ahojte.mam tuto diagnozu gastritida-zapal sliznice zaludka(tazkeho stupna) a beriem aj lieky ale stale mi byva zle na zvracanie a to skoro kazdy den.Pomozte.Co by som mala jest aby mi bolo konecne dobre? alebo co mam robit? dakujem za pomoc.
-----------------
Zápal sliznice žalúdka (gastritída) www.zdravie.sk
Gastritida - zapal sliznice zaludka
evelina, tak ako som povedal, pri prehodnocovani dumbier je len slabo antimikrobialny a preto ho neodporucam ako silny antimikrobialny prostriedok.
Su ovela silnejsie, dokonca klinicky ucinne, ktore maju ucinnost porovnatelnu ba dokonca niekedy vyssiu ako rozne lieky.
Dumbier odporucam hlavne ako protizapalovy, proti zaludocnym problemom z cestovania(namornicka choroba, kolisanie v aute...)a jeden z pomociek na zlepsenie cirkulacie.
A hlavne ako pravidelnu prisadu-korenie do rozlicnych jedal.
Inac vsetky koreniny a esencialne oleje su antimikrobialne, ale niektore su mimoriadne ucinne a na tie davam viac stresu.
RNG, no ja neviem, ale ked je niekde v tele zapal ,tak on nie je len tak sam o sebe ako zapal. Sposobuje to prave prítomnosť bakterii, virusov a mikrobov. Cize zazvor/ dumbier/ kedze odstranuje zapal ,tak ma aj proti mikrobialne učinky. Niekedy sa tym ludia bezne liečili a nemali take vselijake syntetizovane pripravky s vedlajšími učinkami, lebo vsetky spracovane vitaminy a mineraly maju. ked odstraniš zapaly hocikde v tele, tak organizmus si začne brať enzymy a vitaminy z potravy a mozes sa zbavit astmy, bronchitidy, cukrovky a co ja viem coho.
a ako pise RNG,enzymi...urcite pomahaju,lebo ked ich beriem,tak nie som taka nafuknuta...takze su velmi dolezite...
co ti vobec sposobilo gastritidu,vies to?kika?
kika,sak prave preto sa ta na to pytam...lebo pri takej chorobe clovek potrati vela zivin a postupne ked to clovek nelieci,/travenie/stava sa z neho troska...a este ake vysetrenia mas za sebou?ci len gastro?
...ale,cast musi ist do tela,lebo odkedy beriem doplnky,je mi lepsie...takze,nieco musi ist do tela...potom az za polroka sa zasa uvidi,ako na tom som z kostami na vysetreni,ci este sa mi trati vapnik ci nie...
evelina to viem,preto sa vyhybam mlieku a vsetkemu mliecnemu,uz som pisala dole v prispevku pre kiku...
tiez mi to lekarka povedala,sak aj preto mam problem,ze mi chyba vapnik,vit.sk.B...koli vapniku mam odvapnene kosti...osteochondrozu,ospteopeniu,spondiozu.
kika,tak to neviem ci speciane na gastritidu su nejake,lebo mne lekar nedal ziadne,ale liecila som sa na helikobaktera,mam ist este na kontrolu,tak neviem,ci mi nieco este predpise...ale som aj alergicka na mlieko a vsetko mliecne.../ml.bielkovina kazein/
a lekarka mi povedala,ze ked sa budem mlieku atd.vyhybat mali by sa creva ukludnit postupne....tak neviem...ja beriem zatial iba to ,co som pisala a psyllium pouzivam,na precistenie criev...
Protizapalovych latok je plno, napr curcumin(turmeric),bromelain, dumbier, boswelicka kyselina atd.
Zmiernia a odstrania zapaly, ale zialbohu to je len symptom, ktory ma za sebou pricinu, ktoru treba adresovat antimikrobialnymi latkami. A samozrejme si napravit kyseliny a enzymi do normalnej hladiny, to tiez zaroven odstranuje priciny zapalu.
mariaa, zapaly v tráviacom trakte treba odstrániť, inak všetky vitamíny a minerály su zbytočne vyhodené finanicie. to mi povedala doktorka. jednoducho sa nevstrebavaju ako by sa mali. držím všetkým prsty, lebo tiež riešim problém s trávením.majte sa pekne