Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

Eva531

Deticky moje, rada by som upravila veci na spravnu mieru, aby vam bolo vsetko jasne. Mam 30 rokov a na ziadnu stomatologiu som sa nikdy nehlasila a ani sa nebudem. Pracujem v Rakusku a som stastna a spokojna so svojim zivotom s takym, aky je. Ja len, ze mam velmi, ale velmi zle skusenosti so zubarmi, nedokazete si ani predstavit, co vsetko uz u mna postvarali slovenski zubari. Veci sa zmenili k lepsiemu az v roku 2010, ked som zacala navstevovat najlepsiu a najdrahsiu sukromnu zubnu kliniku na Slovensku. Pisem o tom na tomto fore v niektorych temach o zuboch.

DH 5

Vcera som nespravila skusku z biochemie, ktoru som si prenasala do 3.rocnika a tak budem vylucena zo studia.Teraz neviem, co mam robit mam este sancu ist aspon na osetrovatelstvo do TN na prijimacky, ktore robia v auguste. 1 semester som uz kvoli zdrav.problemom mala prerusene studium. Ucila som sa lenze mi to voci velkym kapacitam ako si oni myslia nevyslo.Neviem ci mam este skusit ist na LF znova na dalsi rok na prijimacky a ak sa bude dat nieco si dat pouznavat z tych 2 rocnikov. Boli ste niekto uz v takejto situacii, viete poradit? nazory ktore tu pisete o LFUK a studiu su mnohe pravdive i ked niekto tomu neveri, treba si to asi vyskusat.diky

Leela89

myslela som to tak, ze tu skolu nemozem vidiet uz ani na obrazku, a lutujem, ze som si pred troma rokmi nedala radsej prihlasku na 2.lf.. je to sialena skola :(

Clifford303

Ivankaa

Viem ze popri medine sa da brigadovat , ale v 1. rocniku asi tazko ...mozno tak stvrtaci si to mozu dovolit ..alebo tretiaci. nehovor mi ze prvaci v KE brigaduju ...chcel by som vidiet

Lucy 522

Moja mama je obycajna uradnicka a otec chodi po zahranici hore dole ( ako robotnik) nie som z bohatej rodiny.

:-)))

pre annu: :-D, aj mne to tak prislo. ale nepise tam mesto a navyse kto sa riadi diskusiami? tazko povedet, ci je lepsie vybrat si stomatologiu alebo vseobecne, je tam urcity psychologicky efekt, kto sa dostane na stomatologiu ide radsej tam, lebo ked uz ho z tolkych ludi prijali, tak tam teda ide. ale aj zubar je lekar a pomaha pomerne rychlo cloveku zbavit sa bolesti, nemusi to vzdy byt len o peniazoch. navyse ako vseobecny lekar tiez nevies, do coho ides, co ta bude bavit a ked mas nejaky decky sen, skutocnost je aj tak ina.