Otázka na RNG

Príspevok v téme: Otázka na RNG
kamari

Ahoj RNG, čítala som pár Tvojich príspevkov do DM fóra a chcem sa Ťa spýtať, koľko sacharidov si jedol pri najprísnejšej diéte (myslím, že si písal okolo 50-80g/deň?) a či to stačilo Tvojmu organizmu. Tiež sa snažím kompenzovať cukrovku 1.typ predovšetkým diétou a športom (pridávam, že bez inzulínu - aspoň bazálu to fakt nejde), takže moja denná dávka sacharidov je (ak to vydržím) okolo 80g/deň. Nemôže mať dlhodobý prísun takejto zníženej dennej dávky sacharidov vplyv na organizmus? Napr. na mozog? Zopárkrát sa mi totiž stalo, že som niečo hovorila a za mnou rozprával niekto iný o niečom úplne inom a ja som povedala nezyselnú vetu. Napr. Chcela som povedať "Vezmi si sveter" a za mnou niekto rozprával o kostole a ja som povedala "Vezmi si kostol". To sa mi predtým nestávalo...

kamari

Ahoj marca, z tých 4 dávok je len 1 dávka bazál alebo si picháš bazál na 2 krát - ráno aj večer? Ja som tak pichala Levemir, lebo mi 24 hodín nevydržal, ale prešla som na Lantus a ten mi vydrží, keď si ho pichnem ráno.
Ťažko radiť v dávkach inzulínu cez internet, lebo si to musíš všetko odsledovať na glykémiách a jasné že po porade s lekárom. Pridať si bazálnu dávku inzulínu Ti môže znížiť potrebu rýchleho inzulínu, ale môže Ťa dostať do hypoglykémie. Zatiaľ si picháš dosť veľa analógu ( ak sú to dávky 4-6-4). Ja som prvý krát skúsila vynechať úplne rýchly inzulín na radu lekárky, keď som si pichala bazál 8-10j ráno, analóg 2j obed, 2j večer a mala som časté hypo. V priemere tak 2x denne bol cukor pod 3,5.Teraz mám hypo veľmi zriedka, zväčša len keď prešvihnem o viac ako hodinu čas jedenia. Naozaj sa v tomto musíš odsledovať sama, inak to nejde.

marca

Ahoj kamari! Mohla by si mi poradit ja si momentalne picham 4-6-4-6. Mam si skusit pridat nocny aby som si nemusela pichat az 4krat. mozem to skusit len po prekonzultovani z lekerom?
Mozes mi prosim poradit?

kamari

Ahoj kiki, nezúfaj, skús si zosumarizovať stravovací režim na dovolenke, množstvo vydanej energie - teda pohybovej aktivity a glykémie a pokús sa prispôsobiť tým hodnotám bežný denný režim, prípadne uber sacharidov v strave a pridaj bazal a uvidíš, že to pojde aj v bežnom režime bez analógu.
A tá 17-tka po dovolenke je normálna. Ja som tiež po cestovaní a následnom polihovaní mala 22!, ale stačilo 40 min behu a mala som krásnyvh 6,2. Chce to len režim.

kiki

ahojte,tak som po dovolenke,nepichla som si tam ani raz denny,stale sa mi to podarilo nejak spalit,ale dnes len vylihujem a prave som si namerala cez 17..takze idem asi naspat na stary system 4x denne,co uz,aj tych par tyzdnov bolo super:))ved mozno sa mi to podari este niekedy nakopnut..

pier

kiki,ja si po 18 rokoch pichania inzulinu plnu davku (5x denne celkom denne okolo 47 jedntiek)dokažem za urcitych okolnosti navodit stav ked si nepichnem nic a glikemie su v poriadku,trva to ale max 2 dni,potom sa musim vratit k povodnym davkam inac hyper jak svina...tot nedavno som bol na endoskopii,cize po vycisteni criev som rasiej nepichol nic a tiez nebolo hyper,ale to suviselo z tym ze som nejedol....no ak idem so lesa tak v ziadnom pripade si nepichnem normalne jem a glikemia ako zu zdraveho....ja si myslim ze u mna to suvisi zo zapalmi v tele...no ako vravi rng lekarov...aspon mojeh diabetologa to nezaujima...skoda reci

RNG

telu treba pomoct tu remisiu(lebo realne existuje, ani najzatvrdilejsi o tom nepochybuju) predlzit podla moznosti co najdlhsie, pomoct telu sa regenerovat.A priroda ma na to plno prostriedkov, ktore lekari nepoznaju(az na niektore vzacne vynimky)na tento ucel.
Ja som sa snazil ich tu uviest parkrat, mozete si to vyhladat,
ale som bol odbornikmi na pichanie inzulinov zahnany z tem.

kamari

ahoj kiki, mne zistili dm1 6.6.2007, takže som na inzulíne čosi vyše roka. Na začiatku mi naordinovali inzulín 4x denne aby som dostala organizmus z hyperglykémie. Ale postupne sa mi znižovala potreba rýchleho inzulínu - mala som často hypo- až som došla na hodnoty bazál + 2j rýchleho pred jedlom a aj tak mi leteld glykémie po jedle dosť dolu. Tak mi lekárka povedala, že by som nepichala rýchly inzulín a skúsila upraviť stravu tak, aby boli glykémie v poriadku. Vraj som v remisii - obdobie, po nasadení inzulínovej liečby u dm1, kedy sa pankreas čiastočne zregeneruje a začne produkovať ešte nejaké množstvo inzulínu. Vraj sú pacienti, ktorí vtedy nepichajú vôbec nič, ale to sa mne nepodarilo ani pri diete kombinovanej s celodennou aktivitou. To by som asi nemohla jesť vôbec nič a to je blbosť.Stav je vraj prechodný a dĺžka tohto obdobia je veľmi individuálna. Zatiaľ sa teším, že je to tak ako je a potichu dúfam, že sa stane taký malý zázrak a ostane to tak, aj keď všetci s dm1 vravia, že reálne sa vrátim na tie 4 dávky denne. Ale v remisii určite dúfal každý, že on bude ten vyvolený, komu sa podarí vyliečiť alebo aspoň udržať tento stav navždy...

RNG

kiki, cim menej sacharidov, tym menej inzulinu potrebujes.
A zrejme sa ti do buniek cukor nejak dostava a spaluje, lebo inac by sa hromadil v krvi. Ze to celkom nesedi s tymi teoriami o inzuline, z toho si nic nerob.Lekari nepoznaju telo a telesne procesy dokonale.
Osobne si myslim, ze aj DM1, ktora patri podla lekarov do autoimunnych chorob je niecim sposobena okrem "hluposti tela napadajuceho samo seba" a ze sa to da -teda tu "autoimunitu" velmi pravdepodobne zastavit a pankreas regenerovat.
Nebude to prva "neliecitelna" choroba vyliecena, ani posledna ak sa to podari.
....
Tvoja teoria, ze pri niceni virusu crevnej chripky telo svojou zvysenou antivitalnou obranou potlacilo aj ine virusy, ktore mame v tele a ktore su mozne "spustace" autoimunnych procesov v pankrease a tym sa pankreas dostal moznost ciastocne regenerovat je velmi zaujimava a v podstate mozna.
Totiz lekari mnohe z nasich virusov v tele diagnozuju ako chorobu len vtedy, ked sposobia nejaky znamy symptom, ktory im pripisu. Ale tie virusy robia "potichu " aj ine skody, a ja som presveceny, ce mozu hrat rolu v tej zdanlivej "autoimunite", podobne ako pri roznych nervovych zapaloch biele krvinky nicia myelinove bunky zdanlivo bez priciny, ale antiviralne doplnky ten proces zastavia.A doplnok DHA pomoze pri nervovych zapaloch vyhojit nervy.
Alebo napr pri osteoartritide Samento mnohym pomohlo zastavit "autoimunne " nicenie klbov.

kiki

ahoj kamari, chcem sa opytat, ci si to mala od zaciatku tak, ze ti stacil dlhodoby inzulin,alebo to prislo casom. ja mam dm vyse pol roka,pred tyzdnom aj nieco som mala crevnu chripku,tak som toho nevedela vela zjest,takze som si ani nepichala kratkodoby,lenze si ho nepicham doteraz, vyse tyzdna som si nenamerala viac ako 9,2, je to sice dost,ale keby som si bola pichla inzulin,skoncila by som s hypom..(teda raz aj 11,ale to som pojedla sladkosti:) mohlo sa mi nieco v tele znova nastartovat tou crevnou chripkou,alebo...? mate s niecim takym skusenosti?

pepa na pare

když zaprisahly nepritel alkoholu soustavne ji chleb,obilne vyrobky,kavu,puding atd dostava do sebe tolik alkoholu jako pijak.
vysledkem sou poruchy jater,srdce, ochromeni,cukrovka,vyčerpani mozgu....