Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
ahojte, večer sa mi veľmi rozbuchalo srdce a nato sa mi objavila bolesť na srdci a na hrudnej kosti, hrudná kosť ma bolí vždy-hlavne na dotyk-neviete, čím to môže byť?
adkabb: ja by som chcela pomoct :) aku to mas knihu?
Ahoj Lola bola si u tej babky a pomohlo ti to trosku ???
prosiim viete mi poradit, ake volnopredajne lieky existuju na pocity uzkosti? pocula som ze Persen je aj nato, aj na nervozitu..alebo nieco prirodne, neake vitaminy co by mi pomohli...v poslednej dobe som dost vystresovana, trasu sa mi ruky, pocitujem uzkozt, tak by som prosila o radu ci existuje nieco take na nervy..dakujem
Ahoj, FIDA, reagujem na tvoj príspevok, to pichanie pri srdci môže spôsobovať aj chrbtica, vyskočený stavec a pod. Skús vyskúšať plávanie, veľmi pomáha ne celé telo, svalstvo, uvoľňuje, pôsobí upokojujúco, ja som mávala také silné pichanie pri srdci, ze som si myslela, te to bude súvisiet so srdcom, ale pravda je opak, súvisí to s chrbticou, prajem pevne zdravie
Nevie, mi niekto poradit, co mam robit, ked mam silne depresie, socialnu fobiu, v obchodnych centrach nedokazem vydzat ani 5 minut, lebo sa mi strasne zacne tocit hlava, akoby z toho velkeho mnozstva ludi, co tam je, ako keby som spanikarila, tak sa pozeram len dole, lebo fakt je to na nevydrzanie, tak tiez sa nedokatem ludom pozerat do oci, uzivam Alventu, predtym seroxat, ale vôbec mi tie lieky nepomahaju, chodila som aj k psychologom, ale tiez mi to nepomahalo, bojim sa sama chodit von, citim taku neistotu, strach, ze sa mi nieco môze stat a nebudem sa mat o koho ,,opriet,,Neviem na koho sa mam obratit, ked mi nepomohli ani psychologovia ani psychiatri, Nevie mi niekto poradit?
okik ada000-len to je najhoršie...že to ani nemám na hrudníku..ale na srdci...a aj mi tam je tak zle.....pekný večer moja..
Fida ale to ti vsetko robi ta uzkost ver mi moja mama to mala tiez na hrudniku.Mala pocit ze tam ma kamene nevedela dychat az sa na koniec dostala na psychiatriu az tam si uvedomila ze to neni nic vazne ze nedostane infarkt vsetko to je len v jej hlave .Aj ja som nato dosla dost neskor ze neumieram to su vsetko len nervy.
viem, že trpím úzkosťou, mň aale znepokojuje tá bolseť na srdci, tie pocity ťažoby a krče..akokeby mi zvierali srdiečko,,aj ten tlak-ak mám niekde ísť hneď mi vyskočí, ale aj doma..ak som...hrúza..prečo to tak stále bolí akurát pri srdci?? potom sa bojím, inak chrbtica ma bolí tiež a riadne