idem so sebou nieco robit-potrebujem len rady :)

Príspevok v téme: idem so sebou nieco robit-potrebujem len rady :)
odhodlana

Ahojte, chcela by som poprosit o radu tych, ktori sa skutocne vyznaju a vedie poradit.

Som dost silna, mam 172 cm a 103 kil. Lekarka mi odporucila schudnut na 69kil. Len neviem ako na to. Mam hlavne problem s velkym bruchom, hlavne v oblasti zaludka.

Sladkosti nejem, mozno tak raz za tyzden dostanem chut na nejaku tu tycinku, ale to je vsetko.

Je pravda ze nemam cas na pohyb. No rozhodla som sa to zmenit, len potrebujem akysi "navod". No vsak ako chudobna studentka nemam moc penazi na caste chodeie do fitiek :) to mozem tak 1 krat tyzdenne, ale privitam aj nejake alternativne rady-mimo fitka.

A ako na stravu? Viem ze dolezita je pravidelnost, ale neviem si to rozhodit, co mozem, co nemozem, a co s cim nekombinovat.

Dakujem za rady

odhodlana

inak najviac sa mi paci stranka -odkaz odstránený-

chlapik co pisal tu stranku sam schudol tolko kolko potrebujem zhruba aj ja, a podla toho co pise, je to vsetko velmi rozumne...

odhodlana

no este pokracujem len tyzden takze este som toho moc nedokazala :)
a hlavne mam skuskove takze sa doma len ucim, takze okrem fitka, zopar nakupov a cesty do skoly toho moc nestiham...
ale buduci tyzden skonci skuskove, tak zaradim viac pohybu, celkom sa na to tesim

businka

Ja som len reagovala na prispevky, nie konkretne na teba :) Som rada, ze si rozumieme a sotoznujeme s nazorom.. :) A uz sa ti podarilo nieco schudnut?

odhodlana

businka, skus si este raz precitat moje prispevky a uvidis ze nie az tak sa ztotoznujem z 90dnovou dietou, a uz vobec nie s inymi. a vsimnes si aj ze som zacala chodit po schodoch (to byvam na dvanastom) a vyhybat sa autobusom pokial je to mozne... :)

povedala som ze by som mozno nieco vedela zobrat aj z tej 90dnovej ale nie ako celok podla ktoreho by som zila tych 90 dni, mne je jasne ze to nema vyznam len par mesiacov...

a uz detto som nepovedala ze chcem schudnut 10kil za mesiac :)

a co sa tyka tej zmeny zivotneho stylu a podobne s tebou plno suhlasim...
a co sa tyka ze to nemam brat ako nieco co musim... zo zaciatku sa to neda tak nebrat... do toho sa proste treba dostat... ale urcite by som nemenila svoj jedalnicek a vsetko keby som nechcela! treba si na to len zvyknut a potom to pojde samo... keby som videla ze ma to trapi cele dva mesiace tak by som s tym urcite nepokracovala nasilu lebo viem ze tak to nema vyznam...

:)

orchidea18

len som čítala nieco o vláknine, obsahuje ju ryza, takze i tie burizony. v ryzi je nerozpustná vlaknina, je zdravá, ale predávkovanie vlákninou teda zjedenie vacsieho mnozstva ako telo potrebuje tak vraj nerozpustná vlaknina viaze na seba zelezo a vápnik, takze tým by sa hladina zeleza a vápnika znízila a potrebovali by sme prijat jej vacsie mnostvo. To len, ak potrebujes vápnik a zelezo.

businka

Ahoj odhodlana, precitala som si tu vsetky prispevky a musim povedat, ze nie so vsetkymi suhlasim. Schudnut 10kg za mesiac je hlupost na entu.. Ak chces zdravo a natrvalo schudnut, optimalne je tak 0,5 kg za tyzden, to znamena ze cca. 2 kg za mesiac. Viem, ze teraz to posobi naozaj zle na motivaciu, ale ver mi, ze ina cesta nieje. Ja sama som presla mnozstvom vahovych kategorii, mala som aj 104 kg, aj 70 kg a momentalne sa mi to pohybuje okolo 85 kg, pricom chudnem :) A musim povedat, ze prvykrat je to naozaj to prave. Takze moja rada znie, nepustat sa bezhlavo do roznych "casopisovych" diet, ale riadne zmenit od zakladu cely zivotny styl. Dolezite je aj to, aby Ta to bavilo. Musis mat pevnu volu, motivaciu a odhodlanie, lebo ked budes chudnut s tym, ze Ta to nebavi a nechce sa ti a budes sa premahat, tak neschudnes. Maj radost. Co sa tyka jedalnicka. Zaklad poznas.. a uz len Ty sama dalej vies, co ti vyhovuje a co nie. Co sa tyka pohybu, velmi ti pomoze aj bezny pohyb, napr.ze nepojdes vytahom, ale po schodoch, ze nepojdes autobusom, ale sviezou chodzou a podobne. Plavanie je skvely napad :) Skratka, dolezite je, aby si si tie zmeny, ktore spravis, osvojila na cely zivot. A nie len po dobu chudnutia. Je toho velmi vela, co by som sem mohla napisat, ale na to prides po case aj sama :) Neber to ako dietu.

odhodlana

weronika, ok, mozem mi to poslat dakujem :)

ja viem ze zaklad je v pravidelnosti... ale v tej ze jest 5x denne, a nie len 3... a 90dnova je o tom ze sa je len 3x pokial viem...

ale kazdopadne si to rada prestudujem