Na internete som nasiel zaujimavy clanok o udajnej skodlivosti amalganovych plomb na zdravie cloveka. Rozhodol som sa, ze si zostavajuce amalganove plomby dam postupne nahradit plombami bielymi. Urobili ste tak uz niekto? Ste s tym spokojni? Spozorovali ste nejake zdravotne zlepsenie? Kolko takychto plomb mate este vo svojej ustnej dutine?
Amalganove plomby, kolko ich este mate v ustach?
Ja mám vvšetky plomby biele a som s nimi spokojná. Niektoré mám už 15 rokov a držia dobre.
Ja som so dala povymieňať všetky amalganove za biele pred 5 rokmi a zatial všetko v poriadku, ani jedna mi nevypadla, a su stale pekne biele. A vôbec ma moja zubarka neodhovarala, že to nie je dobre davať vzadu ... vpohode mi povymieňala velke plomby aj vzadu.
Ja mam 5 plomb a vsetky biele. Aj na stolickach. Ale to si mozem dovolit preto, lebo som tam mala ozaj malinkate kazy. Akurat zajtra idem na vymenu jednej plomby, ktoru mam na pravej stolicke, po desiatich rokoch a z cisto estetickych dovodov, uz zozltla a hoci mi tam nie je vidno, vidim si to ja. Ked mate velke kazy, biele plomby neodporucam, lebo nevydrzia, vypadnu alebo sa urobi kaz pod nimi. Manzel ma vsetky amalgamove a nasa spickova zubarka tiez odporuca amalgamy, akurat pri mne urobila vynimkum kedze mam kaziky miniaturne. Amalgam neskodi, to by ste ho museli zjest pol kila...
Amalgam sa neda prekryt bielou blombou!!!!!!!!!!
Chemicky sa nespoja.
Nedajte sa obalamutit. Ja som sa nechala pred rokom a po roku mam vsetky takto osetrene zuby derave a musela som ist znova. Trvacnost amalganovej prekrytej bielou je menej ako trvacnost bielej!!!
Zmenila som sitneho zubara, ktory ma oklamal, ze to robil na inych a skkusal si to na mne!!!
...ja mám dosť čiernych plomb na stoličkách..a žijem....čítala som niekde,že biele plomby áno, ale len na predné zuby....
Naše plomby – časované bomby!
-odkaz odstránený-
Všetko čo nie je v tele naše je viac, či menej škodlivé.Je len na organizme, ako sa s cudou látkou dokáže vyrovnať. O pár rokov sa zistí, že keramika je na nič a Vy si ju budete meniť za ten nový materiál! Ja odporúčam zvážiť individuálne každý zub v spolupráci s Vašim zubárom.Ak ste mali doteraz na zadných zuboch staré blomby a sú riadne veľké a pritom dobre držia, nehýbte nimi.Po odstránení blomby treba zub totiž znovu vyvřtať a tak dať blombu novú.Keramicá blomba nemusí dlho vydržať a proces si zopakujete, až Vám zo zuba nezostane nič.Čo sa týka menších blomb a vpredu, radím vymeniť ale pozor, iba blomby z najkvalitnejšej keramiky,čo značí u normálnych zubárov cena do tých 35 €, u drahých až 80-100 €.Preto si to treba zvážiť a keby nás len blomby v živote trávili, to by nikto na otravu nikdy nezomrel!
"usika", ked zubari teraz nahovaraju na amalgamove vyplne, tak len preto, aby sa zbavili svojich zakupenych zasob co este maju...Zubari, ktorym je zdravie svojich pacientov dolezite, nedavaju amalgamove vyplne...
to hafina a držia ti dobre??máš aj na zadných zuboch?