Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kozmetika - testovanie na zvieratách

Príspevok v téme: Kozmetika - testovanie na zvieratách
somzasadneproti

To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem

sweet_lolitta

aluska, to je v poriadku, ze nie kazdy si to moze dovolit. Ved to nie je vysadne pravo, aby mal kazdy rovnaky standart. Ked nemozes, tak rob ako je v tvojich moznostiach. Ale ja sa tu bavim o tych co mozu a nerobia. Ked nemas peniaze, ok.

aluska

sweet lolita ano je aj alverde PRIRODNA kozmetika...ktora nie je az tak uplne priridna, po prve a po druhe ako napr hovoris o sampone-uz som ho mala a potom som si nevedela tyzden rozcesat vlasy...som si vytrhala tolko vlasov jak nikdy...proste nepochopis ze nie kazdemu to vyhovuje??ja mam napr viac veci z alverde dekorativky ale kupila som si ich pretoze su lacne ale dobre nie su teda vobec...mozno nejaka drahsia znacka ano, ale alverde urcite nie

SomZasadnePr

ajtymozespomoct.blog.cz

tu je taky najprehladnejsi zoznam, mimochodom aj super blog.... ale 100% informacie tam nebudu.... treba sa mailom popytat.... a ani vtedy nemas istotu ... asi by som si mala zacat kozmetiku vyrabat sama, vtedy budem 100% vediet ze je to testovane iba ak na mne :D

sweet_lolitta

Aluska, viem, ze prirodne veci su za premrstene ceny. No mozem povedat, ze su aj lacne alternativy, napr alverde kozmetika ma velmi prekvapila cenovo, kde sampon stoji menej nez "obycajny chemicky". Ono sa da takmer vsetko. Len naozaj treba hladat.

A "spinave kurvy" sme, ty sa s tym nemusis stotoznovat. Ale aj ja som, ked som donedavna zila tak, ako som zila. Mala som aj lepsie predstavy o svete. Ale uz som ich stratila.

sweet_lolitta

Ako som napisala, ten to rezignujuci postoj, ze jednotlivec s tym nic neurobi, je zial buducnost pre tieto firmy.
Mohla by si mi inak napisat nejaku stranku so zoznamom tychto firiem? Potrebovala by som si to overovat, lebo aj ja nie som v tomto 100% ani z daleka. No snazim sa ako mozem aj s priatelom, na ktoreho by som to nikdy nepovedala, ze bude uvazovat nad tym, co kupuje :)

aluska

sweet lolita ja dobre viem ako to chodi aj so zvieratami urcenymi na jedenie, bohuzial je to tak
ale musis to brat aj z inej stranky...aspon polovica ludi nema na bio/eko veci ani na nic podobne a musi si kupit aj to kurca za 2 eura
a to plati aj o kozmetike...proste nema kazdy na prirodnu kozmetiku a kozmetiku z lekarne a podobne a ani nemusi kazdemu vyhovovat alebo vela ludi o takychto veciach ani nevie...
ale zato nemusis o ludoch rozpravat ze su spinave kurvy lebo nerobia to co ty

SomZasadnePr

Keby si ľudi uvedomili, že aj oni s tým môžu ničo spraviť, napríklad nekupovať takúto kozmetiku, alebo kožuchy alebo hocičo iné čo sa vyrobilo na úkor zvieratmže trh by sa podľa toho začal orientovať. Lenže jediný problém je v nás-myslíme si, že jednotlivec s tým nič nespraví. Druhý problém je to, že niektoré fiflenky by sa svôjho norkového kožúšteka a max factor kozmetiky nedokázali vzdať, pretože dôležitejšie je im ich ,,krása" a nezáleží im na tom, čo sa nou stojíí´..... Inak ospravedlnujem sa, ak som sa do niekoho presne trafila, nebolo to myslene konkretne, nejde mi o to urazat....

sweet_lolitta

Aluska, ja pre to robim to, ze inspirujem ludi. Cudovala by si sa ty, alebo aj dalsi,co hovoria, ze v malom to nema zmysel. V mojom okoli si kopec ludi zacalo vsimat tieto veci. Ked nakupuju rozmysalaju aj tymto smerom. Je to bio/eko, neublizim nikomu, ked to kupim?
Som naozaj prekvapena, ale funguje to, v mojom okoli aspon. Ale to je predsa retazova reakcia. Ja ovplivnim len zopar ludi, ti dlasich a tak dalej. Je to najma o inspirovani ludi cinmi, nie prazne slogany a bilbordy. S tym suhlasim s tebou.

sweet_lolitta

Vies co cudovala by si sa, ja som si poplakala a nuti ma to uvazovat stale viac. Tyranie zvierat je ale nie len pre kozuchy, ci pokusy. Mozno ste si nekladli otazku typu, ako je mozne ze kurca z tesca stoji 2 eura. Zivot tohoto kurcata je ohodnoteny na 2 eura. To asi nemalo moc dobry zivot, vsak? Snazim sa kupovat vajicka z neklietkoveho chovu, tak isto aj mlieko z eko chovu a hladam si dodavatela na maso, farmu, kde sa pozriem ako je s tym zvieratom zaobchadzane.

aluska

sweet lolia ked mne tu kazdy pripada ze ma len silne reci a verim tomu ze len par ludi pre to nieco robi..to , ze si nebudes kupovat kozmetiku a kozuchy, to je najmenej..ja sa pytam co preto naozaj robis..alebo su to len dalsie silne slova?