To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem
Kozmetika - testovanie na zvieratách
suzinka..ak milujes zvierata neviem, ci veterina bude to prave..na nieco sa tu veterinu naucit budes musiet a myslis, ze koho pri tom udes usiet zabit??
(tyka sa aj odborov ako biologia, medicina)
co sa tyka kozmetiky, so za to, aby sa na zvieratach netestovala, ale nie v kazdom obore sa da zabranit pokusom na zvieratach..
ja osobne si myslím že si tieto spoločnosti nemôžu dovoliť testovať na zvieratách
suzinka dakujem za podporu-aj milujem zvierata-najma cicavce, ale takto im vazne nepomozeme...
ja neviem co tu riesite?jeden clovek tu vymenuje nejake znacky ze tieto robia testy na zvieratach!a uz to musi byt pravda a ty co tomu neveria uz musia byt nevem co!
pre:ZASADNEPROTI ------odkial mozes vedet ze to co si tu napisala je pravda ty ked najdes niekde na nejakej stranke ze tato znacka robi testy na zvieratach a bla bla tak uz to musi byt pravda?ved ty vobec nevies kto to tam napisal!co keby si si to prva fakt ze dokladne overila a az potom to tu pisala !!!!ty len kopirujes to co napisal niekto!
A emyslite si ze som daky necita prave naopak ja zboznujem zvierata a cem ist na veterinu a ties som proti tomu testovaniu naozaj ale si jednoducho uvedomte ze na internete sa siria nepravdive informacie a to je vacsina tak trocha nad tym porozmyslajte!
jedine ako sa da tomu pomoct, je, ze financne podporis vyskum, ktory na zvieratach netestuje.to je ale zatial pre mna dost nemozne, kedze mam 14 rokov.a bratislava-ja tu kozmetiku pouzivat musim, lebo robim modelku a pred prehliadkou alebo fotenim sa ma nikto nepyta, ci mi mozu dat kozmetiku testovanu na zvieratach...
mnamka ak nemas na vec inteligentnejsi nazor, tak si ho radsej nechaj pre seba a nezverejnuj ho. len sa zosmiesnis. a ked si pekna, tak si od prirody, a ak si spata, tak ti ani ta najdrahsia kozmetika zazrak nespravi. vsetkym,ktorym je jedno,ako zvierata trpia pre ich komfort prajem, aby vo svojom buducom zivote presli tym istym peklom!
ked aj prestanem tu kozmetiku kupovat, tak potom nebudem pouzivat nic a mozem sa rovno prestahovat do jaskyne, pretoze kazdy vyrobok, alebo aspon jeho zlozka bola testovana na zvieratach
Mňamka, túto tému som založila len aby som Vám osvietila, čo sa skrýva za vašou úžastnou kozmetikou, nie aby som Vás prehovárala....... a nechodím sem často..... preto sa mojej odpovede často nedočkávaš..... je super, že si vieš stát za svojim názorom, ale to neznamená nepripúšťat si možnú pravdu v iných názoroch.... aky to má zmysel, keď ja ti budem odpisovať na tvoje príspevky, ale ty budeš aj tak hovoriť o tom, že nekupovanie tejto kozmetiky im nepomôže??? ak si výrobcovia uvedomia, že veľa ľudí už nekupuje testovanú kozmetiku, myslím že tie lepšie značky s tým prestanú.... a tie horšie to len začnú vyhlasovať..... veď im ide len o peniaze, a tak by si viac zarobili keby si ludia myslei že prestali testovat....
...............komu niet rady, tomu niet pomoci.............................
pre mnamku
mozno nezachranis ale nepodpodporis! a budes vediet ze keby urobili vsetci ludia take rozhodnutie ako ty tak by zvieratka netrpeli! ak chceme nieco zmenit v prvom rade musime zacat od seba...
somzasadneproti, dosli ti slova?