Kozmetika - testovanie na zvieratách

Príspevok v téme: Kozmetika - testovanie na zvieratách
somzasadneproti

To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem

somzasadneproti

napadlo ma, že by sme mali do každej témy o testovanej kozmetike napísať, koľko utrpenia tým kupujúce spôsobujú.... čo myslíte? a som rada, že niektorým babám to nieje ukradnuté:) ale slová niesu nič.... treba činy! nekupovať kozmetiku testovanú
ja osobne si myslím že je oveľa menšie zlo keď firma používa ingrediencie už dávno testované na zvieratách-ak netestujú finálne výrobky alebo ingrediencie dnes, tak v pohode

pre nezabudku

To si píš, že sa vrátia, lebo zákony Univerza fungujú... A Vichy? Kdesi som čítala, že testujú. Aj keď je to otázne, nakoľko vyšiel zákon, že od marca 2009 je ZAKÁZANÉ testovať kozmetiku na zvier. v celej Európskej únii!Je to legislatívne podchytené a tak sa budú môcť testovať už "len" lieky, alkohol, cigarety...Výhra len 10 percentná, ale aspoň niečo.

nezabudka11

a co kozmetika Vichy?
aj ja som zasadne proti testovaniu na zvieratach, je to velmi velmi nefer. verim, ze sa ludom tieto hrozne veci vratia. maso nejem uz vela rokov prave kvoli sucitu so zvieratami

mimka

Ono je to tak,že v skutočnosti neexistuje kozmetika,ktorá nebola testovaná na zv.,lebo aj keď pred 50.rokmi niečo testovali,tak dnes sa to už netestuje,ale tú zložku používa firma,ktorá odmieta testovať.Písali mi to z Ryoru.Že opakovane sa testy na tú istú zložku nerobia,ale pred x rokmi táto látka testovaná bola.Takže moc veľká výhra to aj tak nie je.

berushka

Citala som ze uvedene zname firmy co ste spomenuli sice netestuju na zvieratach priamo, ale pouzivaju do svojich pripravkov chemikalie ktore testovane na zvieratach uz boli (aj ked inymi spolocnostami takze ONI teda uz nemusia testovat). Na ich obale ale znacku not tested on animals nenajdete...

berushka

Kozmetika co netestuje ma na obale znacku - konkretne zajacika s textom not tested on animals.
Objavila som taky krem minule v kauflande zn. Farmasi s limetkou hand and body cream, paradne voni :)

mimka

Aj mne z Lorealu dnes odpísali, že netestujú, lebo je to zakázané v celej EÚ. Takže bolo by dobré ho vymazať zo zlého zoznamu!

Adulka

Takže LOREAL testuje či nie??? Ja som myslela, že nie...Takým ľuďom, čo dokážu robiť také svinstvá na zvieratkách, by mali robiť to isté... Mám rada zvieratká, takže na to určite pozerám.. Lenže Loreal pokiaľ viem, netestuje na zvieratách a tu niekto písal, že áno.. Mám tú značku rada, tak ako to je???