Gastro vysetrenie

Príspevok v téme: Gastro vysetrenie
LuSyLa

chcela by som sa opytat ci bol niekto na tomto vysetrni lebo ja mam zle travenie asi spomalene abo neviem alebo skvor akokeby mi ani netravilo lebo ked sa najem mam niekedy aj niekolko dni take nafuknute brucho a uz som z toho strasne nervozna no len sa bojim mozu mi z toho vysetrenia zistit ze mam bulimiu?no chcem ist na toto vysetrenie aby som zistila ci mmam vsetko v poriadku alebo mam spomaleny metabolizmus no bojim sa pls viete mi poradit mozu mi z toho zistit ze som vracala?

ferooou

dobry den,chcem sa spytata bol som u chirurga lebo vo vnutri konecnika mam polyp je asi 3mm velky a nanom je dalsi asi 2mm.povedal ze stim nic nebude robit ale potom som sa obiednal na kolnoskopiu,ze tam to odstrania no tam tiez stim nic nerobili.tak teraz neviem co mam robit.poradte prosim.nic neboli,nezvedcsuje sa ani ziaden poroblem.dakujem

lililill

tak to vam zavidim, ze ste tu hadicku prezili takto v pohode. ja som na tom bola asi pred rokom a keby som si to mala zopakovat...fuuu...mna strasne napinalo pocas celeho vysetrenia, grgala som a tiekli mi sliny :) znie to smiesne ale pre mna to bolo strasne. do pol pasa som bola vyzlecena a dali na mna nejaku prikryvku a lezala som na boku. mne z toho az slzy tiekli fakt. prezit sa to da sice ale nechcela by som ist na to znovu.

Janyna

Dobrý deň,chcela by som vedieť,aké sú riziká gastroskopie.Myslím napr.aj zavlečenie nejakej infekcie.Ja sama som v poslednom období bola 4x,pričom som prvé 2razy HP nemala ,ale 3x už áno.Viem,že zrovna nemusí na odobranej vzorke zrovna byť,aj keď sa v žalúdku nachádza.Aspoň tak to chápem.Ale napr. známa malo gastro v marci a po ňom výsyp v hrdle a modrinu na koreni jazyka a musela byť ošetrovaná ORL lekárkou,ktorá jej to niečim vytierala,pričom jej názor bol,že to je spôsobené spomínaným vyšetrením.Priatˇka so zdravotnou školou tiež tvrdí,že by z takýchto dôvodov gastroskopiu nepodstúpila.Viem,že sa jej ľahko hovorí,keď nemá dané problémy.Ale predsa?Aké sú rziká?

Janyna

Som blízko Ba,myslím,že lekári mi zatiaľ veru nepomohli,Hp mi zistili až minulý mesiac,na prvej hadičke som bola v oktobri,už som mala tri.Už vtedy som mala zápal žalúdka aj pažeráku,pojedla som už všetko možné ,teraz helicid,bolesť mám v kuse.Čítala som aj o štvorkombinácii alebo kultivácii,aby sa presne zistilo aké antibiotika by presne zabrali na Hp,ak je to veľmi odolný kmeň,no kedy sa k tomu dostanem to teda netuším,to sa bežne nerobí a ani neviem,či by mi to môj lekár dal urobiť,veru neviem ako ďalej...

Janyna

Malaanka,ďakujem,ale ja už beriem trojkombináciu už druhý krát,a stále je to horšie,už mám chronickú stredne ťažkú teraz aktívnu gastritídu s koloniami helicobacteru aj reflux a nič mi nepomáha,už neviem ako ďalej,neviem,čo robím zle,ďakujem.

malaanka

janyna
Na Helicobacter sa užíva 2-kombinácia antibiotík a Helicid a na reflux som ja užívala Ganaton a Controloc.Je to dlhší proces,mne to trvalo asi 2 roky,kým sa mi reflux upravil.Tvorí sa mi veľa kyseliny a tak Controloc/alebo Nalpaza/ 40 mg užívam stále.Upravili sa mi aj erózie v žalúdku.
Chodím na gastro v Ke.

Janyna

Malaanka,môžeš prosim Ťa napísať akou správnou liečbou si sa z toho dostala? myslím HP a reflux? Ja sa toho neviem zbaviť už od leta.Tiež by si mohla napísať,ku komu si chodila.Ďakujem veľmi pekne.

kathawka

neboj- neboli to- ako iní píšu, streknú ti do hrdla najprv anestetikum a potom už nič nebudeš cítiť. Mne osobne sa počas vyšetrenia dosť grgalo- a strašne som sa zato hanbila- no nedalo sa to nijak ovplyvniť :). Bola som v BA na Antolskej- tak na mňa pritom pozerali aj 5ti študenti, no sranda :D
Bulímiu ti takto nezistia- pokiaľ teda nemáš výraznú podváhu a tak.
Nafúknuté bruško máš z vracania-aj ja ho mávam
Tak neboj-nič to nieje :)

Lunam

na vysetrenie pojdes na lacno, myslim, ze ani pit nebudes moct, takze sa nemas z coho povraciat. Do krku ti nastriekaju sprej na znecitlivenie. Ja som na tom bola pred dvoma rokmi, hadica bola dost hruba, ako hadica na polievanie v zahrade a na konci bola kamera, ktoru ti daju do zaludka. Vysetrenie trva asi 3 minuty.