Gastro vysetrenie

Príspevok v téme: Gastro vysetrenie
LuSyLa

chcela by som sa opytat ci bol niekto na tomto vysetrni lebo ja mam zle travenie asi spomalene abo neviem alebo skvor akokeby mi ani netravilo lebo ked sa najem mam niekedy aj niekolko dni take nafuknute brucho a uz som z toho strasne nervozna no len sa bojim mozu mi z toho vysetrenia zistit ze mam bulimiu?no chcem ist na toto vysetrenie aby som zistila ci mmam vsetko v poriadku alebo mam spomaleny metabolizmus no bojim sa pls viete mi poradit mozu mi z toho zistit ze som vracala?

emká9999

dobrý deň bojím sa gastro vyšetrenia... mám ho kvôli kož.problémom na nose ktoré trvajú už päť rokov.. :( nechcem ísť na gastro už len z toho dôvodu že ma naťahuje aj z drievka od doktorky na pozeranie do hrdla... ďalej mám strach čo ak tú hadičku nejako prehltnem mám strašný strach môže sa sťať že sa pri vyšetrení povraciam? :(

Annika1987

Ak to niekomu pomoze, tak napisem svoju skusenost. Isla som na toto vysetrenie, viacmenej iba kvoli vyluceniu choroby. Aby som vas uviedla do obrazu - napinalo ma vzdy aj pri palicke, ktoru mi davala doktorka, ked mi pozerala do hrdla. Ale pocas tohto gastrovysetrenia ma nenaplo ani jediny raz. Naozaj toto vysetrenie je strasiakom len preto, lebo cloveku pride neprirodzene mat zavedenu hadicu cez usta do zaludka. Na pocit je to normalne, necakajte nic strasne, lebo budete sklamani :D. Odobrali mi dve vzorky zo zaludka, ani som to necitila. Takze skutocne sa nikto bat nemusi. Trvalo to naviac iba chvilocku, tak 5 minut.

malaanka

Ja som bola na gastro opakovane a nič to nie je.Nastriekajú sprej na znecitlivenie hrdla a aani neviete ako a už je hadica vo vás.Lieky je potrebné povedať,ktoré užívate pravidelne,tie ktoré len občas netreba spomínať.Mne to opakovali prvý krát pre bolesti žalúdka.Našli mi helikobactera a reflux pažeráka.Správnou liečbou som sa toho zbavila a teraz už nemám problémy.A mala som aj erozie v žalúdku,aj to je v poriadku.Takže nebojte sa toho,je to potrebné vyš.pro potiažach trávenia a bolesti žalúdka.A pri tom vyšetrení sa zároveň odoberá vzorka na histologiu a zároveň sa dá aj ošetriť hned napr.krvácanie,polypy.Je dobré už večer pred vyšetrením nejesť-potom tak nenaťahuje.

marošino

ahojťe,mám na Vás otázku...som operovaný žalúdkár,problé mi som začal mať na jar..najskôr boli mierne neskôr sa zhoršovali...chodil som ku obvodnéj doktorke,ktorá tvrdila že simulujem...o dva mesiace mi prasknul žalúdočný vred,bola to hrozná bolesť trvala niekolko hodíny,to som už nemohol vydržať tak som šiel ku obvodnéj doktorke,ktorá tvrdila že je to slepé črevo..na ktoré ma aj šli operovať..na sále som ležals tým že mám slepák..no ked som sa prebudil z narkozy mal som redony..sondy a velky rez na bruchu..chcem sa opýtať že či je bežné je v takom mladom veku 16 rokov,je normálne že mám vredy?...a či sa vracajú?a čo ich podmienuje?...dakujem :)

ŚEĎO

Ja tiež idem na gastro vyšetrenie v pondelok 20.12.2010 a toho veľmi obávam. Hlavne tej hadičky do žalúdka, pretože hrdlo mám mimoriadne citlivé a prehlátm všetko i nápoje. V poslednom čase mi lekárka predpísala liek NOLPAZA tak sa cítim oveľľa lepšie no neviem si ten pondelok predstaviť. Už bol som v minulosti vyšetrovaný cez konečník tiež to bolo všelijaké, ale prežil som to a nezistilôi mi žiaden nález. Uvidíme ako to dopadne.ˇ

dominičkaaaa

boze ja idem zajtra na gastro a kukala som vide ach boze nevjem akle to je hmm to budem aj citit v tom zaludku daco ked mi odoberu vzorku??

Deee

mna sa lekarka opytala, takisto uzivam hak, ale nepovazovala to za liek, hak je hak a ine je keby si uzivala co ja viem lieky na srdiecko alebo tak podobne

nijovka

ked idem na gastro pytaju aj sa na uzivanie nejakych liekov..? ako naprv, antikonecpcia atd..? dajte mi vodiet pls....