uz asi 3 dni mam hnedasty vytok... newiete z coho by to mohlo byt? menstruaciu som mala asi pred tyzdnom
a tiez som pocula ze to moze byt priznak tehotenstva? je to prevda?
hnedy vytok
ema, s tou diagnozou si sa nepomýlila?
Ahoj, chcem sa spytat odbornika na diagnozu N87,a sice to ,ze lekar mi povedal ze sa to prenasa iba sex.stykom, cize je za to zodpovedny partner, ktory nema ziadne symptomy z tejto choroby. Chcem vediet odkial sa to vzalo u partnera resp.ako daleko do minulosti mozem zajst aby som nasla pripadne priciny.,moze to suvisiet napr. so sexual.zivotom uz v 16-tich.? Suvisi to s vyberom partnera?,alebo su v tom nevinne?
Ahoj Stulka!Cytológia je preventívne vyšetrenie zamerané na prevenciu rakoviny krčka maternice a je založené na cytologickom (ster z krčka a náter na sklíčko) a kolposkopickom vyšetrení, ktoré sa u zdravých žien vykonáva raz ročne. Výsledky steru z krčka bývajú popisované zvyčajne v nasledovných dvoch klasifikáciách (čerpala som z jedného českého zdroja):
PAP klasifikácia:
PAP-klasifikace-CIN klasifikace-Popisný systém
PAP I-Bez abnormálních buněk
PAP II-Zánětlivé,regenerativní,metaplastické, degenerativní změny
PAP III-Těžké zánětlivé nebo degenerativní změny,u kterých je těžké posoudit závažnost
PAP III D-CIN 1,CIN 2-Lehká dysplázie, středně těžká dysplázie
PAP IV A-CIN 3-Těžká dysplázie,karcinom in situ
PAP IV B-CIN 3-Těžká dysplázie,karcinom in situ - nemůže být vyloučena přítomnost buněk invazivního karcinomu
PAP V-Invazivní karcinom
alebo:
CIN klasifikácia:
Třída-CIN-Popisný systém-Bethesda 2001
I-Normální-Bez abnormál.buněk-V norme
II-Normální-Atypické skvamózní buňky (neznamého původu nebo typické pro HPV infekci)-ASCUS, ASCH
III-CIN 1-Lehká dysplázie-LGSIL
III-CIN 2-Středně těžká dysplázie-HGSIL
III-CIN 3-Těžká dysplázie-HGSIL
IV-CIN 3-Karcinom in situ-HGSIL
V-Karcinom-Pozitivní na nádorové buňky-Karcinom
Ešte pre objasnenie:
Cervikálna dysplázia je ochorenie sliznice krčka maternice. Často sa považuje za predstupeň rakoviny a v takých prípadoch sa odporúča liečenie.
Stav, keď abnormálne bunky prerastú časť krčka alebo celý krček, sa nazýva carcinoma in situ.
caute chcem sa spytat,druhý mesiac beriem antikoncepciu,prvý mesiac mi menzes prisiel v poriadku,no tento prisiel o 9 dní skůr.Este mam 9 tabletiek a chcem sa spytat kedy sa mi potom upraví aby som ho dostala v tej 8 dnovej pauze ked neberiem tabletky?
treba ist ku gynekologicke, ci nejde o zapal, pripadne to spôsobuje cista na vajecniku, ak sa to zopakuje, nemala by si to zanedbat
no neviem, ale kedze si mala menzes pred tyzdnom, tehotenstvo sa mi zda dost nepravdepodobne. ale vo svojich tzv. "skusenych" rokoch som sa este nestretla so zenou, ktora by aspon raz nemala takyto problem-spinenie mimo cyklu. radim ti este chvilu pockat, co sa bude diat okolo dalsieho predpokladaneho terminu "kramov".
hnedasty vytok sa moze objavit aj v pripade ze zacnes, alebo uz uzivas antikoncepciu. priatelka to ma tak raz mesacne.
chod na prehliadku, nemusis byt tehotna, nebola si nahodou nachladnuta, vtedy sa to stava
ja som mala normalny menzes az do tretieho mesiaca a ked som isla na prehliadku, tak to bol sok!!!