To je vám to fakt úplne jedno? Investujete tisíce mesačne do kozmetiky, ktorá je testovaná týmto nehumánnym spósobom, aj keď sú na trhu rovnako kvalitné výrobky ktoré netestujú. Veľmi Vás prosím, obmedzte kupovanie týchto výrobkov! Chápem, chceme byť krásne, máme svoje obľúbené značky, aleee... stojí to za to? Toľko utrpenia? Po internete koluje mnoho zoznamov firiem, ktoré testujú, ale veľa krát sa tieto firmy objavujú aj na netestovaných zoznamoch. Tak čomu veriť? Vybrala som značky, ktoré su najobľubenejšie a ktoré na 99% testujú:
COTY- ČIŽE RIMMEL, ASTOR, MISS SPORTY
COLGATE-PALMOLIVE
GILETTE
JOHNSON
PANTENE
ALWAYS
PAMPERS
CAMAY
REXONA
DOVE
LUX
TIMOTEI
MAX FACTOR
SCHWARZKOPF
LOREAL(OKREM MAYBELLINE- TÁ NETESTUJE, A GARNIER POUŽÍVA IBA IGREDIENCIE TESTOVANÉ NA ZVIERATÁCH)
Viac zoznamov si môžete vygoogliť.
Samozrejme, ale neverím, že všetky firmy ktoré prehlásili že netstujú to aj fakt dodržiavajú.
Vynasnažte sa kupovanie týchto výrobkov aspoň obmedziť!
Ja osobne som si obľúbila dekoratívnu kozmetiku Maybeline, ktorá pravdepodobne netestuje. A na telo používam RYOR ktorý netestuje vôbec.
INŠPIRUJTE SA!
ďakujem
Kozmetika - testovanie na zvieratách
zuzik- aj ja sa priklanam k tvojmu nazoru:)
ale utrpenie nezelam ziadnej zivej bytosti.:)
somzasadneproti ....tak zvierata urcite neprezivaju take pekne chvile medzi sebou ako ludia ... ved ludia vedia prejavovat svoje city slovne aj gestami a zvierata nie ... ale tka tvoj nazor
odporucam knihu Zvieracia farma od Orwella, zuzic na strednej ju budes mat ako povinne citanie. Preco si len ti ludia stale myslia, ze su o tolko viac?! Tato tema ma zbysel, lebo ukazuje, ze ide to aj bez testovania na zvieratach, ze su firmy, ktore to dokazu. Tak preco radsej nepouzivat tie vyrobky?
zuzic...konecne normalny nazor
A ako viete že zvieratá nezažívajú také pekné chvíle medzi sebou?
clovek sa so zvieratom neda porovnavat. v dnesnej dobe sa uz zviera vyzdvihlo na uroven cloveka, je to len vyplodok choreho mozgu ludi. so zvieratom som nikdy nezazila take krasne chvile ako s clovekom. clovek vie sice zradit a poriadne zranit ale to bolo vzdy a vzdy aj bude. ale je len na cloveku aky rebricek hodnot si vytvori...inac velmi mi to pipomina temu ktora tu bola prednedavnom kde sa hovorilo o tom ze zviera je rovnako inteligentne ako clovek
mozte ma zacat kamenovat aj tak uz idem prec:DD
Lullulu...ano mas pravdu prejavil a tam su mi rozhodne prednejsie zvierata.....
Zas sa prejavuje ludska krutost!
bodynka...keby si nebola zena...tak ti obucham hlavu o stenu....ty truuuba...ved ja som nepisal...ze je to spravne co robia tym zvieratam...
bing, podla teba to nema zmysel, podla ineho to ma...ty by si ani velmi nemal hovorit o ludoch, lebo v niektorych temach si sa prejavil dost rasisticky, takze verim tomu, ze aj na nich by si rad obcas testoval chemiu