ahojte.mam jeden problem s mojimi rodicmi mam 17 a oni ma nechcu pustit nikam do 22:00..je to strasne pretoze vsetci uz chodia na diskoteky von,mne dokonca nedovolia spavat ani u kamaratiek.no proste nic..ak pridem o 5 min neskor domov mama ma uz vyzera z okna je to na zblaznenie..a ked sa s nimi o tom chcem rozpravat tak mi povedia ze prtoste nemozem a hotovo!je to strasne vsak som mlada baba z blavy my tym zijeme vsetci moji kamarati..len ja tvrdnem doma,len aby mama bola spokojna aj s otcom ze ich 17 rovcna dcerenka je doma...a pritom som ich v minulosti nikdy nesklamala..vseci ma nahovaraju aby som jednoducho odisla z domu vecer ze akoze idem ku kamoske a o tekej 22:00 by som im zavolala ze s kym som a ze sa nevratim dnes vecer domov ale az o takej3:00 napr..ze u nich to tak fungovala ze rodicia im najprv strasne vynadali ale ze si casom zvykli..mimoch za polroka mam 18..cize uz nesom nejake pojasene male decko..len ja sa bojim aby som nedopadla zle...co vy na to?ja uz nevladzem ked sa s nimi nemozem rozpravat o nicom inom ako o skole.......
Vyriesi to utek z domu?
Ahojte ja mam na p*cu zivot nemozem choduevat vonka a ked povedia ze aby som isla vonka tak nejdem lebo som mala naj.kamaratku a ta mi odisla tak sa mi zrutil celi zivot ja som chcela ujt ale nwm kam pojdem uz som bola aj ustave a doma ma to tu nebavi ja uz nechcem zit ked idem do skoly tak skole je to este horsie ako doma jedno si zelam aby som uz nezila nechcem aby som bola doma uz nechcem byt nigde kazdy kamarat kamaratka ma nehali samu .....len tolko poviem mam 16 rokou a takyto skurveny zivot som si nepredstavovala
ahoj takze ti nieco napisem :P mam 20 rokov pracujem a ked chcem ist vonku musim rodicom povedat kde a skym... Nemozem spat u ziadnej kamosky lebo hned zistuju u ktorej .. Uz viac krat som aj utiekla a poviem ti aj sa oplatilo uvedomili si ze mi nemozu nic zakazat a ze nie som mala .. (to ti ako neradim) :D takze nie si sama co to ma tazke .. bola som na diskoteke prvy krat v 18/19 uz nepametam ..
ahoj karolkaa, necitala som predosle prispevky, ale napisem ti ako som to mala ja... este aj v 18tich rokoch som musel byt vacsinou o 21:00 doma, no niekedy om mohla az do 21:30 :) nikam som nechodila, hned po skole domov, obcas som sla s kamaratmi po skole este do mesta, ale malokedy, aj za to sa mama hnevala... proste ako ulitnik som bola, nikam som nemohla chodit... ale teraz viem ze scasti to bolo aj dobre.. sice by som to neaplikovala na mojej dcere az v takej miere ako moja mama na mna, lebo to uz bol extrem (ver mi), ale urcite si z toho nieco vezmem.. chodila som na gympel, teraz som na vyske, tkze ucila som sa dobre, nikdy som nefajcila, nepila..mala som asi dvoch kamaratov, s ktorymi som sa videla obcas aj mimo skoly (fakt len obcas) a ostatne boli len spoluziaci, videli sme sa len v skole..tiez som z toho bola predtym znicena, ale prezila som a som tu..a som rada ze nie som pripecena ako dnesne 14 rocne dievcata co nevedia co so sebou na diskotekach..
teraz som na VS, v prvom rocniku som chodila aj na diskoteky niekedy, ale pocviem ti, veli rychlo ma to prestalo bavit.. radsej idem do mesta s niekym len tak na kofcu a pokecat.. neboj, ked (ak) budes na vysokej parkrat sa pojdes vysantit a velmi rychlo ta to prestane bavit :)
skus sa nad to povzniest, nezmenis to, prezijes to, nie je to tragedia, ver mi :) drzim ti palce.. a kamarati by to mohli tiez pochopit..
ak mas za co a kam,zbal kufre a ukaz im,tvojim fotrovcom,ze taka nula nie si !!! :D
c.t.a., pracujes, studujes? odkedy ta takto drzia doma? to nemas ani kamosky ani kamaratov? nemusis ujst, proste odid, ved si dospelá. nemôžu ti nič zakazovať.
radsej si zaloz novu temu lebo vsetci pisu to tem starych dva roky!!!
nie kazdy cita prispevky od vsetkych... tak je mozne,ze ta prehlidnu...
Ahoj potrebujem poradiť mám 24 čoskoro 25 a dusím sa doma. Moji rodičia mi nič nedovolia!Keď chcem isť von tak len na hodinu a to aj musia vedieť kde budem a keď aj prídem mama robí cirkus, že kde som bola, s kím som bola. Celý deň sa nudím a čakám kedy padnú tri hodiny poobede a utekám preč ( za mačiatkom ktoré mám schované) a to aj tak mama robí cirkusi lebo si myslí, že behám za chlapmi. Premýšlam o odchode z domu. Mam za čo aj kde. Jediný problém je, že neviem ako ujsť lebo sami ma nepustia lebo podla nich nie som schopná, som hlúpa naivna chudera a oni pojedli všetku múdrosť sveta. Čo mam robiť? Prisaham, že ak vznikne nejaký konflikt asi spacham samovraždu
suhlasim s katkaxxx. mam 17 rocnu dceru a u nas tento problem vobec nie je. ona totizto vobec nema zaujem pravidelne navtevovat diskoteky a cluby v neskorych vecernych a nocnych hodinach. je to pod jej uroven sa bavit s tmi 15 tkami o ktorych pise aj katkaxxx. ked ide na nejaku akciu zo skoly, albo narodky kamaratiek, tak najneskor o desiatej je doma.
ale na druhej strane ak inklinujes k tej nocnej zabavke po baroch, tak myslim, ze urobis vsetko preto, aby si bola vonku tak dlho, ako to budes chciet ty. aj za cenu, ze sklames rodicov a budes im robit starosti
ahoj karolka, ja som 19rocna baba z blavy a v tvojom veku som riesila podobne otazky a konflikty s rodicmi. ked som mala 18 tak mi uz povedali ze mozem ist "von" aj dlhsie do noci (do nejakej 2hej to bolo) a dohodla som sa s otcom ze pride po mna aby som bezpecne dosla domov. bola som takto raz. potom druhykrat. a odvtedy uz tak vobec nechodim pretoze je to proste blbost. som tiez z blavy a viem ako vyzeraju ulice v BA po 10tej vecernej hodine. proste som si to vyskusala raz dvakrat a mam dost, nemam potrebu chodit "von" v tuto hodinu, nemam potrebu travit noc v zafajcenych podnikoch plnych ozratych ludi alebo pozorovat 15ky ako zo seba robia stetky na diskotekach. ja nie som ziaden moralista ani nic podobne, len som si to proste vyskusala a nie je to moj styl zabavy. zastavam nazor ze sa da bavit aj v normalnu vecernu hodinu a prist v bezpeci domov. tvoji rodicia si myslim ze to myslia dobre, aj ked sa mi nepaci ze o tom nemienia diskutovat, myslim si ze by ti to mali normalne s kludom vysvetlit a ak si inteligentna baba, tak uzavriete nejaky kompromis a pochopis preco ti to zakazuju. ja svoje deti (ked ich raz budem mat) tiez nebudem podporovat v tom aby chodili po vonku tak neskoro v noci, je to nebezpecne a deju sa vselijake veci. moj nazor
pred nedavnom tu padla otazka:co sa tu vlastne rieši?
a teraz sa tu čo rieši?chceli ste pomoct mladej babe pochopit svojich rodičov alebo sa tu chcete hrat akože na dospelych,teraz nechapem ja.kto ma pravo sudit druhych?myslim že kazdy sme su tu zažili nejake problemy,vacsie ci mensie.kazdy mame na vec svoj nazor.
miloš je mi luto že maš rodičov akych maš,ale rodičov si deti nevyberaju.a ked su deti male rodičia ich amju vychovavat a ukazovat im cestu.ak vyrastu sami idu po tej ceste.a vzdy je čas smer tej cesty zmenit.ale myslim že toto je iny pribeh do inej temy.
todievča ktore tuchce pochopit svojich rodicov velmi dobre vie ake ma štastie že ma rodicov takych akych ma.a kiež by vsetci rodicia mali take deti ako je ona.
druhe by s auz davno nepytalo a netrapilo co ma urobit ale by to urobilo.a tomu sa vravi nevdacne deti.