To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem
Kozmetika - testovanie na zvieratách
Nie nie, je to uplne rozdielne.... a my sme v stredoveku :D
no tak je dost velky rozdiel medzi zvieratom....a clovekom :)))
chces mi povedat ze ludia a zvierata beru utrpenie tak isto?
aluska, ako hovorim, nestotznuj sa s mojimi slovami :) ja si mozem pisat a mysliet, co chcem. Ja si nemyslim, ze ludia su zli, lebo je to ich podstata. Ja si skor myslim, ze su malo informovani. Ked je vela chudobnych ludi, to je zial realita a nehovorim, aby si kupovali drahe veci. I ked taki si asi kozuch nekupia, co je tiez dobre... Ale je sranda, ze ludia si myslia, ze si nemozu bio veci dovolit. Ja som presedlala na vacsinu bio veci, nie 100%, a moja penazenka nejak extremne netrpi, lebo tie veci aj lepsie zasytia :) ale ked TY ALUSKA NECHCES, TAK SI TO NEKUPUJ, ALE NEHOVOR ZA OSTATNYCH CHUDOBNYCH, ked sa ti prieci zovseobecnovanie.
A toto co si napisala: "nechcem povedat ze zviera to neboli, ale proste nie je to to iste ako ked trpi clovek"
>>> budem sa to snazit ignorovat ako preklep.
Aluška, o čo je iné keď trpí človek a keď trpí zviera???
Dokázali by niake paničky kúpiť kožuch, aj keď by videli to video???? Bojím sa že áno, takže moja otázka by mala znieť : Ako to môžu?
a to su este tie miernejsie videa...
sweet_lolitta pretym si tu hovorila o vsetkych...a inak taki, ktori si to nemozu dovolit, su bohuzial v prevahe
takze nehadz vsetkych ludi do jedneho vreca ked o nich nic nevies a radsej sa zamyslaj nad tym preco na svete tolko ludi trpi a trpia viac ako zvierata..pretoze clovek je predsa len vyspelejsi jedinec a teda si to uvedomuje, trpi...tym nechcem povedat ze zviera to neboli, ale proste nie je to to iste ako ked trpi clovek
mna by zaujimalo preco tie zvierata museli stahovat z koze zaziva a nemohli ich nejak usmrtit pred tym, ved to video pred tym bolo hrozne