ahojte.mam jeden problem s mojimi rodicmi mam 17 a oni ma nechcu pustit nikam do 22:00..je to strasne pretoze vsetci uz chodia na diskoteky von,mne dokonca nedovolia spavat ani u kamaratiek.no proste nic..ak pridem o 5 min neskor domov mama ma uz vyzera z okna je to na zblaznenie..a ked sa s nimi o tom chcem rozpravat tak mi povedia ze prtoste nemozem a hotovo!je to strasne vsak som mlada baba z blavy my tym zijeme vsetci moji kamarati..len ja tvrdnem doma,len aby mama bola spokojna aj s otcom ze ich 17 rovcna dcerenka je doma...a pritom som ich v minulosti nikdy nesklamala..vseci ma nahovaraju aby som jednoducho odisla z domu vecer ze akoze idem ku kamoske a o tekej 22:00 by som im zavolala ze s kym som a ze sa nevratim dnes vecer domov ale az o takej3:00 napr..ze u nich to tak fungovala ze rodicia im najprv strasne vynadali ale ze si casom zvykli..mimoch za polroka mam 18..cize uz nesom nejake pojasene male decko..len ja sa bojim aby som nedopadla zle...co vy na to?ja uz nevladzem ked sa s nimi nemozem rozpravat o nicom inom ako o skole.......
Vyriesi to utek z domu?
Ninuska 28-Ale mne narozdiel od teba nedávajú domáce väzenie, lebo ma poznajú a vedia, že nerobím nejaké extra hovadiny...to, že ťa vážne nikam nepustia je sila, treba si s nimi poriadne porozprávať...mňa do kina by pustili a aj pustia, moji majú problém s tým, keď som dlhšie vonku a aj s tým, s kým som dlhšie vonku...a aj keby to bolo s pani učiteľkou tak predsa správna pani učiteľka o takomto čase už spí, čiže to určite pani učiteľka nemôže byť..ak chápeš čo som tým chcela povedať.
Musíš im v prvom rade dokázať, že ti môžu dôverovať. ;-)
Drž sa. ;-)
Ninuska 28-No, nebudem všetko okolo seba rozpisovať...asi toľko, že mám 13, nechodila som veľmi skôr vonku...ani takto...cez leto keď tak a to ma už vyháňali..teraz som tohto roku začala a to už im nejako začalo vadiť..viem, aj ja som to dokašľala 2x, ale tak to už nezvrátim..ja som slušné decko..nefajčím, aj keď poviem ti, že niekedy nemám ďaleko...ale môj zdravý rozum zvíťazí a ja sa poznám až pridobre a viem, že ja keď hocičo robím tak to robím poriadne...Ja svoje vychádzky a toto vyriešim..chápem, že kamošov si vyberám dosť zvláštne vzhľadom na to, ako vyzerám a sa správam ja a akí sú oni...No ja som také vyspelé 13 ročné dievča, ževraj veľmi pekná a milá, zlatá....no toto neviem, seba neviem posúdiť tak, nemyslím si, že som nejako krásna, ale som so sebou spokojná celkom..nechcem sa meniť. jednotkárka som, vlasy svojej farby, oblečenie celkom slušné a štýlové sa snažím...akože croptopy nosím, ale to neznamená, že som nejaká šľapka, aj tie treba vedieť nosiť....kamoši...ehm...tieto sa rezali, už prestávajú, tamtá šibnutá, takmten pankáč, títo pijú, fajčia, aj trávu...ale tak ja medzi nich zapadám celkom, lebo si s nimi rozumiem, síce robia tieto veci, ale sú to, aj keď určite ich všetci hneď odsúdite skvelí ľudia a omnoho lepší ako iní čo poznám. Vyberám si podľa vnútra a nie vonkajška a neodsudzujem, že ten čo fajčí je už zaručene zlý človek...ja nepijem, iba trošku keď tak, ale popravde už chcem aj vyskúšať, ale viem, že mám ešte veeeľa času, tieto pocity vytvára môj šibnutý mozoček a nechcem to nejako uponáhľať, keď som ešte decko...ja sa rodičom snažím dohovoriť a aj mi jedna časť viac verí, ale druhá nie, ale to už zvládnem...ale chcem proste ti povedať, že nechápem toto zmýšľanie..útekom sa nič nevyrieši, akurát ti totálne nebudú veriť a budú ťa sledovať ešte aj na ceste do obchodu...ja som ráno išla cvičiť a ma nepustili, lebo, že idem robiť niečo nekalé, čiže takto...ale to som vyriešila..útekom nič nevyriešite...a popravde..ja by som tiež svoje decko nikam nepustila, kebyže proste len chce dakde vypadnúť a rozmýšľa, že zdrhne..veď si predstav, že ty máš dcéru, predstav si, že ona ti pôjde het dakde s Boh vie kým a vyskúša cigy, niečo si vypije a ktovie čo ešte bude robiť...je to trošku scary predstava...ale to patrí k obdobiu zvané puberta, len niektoré ako ja máme chuť to urobiť ale svoje konanie si premyslíme vopred a niektoré chcú zdrhnúť, ožrať sa do nemoty a vyskúšať cez trávu, cigy až po orál alebo čo...Táto generácia je šibnutá, to ti poviem..buď tá rozumná, nikam neutekaj aj keď máš chuť zažívať veci plné adrenalínu a užívať si...určite ešte budeš mať príležitosti, ale neobabrávaj svojich rodičov, lebo ich dôveru si už nevrátiš...
Porozprávaj sa s nimi, že nech ti dajú trošku viac voľnosti, veď treba...ale ani ty nepreháňaj..treba proste nastaviť KOMPROMIS.
Aj ja sa o to snažím a snažím sa správať rozumne. :-)
Veľa šťastia.
Nevyrieši. Vyrieši to akurát tak výprask po tvojej riti!
Ja mám 12 rokov a mne rodičia nedovolia ísť nikde len zo školy rovno domov ani na ulicu pred dom ani sa ísť prejsť na lúku za našich dedinou ani ku kamarátke ísť prespať len učiť, učiť a ucit !!!! Ja viem že mam len 12 ale všetci moji spolužiaci chodia von do kina a tak. A mi sme sa len teraz presťahovali tak by mi mohla dovoliť sa ísť zoznámiť s nejakými babamy. Je to fakt hrozne !!!! Mám utiecť z domu ??? Už som sa o to pokúšala ale nemala som kam ísť tak som sa vrátila domov a dostala som domáce väzenie ktoré mám pocit že ho mam celý zivot
Našim zvykne prepnúť na mozog, keď som napríklad na návšteve doma. Bola som si o takej šiestej večer v zime niekde nakúpiť. Že ako to, že chodím večer von po tme??? :D:D:D:D:D:D:D:D:D a či ja neviem, že po tme chodiť nemám? Mám 35 :) nebývam s našimi :) ale na návštevy chodím a vždy ma niečím prekvapia :) to snáď človek ani nemôže brať vážne :) Keď som kedysi bývala s nimi a robievala som poobedné, tak im nevadilo, že po tme chodím :) lebo to som išla z roboty, tak to bolo O. K. a mala som 18 :) Už len čakám, že najbližšie mi strčia do úst dudel a dajú plienku a uložia ma do kočíka :)
Ja mam 16 byvam u starkych lebo rodicia ma opustili uz ako babo..mam vychadzky len do 4 poobede musim vsetko hlasit a je mi z toho strasne ze nikam nemozem ist..takze v tom ist nie si sama
Mama ma nechce pustit ani na ulicu pre dom
akoze ok stara tema ale pride mi to na hlavu ked ma 17 rokov aby ju drzali doma. Uz musi mat predsa vlastny rozum. Na jednej strasne sa mozno niektori rodicia boja ale na druhu stranu takto z nej moze vyrast nesamostatna osoba. sak v 17tich idu uz niektori na vysku na intrak atd... a imho nebudem jediny kto ma skusenosti ze prave tie deti ktore boli drzane na kratko robia vylomeniny.
Podla mna taki rodicia nerobia bohvie aku robotu co sa vychovy tyka...a dost ma pobavil komentar nejakej mamicky ze je pouroven jej dcery si ist niekam sadnut... :-D
Ja mam uplne na p zivot mam len 13 a som celi modri rodicia ti ma ani vlasne nechceli za kazdu znamu len krik bitka atd (okrem 1,2)pre kazdu somarinu ide im iba o skolu a vobec ich nezaujimam mna us zivot nebavi proste vsetko v riti chcem rychlo skapat alebo utiect