Gastritida - zapal sliznice zaludka

[zruseny12]

kika:ja ked nemusim nechodim...ja som mala dlho problemi...prakticky zacali po porode pred 12rokmi/ale az teraz sa nasla presna pricina,ale este nie je to vsetko/...no a stupnovalo sa to stupnovalo...az sa dostalo na tuto uroven dnesnu...

kika4

mariaa...no skoro 4 mesiace sa liecim...chodis vonku casto?...ja uz ani nie skoro stale mi je zle a bojim sa ist sama niekde lebo sa bojim ze mi bude zle...a ty si na tom ako???

RNG

farmaceutka, ukaz mi jeden jediny vyskum, kde by to naozaj bolo potvrdene, ze helikobakter potrebuje na svoje rozmnozovanie kysle prostredie alebo ze v neutralnom nevie tak isto zit?
Ja viem, tato "legenda" je rozsirena po celej literature, ale stacilo by zobrat vzorku H.p. a rozmnozovat ho v petriho miske.
Zaujimave, ze som zmienku o tom nikde nevidel s poukazanim na kultivaciu ako funkciu PH, preco asi?
Naviac mam viacero pripadov, co si vyliecili helikobaktera len obycajnou koloidnou striebornou vodou alebo PepZinom(patentovany zinc carnosine, davka 3x35 mg) bez neutralizacie kyselin.
Pripustam, ze hojenie vredov moze byt rychlejsie bez kyselin na kratky cas ale tak isto nemam na potvrdenie ziadnu literaturu, tj je to len "mozno".

[zruseny12]

kika...mne prisli na gastritidu este len teraz asi necele dva mesiace...mala som aj helikob.brala som silne antibiotika a tie mi poskodili crevnu mikrofloru tak trochu problem aj s crevami teraz mam...som aj alergicka na mliecnu biekovinu kazein...mala by som ist este na kontrolu koli helikob.ale pojdem az pride druh z prace domov,nechce sa mi vobec...:0((((....ist na tu hadicku...
predtym,sa mi zda,ze som mala uz celkom ok,creva...ale tymi antib.som si ich narusila...ale zasa polepsilo sa mi...stratila sa unava...zacali sa mi tratit kruhy pod ocami...ale chce to este vela casu kym sa to uplne nenapravi,a ani nenapravi si myslim na 100%...
a ty odkedy to mas?a mas aj ine problemi,lebo ked je gastritida tak aj ine veci chybaju telu...mne napr.chyba vapnik vit.sk.B...no cele telo bolo uplne zdevastovane...uz mam koli tomu plno diagnoz...mysli,ze keby sa hned na zaciatku prislo,ze nemozem mliecne vyrobky tak by som tak nebola skoncila do toho este STRESS a bola som jeden cas ako troska...

kika4

mariaa: no vela vymeskavam a nechcem opakovat rocnik....ucim sa dobre ale mam toho vela pretoze ked pridem do skoly tak si musim poopisovat poznamky a potom sa ich doucit...a tak je to dokola.

farmaceutka

RNG, ale v pripade prudkeho zapalu zaludocnej sliznice je na mieste znizovanie kyseliny, pretoze ta okrem drazdenia sliznice poskytuje vyborne prostredie pre rast helicobactera, co problemy este zhorsi. je to jedna z mala indikacii, kedy naozaj treba tvorbu kyseliny (na prechodnu dobu samozrejme) znizit.

usmev

Kika, poradím, ak chceš, napíš:duratnakatka@zoznam.sk porušiť podmienky fóra, kde sa nesmú písať názvy prípravkov kvôli propagovaniu/.

[zruseny12]

Ahoj kika,prepac,za odpoved az teraz,ale az teraz som si to tu nasla...
ja nechodim nikde som doma,tak toto je vyhoda,ale chodila som chvilu do prace a mozem ti povedat,ze nic moc...nevladala som vsetko robit...chodila som ako namasacna.../a zacala som aj chudnut,lebo som uz nemala taku stravu ako doma.../
takze ta chapem,ze marodujes,skus sa doma ucit ak sa da aby si nevynechavala a nemusela opakovat rocnik...
alebo sa nejak dohodni z ucitelmi,spoluziakmi...nech ti nosia nove ucivo...
tiez pijem vodu,ale obycajnu....kazdu hodinu 2,5dcl...