Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Traviace problemy a nafukovanie

Príspevok v téme: Traviace problemy a nafukovanie
danusa

Dobry den,mate tie iste problemy ako ja?
- nafuknute brucho kazdy den
- naduvanie
- bolesti v lavom boku pri vystupe zaludka do criev
- zachyteny vietor v crevach, ktory sa neda dostat vonku a bolesti?

Ked ano, rada by som o Vas vedela, ako to riesite. Ja uz neviem, ako postupovat. Bolo mi povedanie, ze mam zacat s jogou na relaxaciu. Zacala som. Je to super vec, ale nepomaha to na zaludok. Kupovala som drahe traviace enzymy na rozkladanie jedla - nepomaha. Nejem ziadne potraviny, ktore vzbudzuju nafukovanie - strukoviny, jablka, banany, kapustu ... Vzhadom na to, ze pracujem (sedave zamestnanie - co je asi aj problem), tak sa snazim jest co najmenej, lebo nie je to prijemne ked ste v praci. Bola som aj na vysetrenie zaludka - vsetko OK. Bolo mi povedane, ze ma crevne problemy psychosomatickeho povodu a ze sa to neda liecit tabletkami. Tak ako? Uz neviem co mam so sebou robit. Uz sa chcem citit normalne, bez toho, aby som sa obavala nieco jest v praci, alebo ked idem na veceru alebo vonku. Co viac, ked je ten vietor zachyteny v crevach a nemoze sa dost vonku, tak to vydava taky cudny zvuk - a je to dost hlucne, znie to akoby som "vypustala vietor". Je to dost trapne najma v robote, ked tu sedim cely den v kancelarii alebo hocikde inde s cudzimi ludmi. Nemam nadvahu, zdravo jem, cvicim skoro kazdy den. No uz neviem. Pomozte, prosim. Dik.

babenka

samko,ved spomenula,ze vy to mate lahsie ako my. :))))
viac som sa cudovala,ze sa to tyka zien, ved si viem predstavit tie problemy!! zakazovali nam odmala sediet na studenej zemi,a teraz si to budem takto dobrovolne zachladzovat?? viem si predstavit aj vas pri umyvani studenou.... :-O

babenka

danuska, vcera v tom reflexe vravela jedna pani o metode ocistenia organizmu-konkretne spominala aj proti naduvaniu a plynatosti- vraj oplachovanie pohlavnych organov studenou vodou. neviem, ci je to niekde na internete a da sa to pozriet, ale bolo to zvlastne.aj cysty si jedna tak poliecila. studenu vodu...brrrr, to radsej budem tie dutiny preplachovat teplou! pisem ti len preto,ci nemozes nieco o tom zistit.ja by som na to nemala odvahu.

nina30

Skús DIDU, preparát čo sa dá kúpiť v lekárni. Podľa všetkého máš organizmus napadnutý kvasinkami. Tento liek je presne na nafúknuté bruška a podobné príznaky, treba ale vybrat kúru na 3 mesiace a ureite ti zaberie. V lekárni DIDA - stoji malé balenie okolo 600 podľa lekárni niekde aj 500,- skús a uvidíš, inak pomôže aj troška schudnúť, lebo obsahuje veľa škorice.
veľa šťastia

babenka

danuska, ja som drzala delenu stravu. mam s nou vyborne skusenosti.ale tam som jedla az 70% ovocia a zeleniny. je to o tom,ze ked potraviny zle nepokombinujes do zaludka, tak ti travia lepsie, a nemali by ti tam kvasit a nasledok su plyny a podobne problemy. tie hemoroidy sa ti nejako konkretne prejavovali? mas sedave zamestnanie? bolel ta konecnik alebo ako?
prave som pozerala na google o anyze. je proti nafukovaniu. ty si ho neskusala nikdy?

Danusa

Ahoj Babenka, ten IBS sa prejavuje problemami, ake mam. Su rozdne stupne IBS, aspon mi tak bolo povedane, niekto trpi velmi, niekto nie. To vysetrenie neviem na co bolo, lebo som to nemala urobene po prvykrat, ale po prvykrat povedali, ze mam hemeroidy. Takze super:). Zase nieco, co je potrebne liecit. Z choroby do choroby. Nie som velmi tym nadsena. Momentalne sa necitim dobre, mozem povedat, ze tie 2 mesiace tohto roku boli dost dobre v porovnani, ze sa zace zacinam citit "pod psa". Bolo mi povedane, ze mam obmedzit jedenie ovocia a zeleniny, lebo to moze nafukovat. No viem, co mam odskusane, ze jablka a banany u mna ucinkuju takto, ale brokolica a mrkva? Dost je to cudne. Asi si pojdem kupit nejake suroviny gluten-free, ako cestovinu alebo chlieb a uvidim. Cestovina mi tiez nerobi dobre, uz som aj na to prisla. Skoda, lebo ju mam rada. Ako sa dari Tebe? Zlepsuje sa Tvoj stav? D.

babenka

Danuska,ahooj.
to rucne vysetrenie bolo na hemoroidy?
ja si robim ten preplach a dnes som hovorila s jednym lekarom,ktory mi povedal,ze je to dobre,ze si to mam robit,vraj si to robieval aj on,ale slanou vodou.je to aj medicinsky podlozene,ze nejake nervy a prepojenia su v nose ci dutinach,co dokonca ovplyvnuju mozog,takze je to dobre aj pre culu mysel.a lepsie pracuje potom cele telo. dnes ma z toho svrbeli velmi zuby...akoby korene zubov.
mozno je to vysledok-po troch dnoch preplachov mi prestala byt zima na ruky.mam nejake nedokrvenie,mala som s tym ist na vysetrenia,tak uvidime.aj tie body si stlacam.dohromady by malo byt vsetko trosku ucinne.
Danuska,vcera v reflexe davali nejaku inu metodu,pozerala si to?vraj aj cysty po nej zmyzli...ale nerobila by som to.radsej tieto dutiny.

babenka

a aj ked si chytim krk,tak sa mi nezda.akoby som ho mala zdureny po stranach.nerada by som chodit este aj so stitnou.uvidime zajtra.dam ti vediet.chcem sa jej spytat aj na ten preplach,ci to moze byt tak ucinne.som zvedava.len aby tam nemala moc ludi,lebo nerada zdrziavam..ale je zlata,vsetko so mnou preberie.
pa