idem so sebou nieco robit-potrebujem len rady :)

Príspevok v téme: idem so sebou nieco robit-potrebujem len rady :)
odhodlana

Ahojte, chcela by som poprosit o radu tych, ktori sa skutocne vyznaju a vedie poradit.

Som dost silna, mam 172 cm a 103 kil. Lekarka mi odporucila schudnut na 69kil. Len neviem ako na to. Mam hlavne problem s velkym bruchom, hlavne v oblasti zaludka.

Sladkosti nejem, mozno tak raz za tyzden dostanem chut na nejaku tu tycinku, ale to je vsetko.

Je pravda ze nemam cas na pohyb. No rozhodla som sa to zmenit, len potrebujem akysi "navod". No vsak ako chudobna studentka nemam moc penazi na caste chodeie do fitiek :) to mozem tak 1 krat tyzdenne, ale privitam aj nejake alternativne rady-mimo fitka.

A ako na stravu? Viem ze dolezita je pravidelnost, ale neviem si to rozhodit, co mozem, co nemozem, a co s cim nekombinovat.

Dakujem za rady

jajka001_

dôlezite je aj mnozstvo toho co zjes. tvoje bezne porcie zmensi o polovicu. pamatam si ked som vazila o 10kg viac tak som zjedla na ranajky tri chleby. teraz zjem jeden.

odhodlana

no editu sipeky mam precitanu, fakt ide len o pravidelnost :)

v podstate o tom od zaciatku pisem, akurat to chcem skombinovat s niecim zdravsim... lebo pravidelne jest napriklad Mcdonald by nikomu nepomohlo :)

ale viem ze existuju rozne pravidla typu, ze rano treba jest sacharidy-cize ovocie, pretoze to da najviac energie do dna, potom na obed bielkoviny atd...

prave tieto pravidla moc nepoznam, tak ak by niekto vedel, len sa potesim :)

respektive skor ako pravidla by som to nazvala rady :)

odhodlana

no editu sipeky mam precitanu, fakt ide len o pravidelnost :)

v podstate o tom od zaciatku pisem, akurat to chcem skombinovat s niecim zdravsim... lebo pravidelne jest napriklad Mcdonald by nikomu nepomohlo :)

a existuju rozne pravidla typu, ze rano treba jest sacharidy-cize ovocie, pretoze to da najviac energie do dna, potom na obed bielkoviny atd...

prave tieto pravidla moc nepoznam, tak ak by niekto vedel, len sa potesim :)

respektive skor ako pravidla by som to nazvala rady :)

dafne

..nie je to odborná rada...ale skús preštudovať Editu Sipeky...ide tam hlavne o pravidelnosť stravy...samozrejme bez pohybu to nejde....ale skúšala to moja šefka a celkom dobre schudla...a myslím,že tá pravidelnosť je naozaj to gro celého problému....

odhodlana

sandynka podla mna keby sme drzali 90dnovu co sa tyka tej struktury jedla a pomedzi tych troj jedal by sme si dali aj desiatu a olovrant, tym nic nepokazime :)

tak asi si to nastudujem, a budem si doma sama varit (to bude mat mamina "radost" :D )

tie vlocky s tym mliekom a tak co som pisala, to zboznujem, preto sa pytam :)a co sa tyka toho ovocia, ananas a kivi su moje najoblubenejsie :)

ale jedno nechapem... z toho co vsetci pisu, sa mi zda ze sa stravujem celkom zdravo... a aj tak vyzeram tak ako vyzeram a je mi tak ako mi je :(
ako je pravda ze sem tam si doprajem aj nejaky ten vyprazany syr a zapekane cestoviny...ale zaklad jedavam zdrave veci...

ako ale nebudem klamat-pohyb nemam skoro vobec (co samozrejme postupne menim !! :)

a neviem taku ma teraz super energiu a nadsenie sa pustat do toho vsetkeho, len sa bojim ze po par dnoch to pokazim...

kukuricka

plno bab si tu 90novku prisposobi sebe.....varia si co im chuti, ale dodrzuju tie 4 dni......alebo si este pridaju jedno jedlo....trebars ovocie, alebo tak......a chudnu jedna radost, a tiez jedna znama to drzala a schudla 20 kilo, mala take prehresky ze az.....trebars namiesto tej 1 teblicky zjedla celu cokoladu..ale isla dalej :).........netreba sa vzdavat......inak tak lahko sa radi, ale v praxi je to uz tazsie , to je pravda......:)

kukuricka

blbosticiek jest aj ti prejde cas, aj si vyformujes postavu........a skus si napr. spravit kazdy den 30 brusakov.....uvidis zmeny......a kukni si fotky spred par rokov ako si vyzerala......a uvidis aj 5 kilo je vidiet.......:)takze na buduci tyzden nech mas o 3 kila dole:).......

kukuricka

uplne perfektne.......ta kludne si mozes do toho postruhat aj jablko...alebo hocake ine ovocie...a daj si tam kludne jogurt,nie mlieko.....je to tak ovela chutnejsie:).a nesmies sa az tak striktne obmedzovat, lebo to vzdas
...a aj oriesky,....daju sa robit rozne kombinacie.......mne chuti velmi vanilkovy jogurt a plus ovocie naj su jahody:), ale to az v lete....ale ani kiwi, ci ananas,aj pomarannc je fajny, ale to si dam skor k tomu nejaky druh jogurtu............pekne si to priprav a pomaly vychutnavaj......plus si sprav caj al, kavu, a to za tym vypi.......aby si navymyslala a nedavali si este nieco......u mna osvedcene:).......a inak kludne si davaj na ranajky pecivo, syr sunku, a nezabudni zeleninu....redkvicky salat rajciny.......a potom pomaha aj kazde 3 hodiny jest........takze daj si zuvacku,alebo umy zuby....pomaha tiez...........a cvic.......budes mct aj viac blbost