Mam dotaz, co je to za diagnoza
M359? je to z reumatologie
dik
Co je to za diagnoza? M359?
mna hlavne nici neskutocna unava, preto som uz tak dlho PN, inak mam aj kopu dalsich problemov s ocami, travenim, klbami atd... ale to by slo, len keby ma dostali z tej unavy, posledne dva roky uz som flakala robotu ako to slo, neskore prichody do prace, dovolenky, marodky - to ked uz som bola uplne na dne tak som sla na PN a trvalo aj mesiac, kym som zas bola schopna chvilu chodit do prace :(
Joni, najlepšie je tam prísť ráno do ôsmej hodiny,samozrejme, nalačno. Na informáciach Ti ukážu, kam máš ísť, tam si vezmeš lístok s číslom, pretože podľa čísel na tie odbery volajú( oveľa lepšie ako keď sa po celej chodbe v nejakej nemocnici vykrikuje Tvoje meno). Tam Ti povedia aj meno lekára, ku ktorému pôjdeš na prehliadku. A budeš naňho opäť čakať. On Ti už všetko vysvetlí. Moja lekárka mi o mojej chorobe takmer nič nepovedala. Len niečo som si o tom prečítala. Ale tu mi všetko lekár vysvetlil a na všetky moje otázky odpovedal tak, aby som tomu rozumela.Naozaj sú tam odborníci. Zbalíš sa až vtedy, keď Ti príde oznámenie o nástupe. Ja som nastúpila do dvoch týždňov od odberov. Ale je to u každého inak. A ešte k tomu pobytu. Stravovanie je spoločné v jedálni v presne určené hodiny, po rannej vizite absolvuješ v prvých dňoch ešte nejaké vyšetrenia, súčasne máš rôzne druhy rehabilitácie, ktoré Ti určí reh. lekárka, poobede, keď už máš voľno, môžeš sa ísť prejsť do mesta, kúpeľov, na kávu,.. A vrátiť sa môžeš až na večeru.
milady
dik za info, no najskor cakam na predvolanie na vysetrenie, myslis, ze mam ist na lacno keby boli odbery? A na ten prvykrat asi nemusim mat zbalenu tasku, az ked mi pride druhy papier na hospitalizaciu? Myslim, ze tak nejak mi to hovorila moja doktorka. Co myslis tym, ze je to ine ako v normalnej nemocnici? Mozes napisat viac? vdaka
Joni, chodievam tam tak 2- krát ročne na kontroly a krvné odbery. Už som tam absolvovala aj liečbu. Všetci s týmito ochoreniami sú umiestnení na štvrtom poschodí. Celý pobyt je iný ako v bežnej nemocnici. Neviem, či Ti prišlo predvolania na nastúpenie liečby alebo len na odbery. Lebo vždy sa najskôr predvolá na odbery, potom Ťa zaradia k nejakému lekárovi na prehliadku. Celú správu o výsledkoch posielajú domov na Tvoju adresu. A ak je to nutné, pošlú Ti opäť predvolanie na nástup liečby.
Joni, ja som bola v NEDÚ /Národnnom endokrinologickom a diabetologickom ústave v Ľubochni, tam mi za jeden deň zistili viac ako u nás za 5 rokov.
V NURCH-u som nebola, sú tam ambulantné vyšetrenia i odd. pre hospitalizáciu pac. je tam 110 lôžok a priemerná doba hospitalizácie je 2-3 týždne. Viac neviem. Skús si tam zavolať, čo všetko budeš potrebovať zobrať zo sebou.