Vyriesi to utek z domu?

Príspevok v téme: Vyriesi to utek z domu?
karolkaa

ahojte.mam jeden problem s mojimi rodicmi mam 17 a oni ma nechcu pustit nikam do 22:00..je to strasne pretoze vsetci uz chodia na diskoteky von,mne dokonca nedovolia spavat ani u kamaratiek.no proste nic..ak pridem o 5 min neskor domov mama ma uz vyzera z okna je to na zblaznenie..a ked sa s nimi o tom chcem rozpravat tak mi povedia ze prtoste nemozem a hotovo!je to strasne vsak som mlada baba z blavy my tym zijeme vsetci moji kamarati..len ja tvrdnem doma,len aby mama bola spokojna aj s otcom ze ich 17 rovcna dcerenka je doma...a pritom som ich v minulosti nikdy nesklamala..vseci ma nahovaraju aby som jednoducho odisla z domu vecer ze akoze idem ku kamoske a o tekej 22:00 by som im zavolala ze s kym som a ze sa nevratim dnes vecer domov ale az o takej3:00 napr..ze u nich to tak fungovala ze rodicia im najprv strasne vynadali ale ze si casom zvykli..mimoch za polroka mam 18..cize uz nesom nejake pojasene male decko..len ja sa bojim aby som nedopadla zle...co vy na to?ja uz nevladzem ked sa s nimi nemozem rozpravat o nicom inom ako o skole.......

noonaa

orgi, presne tak....z nas vyrastli charakterny ludia,uspesni, pracoviti a stastni...a ked stretnem niekoho zo spoluziakov, tak len ticho zavidi....tolkokrat som nadavalana oca,ked bol prisny,ale vlasten mu dakujem....dalo mi to vela

noonaa

ahoj, ja mam 22 a stale s ahlasim mamine ,kde som s kym...a nie preto,ze to chce odo mna,le preto,ze to ja chcem,elbo nikd ynevies,co sa moze stat....nepozeras spravy? kolko je zla vo svete? obzvlast v BA....moja, vydrz pol roka do 18,ked ti tak zalezi na tom behani von,zacnes behat a po roku ta to prejde,ver mi....ale utek nic neriesi,nic...stratis ich doveru a bude to este horsie...takto riesia veci male deti,nie dospela zena :) noa inak,bude to zniet ako klise,ale naozaj,raz ocenis to,ze ta doma drzali....

orgi

Ja si teraz uvedomujem,aj ked mam len 21, ze bolo dobre, ked ma nasi drzali doma a nepustali tak dlho s kamaratmi. Ja som teraz na prestiznej vysokej skole, mam istu moralku,dobrych kamaratov a priatela...a ti moji kamarati,co chodievali von do noci...polka bab ma deti, dvaja su v base a zvysok su uplny priemer,co robia aby prezili...malo sa z nich uchytilo.

RNG

Keby si mala pevne moralne zasady a nevyspala by si sa s nikym len tak, iste by mali o teba podstatne menej obav.
A keby si sa vedela s nimi uprimne porozpravat a zdoverit, tak by mali tak isto ovela menej obav.
Ale zrejme tvoje predstavy o absolutnej slobode konania ta mozu priniest do roznych problemov a tomu chcu tvoji rodicia podla moznoati predist.
Nuz , zrejme to ale nechapes.
Prajem ti, aby si sa nepopalila v zivote, k comu zrejme smerujes, ked nedoverujes svojim vlastnym rodicom a neposluchas ich dobre mienene rady.
......
Aj ja som mal boj s rodicmi ked som mal 13. Ale do osemnastich som dostatocne zmudrel, aby som mal s nimi otvoreny kontakt a dostal pre to viac dovery.
A to aj napriek tomu, ze vo mne tiez hrali hormony, ktore som sa naucil dovtedy aspon ciastocne kontrolovat.