ostala som tehotna.......

Príspevok v téme: ostala som tehotna.......
dominika_

ahojte mam 16v decembri budem mat 17..ani neviem kde zacat...
nasla som si priatela(v oktobri bude mat17),proste strasne sme sa mali radi chodili sme spolu polroka lenze on bol synacik bohatych rodicov ja chudobne dievca..jeho rodicia chodievali na tyzdnovky do BA lenze ked zistili ze ich synator ma vztah s chudobnym dievcatom prestahovali sa tam uplne...
par dni pred ich odchodom sme mali dost viac vasnivejsiu noc,proste vedeli sme ze sa nam to smyklo ale boli sme si isty tym ze naprvykrat sa nemoze nic stat..
kedze som mala stale nepravidelny menzes ako si ma to netrapilo ze neprichadza lenze vcera som sla ku gyn. a ostala som nacisto hotova:podla som nej tehotna v15tzydni:(cizer vychadza to tak ze som tehotna s mojim priatelom...lenze ako mu to povedaT? ako to povedat mojim/jeho rodicom??..bojim sa toho co bude dalej:(nemam sa s tym komu zdoverit..

lenuliatko

ved ja nechcem aby tam liezol kumne.asi by som ho utopila :D bolo by mi to mozno aj neprijemne.staci ked ma bude hladkat drzat za ruku a dychat somnou.on sa uz tesi nato :)

mj003

ver mi, že v "tej" chvíli budeš presne vedieť čo chceš a ako to chceš. Manžela sa poriadne opýtaj či chce k tebe do vody. pouč ho o celom priebehu, ktorý si si prečítala a nech sa sám rozhodne. Niekomu može byť nepríjemné, že sa "kúpe" v krvi svojej manželky :D. Ja neviem či by som chcela, aby si ku mne moj manžel ľahal, ale určite by mi stačilo aby bol pri mne, tak ako pri prvom porode. Veľmi mi to pomohlo, dýchal so mnou, niekedy aj za mňa :D, spomaľoval ma pri dýchaní, lebo som to robila plytko a rýchlo, ak boli kontrakcie silnejšie a to sa nesmie. Veľmi si to vážim doteraz a on to tiež neľutuje. Posililo to náš vzťah

lenuliatko

ved ja to chapem ze sme nato stavane ale ja som doslova pokakana ztoho :D ked pichnu epiduralku mala by som citit len tlak apodla toho by som mala vediet kedy tlacit.uvidim.ale ak budem rodit do vody epiduralku potrebovat nebudem.moze tam byt v tej vode dokonca manzel somnou ?D uz vidim mareka ako vlezie v kratasoch do vody a ideme si poplavat a medzi tym porodime malu :D :D no to by bolo na mojho chudacika vela.on uz ked ma teplotu 38 ma pocit ze umiera :D no asi tak.teraz chodi s monoklom pod okom pretoze narazil na jedneho chlapika co ma nieeekedy daaavno chcel ci co a trosku sa chytili tak tu chodi ako matoha zmodrety.
moja svokra nie je obycajna mucha ona je mucha masiarka.poriadne vypasena jedom a snazi sa nakazit vsetkych naokolo.

mj003

Ó a ešte, porod do vody je zrealizovateľný aj v Košiciach v Šaci. Ja som rozmýšľala mať druhý pôrod do vody. Je to niečo nové, ale sa aj desím takej myšlienky, možno práve preto že je to nezvyčajné. Ja som si videá o pôrode nemusela pozerať, lebo som až do 7-meho mesiaca chodila na prax do nemocnice a absolvovala som aj pôrody na sálach. Pri každom som plakala a hladkala mamičku. Videla som všetko, úplne do bodky, spredu, zo zadu aj z boku :D
Takže som presne vedela čo ma čaká, ako vyzerá nástrih, šitie, proste všetko, a keďže som tam poznala personál a prostredie dosť dôverne, tak som sa tam aj rozhodla rodiť a dobre som spravila, lebo som bola veľmi spokojná.

mj003

ahojte baby, teraz išla upútavka na sobotňajší film a tam bolo: "Kto je viac otravný?Mucha, alebo svokra?......Mucha otravuje len v lete" :D
Tak ja nemožem povedať na svoju svokru nič zlé, je to super ženská a vobec sa do nas nestará. nezávidím vám, čo máte také problémy.
Mojaeni, áno mám len jedno dieťatko, ale keď vidím tehuľky, tiež sa mi srdiečko rozbúši pri predstave mať druhé. Nebála by som sa porodu. Asi za to, že ten prvý bol dobrý a aj po porode som sa rýchlo zotavila.
Lenuliatko, epidurálku by som si nedala. Je na to veľa názorov, niektorá vraví, že urobila to najlepšie, iná by si to už v živote nedala. Ja osobne som strašne chcela vedieť, aká to je bolesť a prežiť ho plnými dúškami bez roznych liekov na utlmenie. Aspoň som vrátila mojej mamke bolesť, ktorú ona prežívala pri mne :D Je to vraj aj tak, že potom nemáš také bolesti, ale ani nedokážeš dobre a silno tlačiť, takže sa ten porod len zbytočne predlžuje a komplikuje. Moja susedka si dala epidurálku a vraj jej ju zrejme pichli neskoro či čo (nechcem trepať) a znecitlivela jej len jedna polovica rodidiel a ona mala taký pocit, ako keby jej išlo tú druhú stranu roztrhnúť, vraj nevedela ako má tlačiť a tiež po pôrode ju strašne bolela hlava z odznievania účinku. Myslím si že my ženy sme stavané na bolesť pri pôrode a je to prirodzená vec. Keďže je nám súdené rodiť, tak určite preto, že to vie naše telo zvládnuť aj samo, no nie? :D