Chcem psa do bytu, čo to obnáša?

Príspevok v téme: Chcem psa do bytu, čo to obnáša?
erzhebeth

Mám 14 rokov a velmi rada zvieratá. cítim sa osamelo a zatiaľ som si najlepšie, aj ked to bude znieť čudne rozumela zo zvieratami. A kedže už jedného psa mám ale u starkých ku ktorým chodím asi raz za dva týždne viem aké to je. ale nie aké to je v byte. kedže viem ako majú zvieratá radi slobodu, je mi to trochu proti srsti. k tomu môj brat je postihnutý, a bojím sa, či by nechtiac môjmu potenciálnemu psíkovi nemohol ublížiť. ja by som bola ochotná vstávať aj o 4ráno, a byť horeaj do polnoci, obetovala by som psíkovi všetok savoj volľný čas, lenže toho veľa cez školský rok nemám - prichádzam domov asi okolo 18:00 a odchádzam o 08:25. nechem aby psík trpel, ale zasa by s ním mohla byť mama a brat. inak máme stredne veľký byt a chcela by som rasu psa bišonik, najlepšie sučka. venovala by som jej pozornosť a lásku, starala sa o ňu. a ešte jeden problém: ako presvedčiť mamu???? hrozne by som chcela takého psieho kamaráta.....

ladynka

krisha:

a ucis svojho hava k poslusnosti hned jak si si ho priviedla domov?
a ma dost hraciek a nie vsetky naraz ale postupne mu ich davas?

krisha

Podla mna sa pes v byte trapi...mozno bisoniky, shi-tzu, pekingsky a podobne plemena nie. Ale aj tak..psik potrebuje tvoju kazdodennu pozornost, musis sa mu venovat, ucit ho, chodit s nim von, k veterinarovi,na ockovania, kupovat mu konzervy, granule. Zhodnotit, ci sa ti onho postara mama, kym budes mimo domu, ci bude mat chut, ked sa stara aj o postihnuteho brata. Psik nieje len hracka, je to ziva bytost, kt sa vyzaduje pozornost. Aj ja mam doma steniatko a poviem ti, niekedy mi uz prerasta cez hlavu:-) Keby som zacala menovat, co vsetko dotrhal a dokusal, bol by to dlhy prispevok:-)
Si predsa vo veku, ked by si mala chodit von s kamoskami a nemala by si sa upierat na psika.

agina

A este ma udivuje, ked pises, ze mas postihnuteho brata a bojis sa, aby psovi nieco neurobil. Nemala by si sa radsej strachovat o brata ako zareaguje na psa???

agina

U nas v panelaku susedia chovaju 13 psov!!!! Vsetko take male bytove rasy, ale ked sa to vezie vo vytahu a napr. po dazdi, smrad je tam na grcanie. Nechcem si to predstavit, ako to vyzera u nich doma!!!!
Podla mojho skromneho nazoru, chovat psa v byte je uplny nezmysel.Prva euforia pominie a co potom chudak pes??? Tiez ked som bola mala, chcela som mat doma psa a rodicia mi to zakazovali, nechapala som preco.S odstupom casu viem, ze mali pravdu. Co s nim spravite, ked pojdete niekde na dovolenku????

ladynka

awoj kocka...ja mam doma 3 mesacne steniatko a mozem ti presne od A do Z povedat co taky malinky drobcek potrebuje...ked mas zaujem..=)

pekny dnicek

Alternativa

Psik bez ohladu na rasu vyzaduje celodennu starostlivost, je to cosi podobne ako s dietatom. Su aj deti, o ktore sa cely den nikto nezrie a preziju, ale.... Tak je to aj so psami. Vyzaduju pozornost a lasku, pohyb na vzduchu, pravidelne vychadzky, vychovu, ockovania, poplatky, atd. a preto je dobre, ak psa prijme cela rodina a vsetci sa podla svojich moznosti o kazdodennu starostlivost o psa delia. Inak pes v rodine naozaj dokaze zmenit chod rodiny k lepsiemu. Ved napr. vecerne prechadzky so psom a mojimi detmi /uz dospelymi/ boli nadherne :o)

janka553

ahojte.ja mam tiez psika uz 8 rokov a v byte a cela rodina ho milujeme.je vyborne vychovany a vracia nam lasku..nemusim ti hovorit kedze uz mas psika v dome co to vsetko obnasa,ta starostlivost,venovanie a to ze vsade si ho budes musiet brat zo sebou myslim dovolenky a vsetko...my ked sme ho dostali tak ja som mala takych 9 rokov a moj brat 7..sme boli male hlupe deti ale nikdy sme mu nerobili zle..ale ked si to dam spetne vsetky tie roky tak obdivujem mojho otca kt ho doniesol ze nam ho dovolil..mimochodom ja s bratom sme nikdy psa od nich neziadali...
je to tazke tie zaciatky,vychovat ho-napr my sme si ho tak vychovali ze chodime zasadne bez vodzky a pritom to je oriesok ziadny vlciak..mno tymto som kcela povedat ze si to poriadne zvaz lebo pes potrebuje pevnu ruku a nie cloveka kt s nim bude par hodin on ta potrebuje..a pametej ze ak sa mu nebudes dostatocne venovat tak bude hlupy..ja to vidim na psoch od nas z baraku ludia si ich kupili ako steniatka a teraz ked uz su dospele tak su to take teliatka vinou ich pana!