To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem
Kozmetika - testovanie na zvieratách
Aluska ty ze milujes zvierata?? HAHAHAHA
Uz len tu macku by si nenechala v takom pocasi na zahrade!
Koncim , tam uz nemam co hladat kde ludia nadavaju tym ktori zvierata zastavaju.
sweet lolita ved hovorim ze si sa zastavila n nizsom stupni vyvoja..nic si z toho nerob, aj taki musia byt
vies co nebudem tu s tebou o tom diskutovat...pretoze si presne jedna z tych, ktore maju silne reci (napr proti tyraniu) ale nerobia pre to absolutne nic..takze aspon sa netvar ako svatica
a len tak pre tvoju info, aby si si nemyslela ze neviem co, aj ja mam doma zvierata..predstav si 2 psov, z toho jedneho sme nasli na ulici, mame doma 2 macky, teda na zahrade, pretoze byvame v rodinnom
takze ja viem co su to zvierata a velmi dobre...a vo svojom zivote sme uz mali vela zvierat doma a cela rodina milujeme zvierata
sweet_lolitta ty si ale mudrucka :D
Utrpenie ludi v Afrike vacsinou ludia nesposobuju... utrpenie zvierat sposobuju cisto ludia.... to je dovod, preco ma prave zvierata viac beru, ze ,,pani tvorstva" robia nieco takeho....ale to je dost v rozpore s tym, ze sme aj najinteligentnejsi :D nehovorim, ze ludi v Afrike mi vobec nie je luto, prave naopak.... ale ludstvo ako vseobecne si predsa viac zasluzi utrpenie pre vsetko co urobilo...... ovela viac ako zvierata
sweet lolita ty si sa asi zastavila vo vyvoji niekde na nizsom stupni..ja som nepovedala, ze ich to neboli rovnako ty truba...ale ze ludia si to inak uvedomuju a viac si to uvedomuju
SomZasasnePr ako ty bojujes proti umieraniu ludi v afrike?ved su to ludia taki ako ty, ako to mozes dopustit ze sa take nieco deje?a ti ludia trpia!!!!!!!to ti je uz jedno...to sa ta netyka...
Wow, wow, damy a pani, zoznamte sa s ludmi, co vedia ako trpia zvierata!
Vy ste bohovia :) Ja neviem slovami ani pocitom opisat ani len ako moze trpiet iny clovek nieto ako asi trpi zviera. Domnievam sa, ze bolest citime velmi podobne. To, ze my sme vyvynutejsie CICAVCE (ano aj my sme svojim sposobom zvieratka, hoc zmyslame), pardon, ak tymto niekoho urazam, neznamena, ze ich svaly, nervy a konstrukcia tela nie je nasej podobna a teda, ze ich nervy nevysielaju signaly bolesti podobne.