Včera som hľadala nejaké info ohľadom očkovania proti papilomavirusom pre dievčatá. Dosť som bola zhrozená z niektorých štúdií náledkov očkovania všeobecne u detí aj dospelých, z popisu účinku očkovacích látok na imunitný systém a následne jeho zlyhávanie, či chybné - autoimunitné - reakcie. Očkovaniu sa tam pripisovala zodpovednosť za také dnes naozaj čím ďalej tým viac sa vyskytujúce problémy ako alergie, astma, disleksia, autizmus, cukrovka, skleróza multiplex, Alzheimer...
Ja som bola asi 6 mesiacov pred diagnostikovaním DM1 očkovaná proti tetanu.... Podotýkam, že u mňa je dedičnosť cukrovky nulová - nikto z rodiny ju nemal.
Má niekto podobnú skúsenosť?
Jasné, že dcéru zaočkovať nedám - výskum ani netuší či vakcína má účinok ani akú dlhú dobu a či vôbec ochráni, je proti 2 druhom papilomavírusu z 30-tich, ktoré sa v 70% podieľajú na vzniku rakoviny krčka maternice a nákaza sa prenáša stykom slizníc. Ochrana je možno len 5 rokov (skúmajú ju iba 4 roky), takže neviem, prečo očkujú 9-ročné dievčatá, ktoré sa ani nemajú ako nakaziť. takže si myslím, že riziko očkovania je pre moju dcéru momentálne vyššie ako riziko nákazy.
Vevericka: Odkial beries istotu, ze tie obrazky ukazuju naozaj virusy? Viackrat uz kolovali obrazky "virusov", ktore potom mikrobiologovia oznacili za obrazky prierezu bunky.
Laikovi mozu ukazat cokolvek.
Keby to aj hypoteticky boli virusy, odkial mas istotu, ze je to prave ten virus, o ktorom je rec v popise obrazka? Vies, kolko virusov je v tele? A nenosia na sebe cedulky s oznacenim.
Aby mohol niekto aspon s urcitou davkou pravdepodobnosti tvrdit, ze je to skutocne ten virus, ako to ma byt, tak by musel mat vysokocisty preparat. Pokial viem, z "pandemickeho" virusu nikto nevyrobil
vysokocisty preparat. Takze mozno ani sam autor fotky netusi, co na nej vlastne je.
Ale ak Ta zaujimaju podrobnosti o klein-klein aktion, tak si pozri ich
stranku: www.klein-klein-aktion.de
pre peta T
blog.sme.sk
veda.sme.sk
www.esrf.eu
a potom niekomu tvrd, ze im nedodali obrazky ..ha ha ha
radca: V tomto prípade, práve "staršia osvedčenejšia" vakcína bola veľmi zlá, v mnohých ohľadoch. Takisto v prípade polio vakcíny. Ale nedá sa ani povedať, že by novšie boli neviemako dobré.
Strach z ochorení som mal aj ja, keď som rozhodoval očkovať či neočkovať. Presvedčilo ma len veľmi rozsiahle štúdium materiálov. Nakoniec som dospel k názoru, že účinnosť a bezpečnosť vakcín je príliš
pochybná, v porovnaní s rizikom nachytania skutočnej choroby, a že niektoré z tých chorôb sa možno na rozdiel od hlavnoprúdových tvrdení dajú liečiť, alebo nie sú až také hrôzostrašné ako tvrdí marketing, opierajúci sa o výsledky rozvojových krajín...
Konkrétne, čierny kašeľ mal tohto roku epidémiu na východnom Slovensku, kde ochoreli aj pomerne nedávno očkované deti. Vakcína samotná môže vyvolať čierny kašeľ, a okrem toho celú plejádu neurologických
poškodení, ktoré môžu vyplávať na povrch aj po rokoch (napr. vo forme dyslexie, ADHD a podobne). Vo veku 1 rok, kedy údajne začína chrániť, má už dieťa svoje najrizikovejšie obdobie za sebou.
Ewika: Ono je to naozaj horor v reálnom čase. Anita sama povedala, že keď sa vo svojom výskume dostala hlbšie, tak ju to na 3 mesiace
odrovnalo, kedy nebola schopná pokračovať, lebo realita bola príliš krutá.
Jej záverečný názor na problematiku zdravia je iste v dnešnej dobe netypický, ale vôbec nie je osamotený. Odpradávna bol názorový prúd v
medicíne, že ochorenia závisia omnoho viac od aktuálneho stavu imunity človeka, než od nejakých vonkajších vírusov alebo baktérií.
Treba si uvedomiť, že mnohé zdanlivo nespochybniteľné teórie stále nie sú dokázané, a mnohé sú už spochybnené. V Nemecku sa nedávno odohrala takzvaná "klein-klein aktion" kde asi 5000 ľudí žiadalo úrady verejného zdravotníctva v zmysle zákona o prístupe k informáciám, aby im poskytli nejakú skutočnú fotografiu vírusu. Ku žiadnej sa nedopátrali! Úrady vedeli poskytnúť len rôzne umelecké koláže a počítačové grafiky, ale žiadnu fotografiu napr. z elektrónového mikroskopu. Nič. Nemecké úrady nemajú jedinú fotografiu skutočného vírusu.
Ja nehovorím, že vírusy neexistujú, ale že, opakujem, nie všetko na tomto svete je také jasné, ako sa to prezentuje ;-)
Ewika,
mozno by sa oplatilo popytat na nejake starsie osvedcene vakciny, aj ked ich bude viac, ako na jednu hexa. Omyly sa stavaju. Este nedavno sa zacalo predpisovat jedno antibiotikum najnovsej generacie, ale museli ho velmi rychlo stiahnut a pekne potichu, lebo ludom z neho zlyhavala pecen.
Ja co som si pozrela prednasku pani Petekovej vcera vecer, mala som nocne mory v noci, poriadne som nespala. Je to ako horor odohravajuci sa v realite. Mam 5.mes synceka a zatial je zaockovany len na TBC, ani som nevedela kedy ho zaockovali, bolo to este v porodnici. Dalsie ockovania mal podstupit v tretom mesiaci, no ma odklad az kym nebude mat sest aj pol mesiaca, to som musela dat doktorke svoje slovo ze to uz nebudem dalej odkladat. No teraz rozmyslam o dalsom odklade, aj ked nevidim v tom zmysel, kedze ho tak ci tak skor ci neskor otravia :(
My s manzelom sme ochotni zaplatit tu pokutu 10 000.-, no stale sa mi nacrtava otazka ze co potom? Co ak tie vakciny skutocne funguju a dieta sa mi nakazi ciernym kaslom? Nebudu nasledky choroby omnoho vaznejsie ako keby som ho dala ockovat? Okrem toho sa ockuju cele generacie uz pomaly 200rokov. To za ten cas ziadne loby neboli? Neexistoval nikto kto by spochybil ucinok ockovania a potvrdil jeho negativny dopad na zdravie? Ta prednaska je sice velmi kvalitna, ale v urcitych miestach pritiahnuta za vlasy. Napriklad ako hovori o tom ze nakaza neexistuje. Ja som zdravo zijuci jedinec, dbam na zdravy zivotny styl a manzel predminuly rok doniesol silnu chripku domov, virusom som sa nakazila, aj ked som bola dopovana ceckom.Velakrat ma manzel miernejsiu formu chripky, ci nachladnutia, vtedy sa vobec nenakazim. Dalej ako tam hovori, ze tomu chlapcekovi rontgenovali mozog a nasli mu tam vypalene miesto ortutou o velkosti dvoch minci a ze preto deti krcovito placu po ockovani lebo citia tu bolest, ako sa im vypaluje mozog. Dalej sa mi nepaci ze na konci jej kladli otazky len jej privrzenci, ziadni oponenti tam ako keby neboli. Tak nech je pravda aka je, vzdy budeme zit v strachu, ci svoje dieta dame zaockovat, ci nie..
xixi....dobry postreh doubledog,ale odpovedat by sa dalo napr tak,ze z dobou prichydzaju aj nove a nove viri,preto sa stale vyvyjaju aj nove protilatky,tazko povedat ci je v tom biznis len nevinne,ale jedno je iste,ten kto sa v tom vezie,nema zaujem sa na to divat inac ako,ze je to ockovanie len prinos,aj preto ze ide o jeho chlebik...
ockovanie nie je neskodne,ale len do doby,kym to negativne nezasiahne niekoho osobne alebo jeho rodinu vsakano ludia,potom uz len otazky plodiace dalsie otazky
pred 1000 rokmi nebolo ockovanie a ludia zili,aj ked kratsie,ale dalo by sa aj povedat ze preto,lebo bol tazsii zivot co sa prace tyka a hygiena takmer ziadna oproti dnesku
ockovanie moze sposobit rozne choroby, to uz dnes popieraju snad len ich vyrobcovia a predajcovia
je ale tiez pravdou, ze proti infekcnym ochoreniam su dost ucinne
spravnu mieru ale tazko najst, ked sa jedna strana minca (negativna) popiera.
este taka provokativna poznamka:
preco sa pouzivaju vakciny novych generacii?
ved uz tie predtym boli super a neskodne
:)) naco vyvijat lepsie ked uz tieto su take skvele?
RNG,
preco si myslis, ze nie som vedec? V 50-tych rokoch ockovanie este len zacinalo. Mimochodom par rokov dozadu bolo nariadene povinne preockovanie ludi narodenych v tomto obdobi, ktori boli ockovani tetanovymi injekciami, pretoze sa tam z opic dostal nejaky virus.