Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

miksi

Petko a mne zas povedali ze mam nuerogennu tetaniu,nie hyperventilacnu.Som zdravotna sestra,ale o takom comsi sme sa neucili.Vies rozdiel?Dokonca ani moja kamoska studujuca medinu to nevedela

peto BA

student:) Mne sa to stalo ked som bol v zahranici a mal som problemy s uplne vsetkym a dokonca som aj ochorel. Vtedy to zacalo. Je to mozno blbost ale mne pomaha trosku aj sport a ked na to nemyslim, ze robim nieco co ma bavi.Najhorsie bolo ked som na to myslel, odvtedy to mam celkom slusne nastudovane:)))

miksi

mas pravdu,havarku som mala,ale prislo to na mna az o rok.A po tej pricine uz patram,vcera som mala 1 navstevu psychologicky.A baby su otrasne soferky to mas pravdu ja sama na nich nadavam.A ty stou chorobou si celkom coool?Tak to ta obdivujem.Co si povolanim?

peto BA

Lebo kalcium sa ti moze uvolnovat z tela a da sa snim "predavkovat" ma to neziaduce ucinky a magnezium "neskladujes" je ho dost v potrave, popripade sa musi dodavat v tabletkach a nemal by si sa snim predavkovat. Ked ma niekto poruchu vstrebavania tak preto je dobre to magnezium brat aj s B6vitaminom, ulahcuje to..

miksi

da sa to predychat,a ak citis,ze mas viac stresu,brat magnezium(magne b6)Ale chod pre istotu k lekarovi,on ti to stanovi.A to vysetrenie vobec neboli,len ti na 10 min. strpne ruka ako diva,ale da sa,neumries nato.No a pocula som,ze ludia pri tej tetanii aj odpadvaju,ale mne sa to este nestalo,tak sa zbytocne nestras.A niekedy ludia ziju aj par rokov bez priznakov

peto BA

Tak to mozes mat spojene aj s nejakou psychickou poruchou.Mozno si mala nejaku havariu, kde sa ti to zacalo a odvtedy sa bojis. Ked ja jazdim, tak ma to skor upokojuje, ale ked sa pozriem na nejakych vodicov, dufam ze sa neurazite, najma zeny soferky a zmeral by som im vtedy tlak.... Dovod si musis najst sama.

miksi

peto,a ty co studujes,ze tolko toho vies?To co si napisal,som uz pocula,len nechaüem,preco lekari predpisuju magnezium a nie kalcium.

melita

obidvom vam dakujem. este ma zujima,mne sa to stava iba v autobuse or aute.kde az to môze viest,napr.ak nemozem opustit autobus a je mi na umretie,môze sa mi stat nieco horsie?odpadnut alebo tak?alebo mam opustit autobus,hoci aj v polovici cesty?hrozi mi nieco ak neurobim preventivne opatrenia aby priznaky prestali a ake?

peto BA

V skratke su pricinami nizka hladina volneho vapnika v krvi. Moze ist aj o nedostatocnost funkcie pristitnych teliesok - hypoparatyreoza,alebo nedostatok tych latok co som opisal, vitaminu D...alebo pri hlbokom a dlhotrvajucom dychani v klude.. Ak to mam podrobnejsie opisat tak ta znizena hladina kalcia zapricini zmenu v rozlozeni ionov na bunkovom obale-membrane. Tym sa znizi prah vzrusivosti nervovych a svalovych buniek a jednoducho povedane vznika drazdenie, ktore sa prejavuje tymi tetanickymi priznakmi. Ked je stav velmi vazny tak sa davaju kalciove a magneziove injekcie. Nemusis sa ale bat ze by si z toho vysla zo dna na den, trva to nejaky cas kym sa to da do normalu..Treba sa zdravo a vyvazene stravovat, predchadzat stresom, lebo aj to je jeden z dovodov vzniku atd. Snad som trochu pomohol

miksi

ahoj melita,tetaniu ma asi kazdy 3 clovek.Bolo mi povedane,ze som prezila velky psychicky stres pri velmi velkej unave.No a tvoje telo funguje asi tak,ze tvoje nervy pracuju o nieco rychlejsie ako u inych ludi.MAM TO TIEZ; chces este nieco vediet?O chvilu odpisem!