ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk
Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
pusate dakujem za podporu a tebe prajem vela stastia no len dufam ze to nejako prezijem skusim sa nezaoberat jedlom a asi si pojdem zacvicit prajem ti krasne a vesele vianoce aj vsetkym
pusate a preco je to take strasne tazke:(((ja sa ztoho asi nikdy nedostanem:(((
ja chem byt za kazdu cenu chuda a pritom sa ojedam:((( napriklad dneska som chcela celi den nejst a tak som si povedala ze ja nechem byt zaidna anorekticka a zjedla som 2babany s medom,1jablko,a 5 kesov disco nechem jest tote sladkosti fuuuuj a zas mam depky z toho ze nemozem uz dnes nic zjest lebo som uz zjedla vela a tak to je to vzdy:((((
lusyla,jediný spôsob,ako sa vymotať z bulímie je jesť pravidelne a zmieriť sa s pribratím,ja som sa z toho tak dostala,mala som rôzne krízy,depky z toho,že som pribrala,že som už neni chudá,že sa mi smiali,ako som stlstla,ale ja som to nevzdala a povzniesla som sa nad to,zvykla som si na seba aká som,že chudosť nieje taká dôležitá,aby som pre nu obetovala zdravie a radosť zo života,naučila som sa prijať sa takú,ako ma stvoril boh,a nepokúšať sa zbytočne to meniť,a aj tak to nieje až také strašné,sú aj tučnejšie ako ja,a nerobia si z toho ťažkú hlavu...
och mam take vycitky svedomia dnes som to prehnala s jedenim mam bulimiu no mesiac som uz nevracala no bojim sa ze teraz priberiem azas to na mna pride:((( preco sa z tho neviem vymotat:(((((
vážim 31kg:)))) a som chudá,a šťastná:))
chuchuchu: ale mne 160cm nestaci...este by som aspon 12cm chcela, aby som mohla byt modelkou...
a mozem spytat, kolko vazis? ked vsetci vravia aka si chuda...
ssia ty si vôbec neni krpaňa ved 160 je dosť,sa pozri na pusatu 152 alebo na mňa 148 buj rada,že máš aspon tolko čo máš a ja síce v boha neverím,ale svet je taký a za svoje ciele musím tvrdo bojovať
kazdy chce to co nema...chudi chcu byt normalni a normalni chudi...kto to ma pochopit?
a ja keby som mohlka, tiez by som par kil darovala, ale len ak za par centimetrov, aby som nebola uz taka krpana:( v zivote som chcela len 3 veci: byt stihla (co nie som a ani nebudem), byt cierna (som bleda ako stena) a byt vysoka (a mam ledva 160cm).
preco mi Boh ani jednu z tychto veci nedal? chapem preco nie som cierna...aby som mohla ako biela ciernym pomahat. ale keby som bola vysoka, mohla by som byt modelkou!!! a to by ma fakt bavilo, tak preco som to nemohla dostat???ak je Boh spravodlivy, preco niekomu da vsetko po com zatuzi a mne nedal nic???
elisa bone
ten chory zaludok,to ti povedali doktori?co ti este povedali?
elisa, tak celkom dobre,no,aj ked z času na čas mám depky zo svojej tučnoty,keby som mohla,by som ti vdačne dala aj 5kg,skoda,že sa to nedá,mne by nechýbali