Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
Ahoj.Vie niekto poradit ako sa uz konecne zbavit socialnej fobie?Viem to asi 10rokov,že ju mam.Terapia so Xanaxom pomohla na chvilu potom som presla na Oxazepam a uživam ho doteraz,sice nepravidelne,ale uživam.Niekedy ani nezabera.Moj največší problem je jest,pit a prirodzene sa bavit pred cudzimi ludmi.A je to mam pocit čim dalej tym horšie.
neviem s kym by som si mala popisat ale potrebovala by som nejaku radu som z vychodneho slovenska a potrebovala by som kontakt na nejakeho dobreho terapeuta mam uskost a som skoro stale nervozna niekedy som pocitovala stavy uzkosti raz za cas teraz stale niekedy neviem ako dalej
Ahojki fida.no co ako ti dopadla ta sluzobka?ako si sa mala a hlavne citila?zvladla si to?myslim si ze hej.neboj ani ja to nemam lahke,ale premaham sa ako len viem.su to neskutocne stresy a nervy,az mi ide niekedy hlava puknut.viem ta pochopit,lebo som zazila a este zazivam streove situacie.este ta boliva ta hrudna kost?pytaj sa k tomu neurologovi a uvidis podla snimku,ci ti k tej bolesti nepridava aj chrbtica.ozvi sa....dada.
ahoj fida.diki ze si mi napisala ako si dopadla na tom EKG,akurat ze neviem,cosu to tie extrasystoly.aj teraz ti narovinu pisem ze vlastne vsetko je to podmienene tou psychikou,a tym co si si prezila pri ex....musel to byt tiez pekny hulvat.prepac za vyraz.teraz ked si od neho prec,tak sa ti to vsetko ukazuje,dava sa to na povrch.aj teraz si mi pisala,ze mas ist na sluzobku,a mas strach ako cert a srdiecko ti bije ako o dusu.Fidi fakt som presvedcena podla tvojho pisania,ze to robi vsetko ta psychika.viem to podla seba.chod este raz k tej psychiatricke a opytaj sa jej,ci to fakt toto vsetko moze byt z tej psychiky,a chod aj k obvodnej a pytaj sa na tu neurologiu.aj ti naordinovali na kardiologii nejake lieky na to srdiecko?mna moja psychiatricka najskor poslala k psychologicke,a tam som pisala testy a podla toho mi urcila diagnozu.ze vraj mam psychicku uzkost.ja som si toho vedoma ze nie som este fit po tejto psych.stranke,a ani tak lahko nebudem,pokial sa mi nevyriesia moje problemi.ale dala som sa na boj a budem s tym bojovat,a nepripustim si to k telu.mne postaci,ked sa zbavim mojho spolubyvajuceho,a bude mi o mnoho lepsie,ale psychiku si budem davat velmi dlho dokopy.sama si pisala ze mas uzkost,a to je zase psych.razu..tej sluzobky sa neboj,zvladnes to,len si musis verit.musis niecomu verit,lebo to inac nejde.mas deti a tie ta potrebuju.mysli v prvom rade na ne.ja keby mozem,tak na tu sluzobku idem s tebou ha ha ha...ale myslim to vazne.lebo niekedy by som si zbalila par veci a usla prec.ale nejako bolo,najako len bude,len hlavu hore a netreba zufat.prajem len to najlepsie.ozvi sa budem len rada.s pozdravom Dada.
dada ahojky....no na EKG som bola...zistili mi extrasystoly,,,dnes mám iný problém..idem na služobku..a mám strach jak čert...srdiečko mi bije jak divé.....aj tlak sa mi zvyšuje...mávaš to aj ty??? je to neškodné?? neviem prečo..ale ta psychika...je silnejšia ako ja
Ahojki fida.napisala si ze ti volala nejaka priatelka tvojho ex-manzela a uz sa ti srdiecko rozbuchalo.fida musis si s tym spravit poriadok,lebo ozaj moze dojst aj k infarktu.vsetko je to podmienene urcite psychikou.ale je to dobre,ze ta lekarka poslala na EKG.aj ti mozu,aj nemusia tam zistit nic.pytaj sa aj na neurologiu,a hlavne na RTG chrbtice.nech ti zrengenuju tu cast chrbtice,ktora sa nachadza medzi lopatkami.raz som mala aj ja taku neuveritelnu bolest hrudnej kosti,a tiez som si myslel,ze asi mam inf.a vsetko to pochadzalo z chrbtice,a zo psychiky.ja ked som doma v byte s mijim spolubyvajucim,idem vysocit z koze.ako nahle som mimo domova je mi lepsie.musis ist tvrdo za svojim a nesmies sa nicoho bat.ako nahle polavis a prepadnes panike,ides dolu vodou.ver mi!!!ja s tym vsetkym bojujem ako levica a nepoddam sa.dufam,ze sa to aj tebe podari.a pritvrd na to,aby ta priatelky tvojho ex-manzela neobtazovali,a povedz ze ked sa to bude opakovat,budes to riesit inak.musis byt silna.drzim ti palce!!!daj vediet,ako si dopadla na EKG.s pozdravom dada.
dada ahojik, díky, že si napísala...teraz mám zas iný problém, včera mi volala nejaká nová exmanž.priateľka,nato sa mi rozbúchalo srdce a začalo ma bolieť okolo srdca aj na hrudi, dnes je to ešte horšie...-bolí ma príšerne hrudna kosť-v strde hrudníka..jak sa spájajú kosti dokopy...,,bola som aj u lekára...neposlal ma nikde-že to su nervy, ale nakoniec som bola za známou psychiatričkou a ta ma poslala aspoň na EKG-len sa bojím, že EKG neukáže všetko!!! tie bolesti sú strašné..normálne sa tej kosti nemôžem dotknúť...,,myslíš, že to nemohol byť inf.??
ahojki fida.citala som tvoj prispevok a myslim si,ze to srdiecko ta moze boliet jednak zo psychiky,lebo si si vela pretrpela a zanechalo to samozrejme nasledky,ktore sa titeraz prejavuju,ale moze to byt aj z chrbtice.ale ako pises ze ti skace aj tlak ked mas niekam ist a ze sa vsetkeho bojis tak ja si myslim to je aspom moj nazor ze vsetko je to podmiene tou psychikou.psychika dokaze robit divi.zo psychiky vznikaju rozne ochorenia,viem to z vlastnej skusenosti.ale musis sa s tym popasovat.vsimaj si pri akych reakciach ti zostane zle,a v prvom rade nesmies prepadnut panike.ked ta to chyti,snaz sa z hlboka nadychnut,na par minut zadrzat dych a pomaly vydychovat.zopakuj to po sebe par krat.ale hlavne sa tomu nesmies poddat!!!bojuj s tym.skus navstivit psychologa,alebo nejakeho dobreho psychiatra.su tu na to aby si sa im vyrozpravala povedala co ta trapi.vyskusaj to,za vyskusanie nic nedas.pisem ti to preto,lebo to viem z vlastnej skusenosti,akurat ze zatial nemam problemy so srdcom,ale viem ze ked prekonam krizu ktoru teraz prekonavam,viem ze aj mne sa objavia problemy so srdcom.drzim ti palce,aby si to vsetko zvladla.a propo co sa tyka tvojh manzela mozes sa mu podakovat za to co ti je,lebo aj on ma podiel viny na tom ako sa teraz citis.viem to z vlastnej skusenosti,ale este moj problem nie je u konca.aj ja mam take problemy ako si mala ty,takze viem co to vsetko obnasa,a vdaka mojmu priatelovi som uz 3 rok na AD a nemozem sa z toho akosi dostat,lebo som este stale s nim a prezivam jedno z najhorsich obdobi.riesime rozchod,a on nechce odist.dufam ze ked sa to da na poriadok trochu sa mi ulavi.tak este raz neboj sa toho a hlavu hore.....
Do Veľkom Záluží som sa liečil. Je to skvelé sanatórium. Býva s v takých drevených barakoch, vládne tam výborná rodinná atmosféra.