To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem
Kozmetika - testovanie na zvieratách
mam dost toho ze tie ubohe zvierata stahuju z koze za ziva....tym co to robia by som spravila to iste...zaziva by som ich stiahla z koze
Nemyslim si ze to neovplyvnime. Su aj slovenske firmy co testuju a ked sa zameriame na nakup prirodnej kozmetiky tak tym zvysime jej dopyt.
A nerobime to len preto ze ci to ovplivnime ale robime to pre seba a pre zvierata.
Hlavne treba sa viac zapajat do kampani akcii , treba ziadat vyrobcov aby prestali testovat. Vela znaciek co testovalo preslo na sposob bez testovania.
S pristum, "ze ja s tym aj tak nic neurobim a ani Slovensko nie" tieto firmy rataju, takze vsetci co si to myslite, ich krasne podporujete. Nieco som tu citala, ze tieto zvierata "su urcene na tieto ucely". KTO MA SILNY ZALUDOK, NECH SA PACI TOTO VIDEO O VYSLACHTENYCH ZVIERATKACH, KTORYCH TO TROSKU BOLI. Muzi pri nom plakali... www.peta2.com
Takze ked si ja nekupim kozuch a zopakuje to po mne viac zien, ktore inspiruje dalsie mnozstvo zien, myslim, ze to stoji za to.
Tak isto ako aj kozmetika. Kto zije v BA mozno pocul, alebo si pamata, pri medickej zahrade bolo laboratorium pokusne s psikmi. To knucanie a vreskot okoloiduci nezvladali a aspon to sa zavrelo (v tom horsom pripade premiestnilo, neviem). Je smutne, ze my ludia, sme take spinave kurvy, ktore si hovoria ZE NAS SA TO PREDSA NETYKA. TYKA SA TO KAZDEHO Z NAS!! PRISTUP, ZE JA TO NEPODPORUJEM, ALE MALINKU SPIRALKU SI KUPIM, JE SVINSTVO A ALIBIZMUS!
ja som neni za testovanie na zvieratach ale myslim si ze aj tak to nikdo neovplyvni..aspon nie taketo male slovensko...velke nadnarodne spolocnosti budeu mat extremne zisky aj keby cele slovensko nekupovalo ich vyrobky
USIKO- nie kazdy z nas nosi kozene topanky a kabaty, ale to sa obmedzit da..
ALUSKA-to co si napisala ty, ze to neovplyvnime som napisala aj ja a myslim si ze je to pravda, aj ked si to vacsina ludi nechce pripustit
VLASTNYNAZOR- v hlave nemam nasrate a je to naozaj tak-tie zvierata boli na to vyslachtene, ja viem ze ich to boli, ale tym , ze sa tu budeme navzajom urazat ich nezachranime...a to s tymi detmi je hovadina a vyzera to akoby si mal v hlave nasrate ty!!a mimochodom ja deti nemam a ani to v blizkej buducnosti neplanujem
SOMZASADNEPROTI- to ze netestuju na zvieratach to ti pre pokoj duse mozem napisat aj ja.a aj ked je to pravda ze oni priamo netestuju, nejaku zlozku ktoru pri vyrobe pozivaju je pravdebodobne na zvieratach testovana
MIRA- ty si mozno chripku bylinkami vyliecis, ale ludia co maju cukrovku, rakovinu, alebo hrozne bolesti sa bylinkami nevyliecia.a ani ludia co maju na bylinky alergiu, sa nimi liecit nemozu, pretoze ich stav sa este zhorsi-mam s tym osobnu skusenost
mozno to vyzera ze tu teraz testovanie na zvieratach obhajujem, ale nie je to tak, len sa vam snazim vysvetlit, ze tymto tu nic nezmenime. ja sa tiez snazim pouzivat co najmenej dekorativnej kozmetiky-nefarbi si vlasy na blon, mam prirodzenu blond a podla mna najkrajsia farba je prirodzena.pouzivam spiralu a take zakladne licidla.daklej pletove mlieka sprchove gely , pletovu vodu vonavky, atd., ale to pouziva zrejme kazdy z nas.a ako som uz spominala, niekedy je tazke nepouzivat takuto kozmetiku-pretoze napriklad pre prehliadkou sa ma nikto nopyta, ci mi moze dat na tvar kozmetiku testovanu na zvieratach...
ahoj123 a ty si myslis ze tym nieco zmenis?tie firmy nikdy neprestanu testovat bez ohladu na svoje trzby...pretoze vyrabat budu nadalej
aluska: ver ,že zmení...ajked len stotinkua to,že napr.ja už vôbec nekupujem prostriedky a kozmetiku testovanú na zvieratách...a dosť dalších ľudí,takéto info treba šíriť....len tak dalej...ajked sme len kvapkou v mori,ako tu uz niekto napisal,aj to stoji za to! z kvapiek sa predsa skladá to more... pekný večer :) ...
somzasadnepr myslis si ze ked tu budes nad tym polemizovat ze nieco zmenis?
To je inak dobrá vec pre zamyslenie... Prčo majú ľudia ktorý napríklad znásilňovali mladé dievčatá alebo si povraždili celú rodinu väčšie právo na život ako úbohé zvieratá??? Veď tí
keby tie zvierata polozili zivot aspon pre nieco uslachtile, ako zachrana cloveka/lieky,transpantacie../ ale na dekorativni kuzmetiku?! Za niekoho umelo odfarbene blond vlasy.. s tym nesuhlasim. tiez sa snazim vyuzivat hlavne prirodnu kozmetiku netestovanu na zvieratach/kokosovy olej, zihlava na vlasy../