To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem
Kozmetika - testovanie na zvieratách
ved som neutocila na teba somzasadneproti. Len som sa spytala na zdroj,odkial mas takuto informaciu. Ja sa snazim si kupovat znacky,co netestuju, sanoflore a alverde su super. Od sanoflore pouzivam ocny krem,ten svoj predosly som sice nedopouzivala,ale po fotkach tych utrapenych zvieratiek som si to viac nemohla dat na seba.
Toto mi prišlo od Lorealu, čiže aj Maybelline:
Dobrý den,
od roku 1989 společnost L'Oréal kosmetiku na zvířatech netestuje - od 80. let vyvíjí a používá pro tyto účely rekonstituované kožní modely, například Episkin, na kterých se pak testuje - proto v našich tiskových zprávách často narazíte na poznámku "test in vitro".
Kromě informací na stránkách www.loreal.cz (sekce Výzkum) nebo našich specializovaných stránkách o kožních modelech www.invitroskin.com najdete informace o tomto přístupu i na dalších místech - za české weby mohu doporučit třeba vědecký blog OSEL (www.osel.cz) a za mezinárodní například Treehugger (www.treehugger.com) nebo New Scientist (www.newscientist.com).
V našem portfoliu jsou také biokosmetické značky, v ČR a SR např. Sanoflore, kde je jednak garantovaný původ surovin z ekologického zemědělství, biocertifikace a i zde je vyloučené testování na zvířatech.
S pozdravem
XXX XXX
NIe je to 1OO%, ale radšej si kúpte LOREAL ako niaku inu znacku naisto testujujucu:)
Takisto čakam na vyjadrenie od GOSH
A inak, keby niekto chcel, aby som zistila si dana dirma testuje alebo nie, napiste mi sem:) Za dobru vec sa na to obetujem:)
lily, na jednom zozname sa pise ze loreal ano, ale jeho dcerska spolocnost maybelline zasadne nie, aj ked som im posielala mail tak mi odpisali toto iste, nezostava mi nic ine iba verit.
a napriklad kozmetika co zarucene netestuje a je bio ALVERDE- lacna a perfektna
zoznam tych,ktori netestuju na zvieratach search.caringconsumer.com
zoznam testujucich na zvieratach search.caringconsumer.com
nie je to tak zle... vypichnem niektore, ktore na slovensku bezne dostat, a podla zoznamov netestuju: oriflame, weleda, nivea, DeMiclen (Dixi, Barbus, Fyto, Oli, Nubian...),Parexyl,eucerin, Tommy Hilfiger, L´Occitane, Cannaderm, Ruby Rose, Lush, Body Shop, Pupa, Hellada, Alpa, Zentiva, mozno Dermacol a Gabriela Salvette. A potom existuju aj internetove obchody. S niektorymi mam aj skusenosti a musim povedat, ze velmi pozitivne- napr. bio-obchod. Myslim, ze ked uz take zoznamy existuju, tak by sa mal clovek posnazit si vybrat z netestovanych veci. Tym, ze to hned zahodis, ze v podstate si nemas co kupit, podporujes ich dalsie utrpenie.
je neaka znacka,normalna z drogerky za normalnu cenu,ktora je v testovani uplne"cista"?ja som na taku netrafila,ak netestuje tak pouziva ziv.ingrediencie....a pochybujem,ze vsetci teraz zacneme kupovat prirodnu kozmetiku,ktora sice ma certifikat,ale je 3X drahsia!!!tak co ine nam zostava,musime podporovat testovanie,tym ze si tie vyrobky kupime,ked si ine kupit nemozeme!
btw, jak pozeram, tak aj maybelline je na ciernej listine, tak neviem, odkial somzasadneproti vzala, ze netestuju. Ved obal oznaceny nijako nemaju, len ze je recyklovatelny, a teda maybelline som videla takmer na vsetkych strankach uvedenu medzi znackami, ktore rozhodne testuju.
Este k tym vyrobcom. To nie je tak, ze platia niekomu, aby na ciernom zozname neboli, ale ze ich vyrobky testuju na ubohych zvieratkach externe firmy...
www.priateliazvierat.sk
oplati sa pozriet. Je to prehladne napisane a na stranke je naozaj vela informacii. A hlavne, od ludi, ktorym na zvieratkach naozaj zalezi.
RNG super postreh.Je to hrozne s tymi zvieratami :(((((
ked pouzivas kozmetiku zlozenu len z jedlych zloziek, netreba ju na nicom a nikom testovat.
A taku hnusnu chemiu, co poskodi aj zvierata by mali zakonom zakazat vyvijat a predavat na ludi.