Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

cytologia

marci

Mne roboli cytológiu poto za mesiac druhú.Pri prvej výsledok PAP II a HPV 6.Po druhej cytológii PAP III a HPV 16.A lekár zahlásil,že počkáme 5 mesiacov a potom uvidíme.!!!!!!Teraz mám hnedý výtok bolesti vkrížovej oblasti v podbrušku ale čakáme čo bude.Však "už len" 2 mesiace.No a čo teraz?

regina

Dobry den,
mala som cytlogiu IIIa, gynekologicka mi povedala ze mam poskodene tkanivo na krcku a ze si mam davat posvove Kitovuli a uzivat Indonal. Mam 30 rokov a chcela by som dietatko, myslite ze nie je riskantne otehotniet pri takejto cytologii?? A je to vobec mozne?

vivien

Zdravím.Bola som si po vysledky 1 x v apríli.Drzá sestrička mi len povedala že si mám cytológiu preventívne zopakovať o 6 mesiacov,teda v okt. že niečo mi našli ale nič vážne. Tak nechápem,prečo tam mám ist ked to nie je nic vázne???

kikulka

bib ak ideš na národný onkologický ústav,tak v žiadnom prípadne nechod za štefanovičom,max.otrasný...moj gynekolog mi toho spravil viac než on a nič zvláštne ti tam nebudú robiť,len to,čo u gynekológa

driny4

bibi))
ahojky,, to už s trojkou posielajú na onkogynekologiu?? ja mám tiež trojku, robili mi kontrolné cyto.., aj test na HPV, ešte týždeň čakania mám pred sebou.. som nervozna,, tiež neviem čo ma čaká...
Ale lekár hovoril niečo o konizácii, že mi zoberú časť z krčka maternice, a urobí sa z toho histologia, a potom znova čakať na výsledky,, a uvidíme, čo bude ďalej..U Teba to ako prebieha,, robili ti tiež už kontrolnú cytologiu??

bibi

viete mi niekto povedat, ako ma budú vyšetrovať na onkogynekológii??? čo mi budú robiť, poslala ma tam gynekologička lebo výsledok mojej cytológie je 3. mám sa niečoho báť? prosííím poraďte mi...dakujem

jana21

Zdravim,v januari 2007 mi zistila doktorka z cyt.vyčetreni ASCUS,viem čo to je,ale ma s tym niekto skusenosti,co dalej?Bola som na opakovanej cytologii a doktorka ma ubezpecila ze to nic nie je a vecsinou uz druhy test vyde dobre,ale mne vyslo zase to iste a ktomu aj zapal.No a zaujimalo by ma aka je pravdepodobnost ze raz bude z toho rakovina,co mam s tym robit,mam cakat so zalozenymi rukami,kazde 4 mesiace chodit na cytologiu a cakat kedy z toho bude rakovina?Uz idem na 3 cytologicku kontrolu a po4 mesiacoch ale dokedy?Prosim ak niekto viete poradte.Moc dakujem

mifor

Cytologické vyšetrenie tzv. Pap ster sa značí číslami od 0-V
PAP 0 - nehodnotiteľný
PAP I - normálny nález
PAP II - zmeny epitelu (výstelky) sú prítomné, ale nie sú podozrivé z
nadmerného množenia
PAP III - zmeny podozrivé z nadmerného množenia
PAP IV - vysoko podozrivé z nadmerného množenia
PAP V - jasná malignita