Neustale si davam kvapky do nosa

Príspevok v téme: Neustale si davam kvapky do nosa
nikolette

Ahojte.Prosim poradte mi,co mam robit?Neustale si davam kvpaky do nosa.Uz asi rok a pol,kazdy den.Vzdy ho mam upchaty.Snazim sa to obedzovat,ale napriklad vecer ked idem spat potrebujem mat volny nos,tak si musim strieknut kvapky aby som zaspala.Cez den sa krotim,ale v noci to neide :( Bola som uz u lekarky a nic mi nepomohla,alergicka nie som na nic,proste nemam ziaden problem.Az na to,ze neviem dychat.Chcem uz prestat s tymi kvapkami,lebo sa bojim,ze si nejako mozem ublizit,ale nenapada mi nic ine.Nemate pre mna nejaku radu?Za vs.prispevky budem vdacna.Dakujem.

[zruseny12]

nicolette,ja som niekde citala,ze vanilka cuchanie vanilky uvolnuje dychanie...a este su aj dostat kvapky vonne ktore pridas do vody a lepsie sa ti potom dycha...volaju sa OLEUMEUKALIPTUS...ja som to kupovala v lekarni...

roamna k

radikalne som ich vysadila mesiac sa mi zdalo ze nemozem dychat najma v noci ze nemozem spat .ale zbavila som sa zavislosti po 5 rokoch.
Brala som vsetky typy kvapiek. Nic nic nic do nosa ,dychaj ustami ak sa ti zda ze nemozes bez nich.som stastna ze ich nepotrebujem lebo sa to len zhorsovalo.

hmmmmmmmm

nikolette akekolvek kvapky do nosa obsahujuce vazokonstriktiva,latky na zuzenie ciev a tym padom odpuchu sliznice nosa sa nesmu pouzivat viac ako pat dni,pretoze sposobuju tzv.rebond fenomen,cievy v tvojom nose budu pernamentne opuchnute, co bude sposobovat pocit upchateho nosa.pise,ze ide o celodenny problem zhorsujuci sa v noci a alergia bola vylucena.popros lekara aj o ORL vysetrenie u krcno nosno usneho lekara.takisto niektori ludia maju citlive cievy v nose, pri zmene polohy/lezmo/sa im upcha nos.a skusala si homeopatika?ako napr.luffa?a pzor na kvapky, spreje co obsahuju konzerv.latky typu benzalkonium chlorid,a aj tie mozu stav zhorsovat.

lea

nikdy by som si nepomyslela, ze moze byt aj takato zavislost...ale predsa priemerne inteligentny clovek vie, ze kvapky do nosa sa nemozu pouzivat dlhsiu dobu - max.tyzden,potom zacne sliznica od kvapiek rozdrazdena opuchat a uz sa neda dychat....Ludkovia neblbnite, ziadne kvapky do nosa dlhsie ako par dni

RNG

par kvapiek kokosoveho oleje niekolkokrat denne do kazdej nosnej dierky pomaha.
Pripadne na pol deci kokosoveho oleja pridaj 3 kvapky GSE a dobre zamiesaj.
Kokosovy olej na to aby bol tekuty ho treba zahriat nad 26 stupnov celzia. Najlepsie ked flasticku s kvapatkom postavis do sialky s teplou vodou(nie prilis horucou)

figovnik

Mala by si s tym prestat, nie je to sranda, mamka to mala a na usnom-nosnom-krcom jej povedali, ze takymto stylom sa moze dopracovat k rakovine, takze vysad to cim skor...Je to velmi nezdrave.

aduliena

Nikolette, si závislá na kvapkách, aj ja som bola. No a od závislosti si treba postupne odvykať a nie zrazu. Preto si treba kvapkať len do jednej dierky. Aby sa nosová sliznica v druhej dierke zregenerovala. Keď sa tak stane, vtedy budeš schopná dýchať bez kvapiek a nebudeš si musieť kvapkať kvapky vôbec. Ani ja som nemohla zaspať bez kvapiek, táto moja "závislosť" trvala cca.2-3 roky. Tak som to skúsila a fungovalo to. Mne to trvalo mesiac, kým som prvýkrát bez problému prespala noc! Mesiac som si nosový sprej striekala len do jednej nosovej dierky a po mesiaci som skúsila nedať si vôbec. A odvtedy mám pokoj, je tomu už dva mesiace, čo nepotrebujem kvapky. Tento postup, kvapkať si len do jednej nosovej dierky sem na fórum napísalo jedno dievča, tak som to skúsila, zabralo to. Tak to skús, za skúšku nič nedáš.

žužužu

viem čo to je 25 rokov som bola závislá najprv to bol sanorín potom už sanorín analergín hrozne to štípalo.Nikdy som sa nemohla poriadne nadýchnuť bolo to hrozné,v lete to ušlo ,ale v zime sa to nedalo vydržať .Kvapkala som si niekoľko krát denne.Vyskúšala som všetky kvapky ktoré boli v lekárňach dostupné.Stálo ma to kopec peňazí aj nervov.Vedela som,že som závislá,len som si to nechcela pripustiť.Stále som myslela,že to prejde.Kúpila som si aj 5ks len aby sa mi náhodou nestalo,že nebudem mať.Mala som ich v každej kabelke.Tak ako alkoholik alebo narkoman potrebuje svoju dávku tak ja som potrebovala svoje kvapky.Tento rok som si prečítala článok v Šarme o mukotomii.Tiež tam jedna písala o závislosti a ako prestala.Skúsila som to aj ja.Nekúpila som si jednoducho kvapky a všetky som povyhadzovala.Bolo to ešte horšie ako som si predstavovala asi dva mesiace som poriadne nespala nemohla som dýchať keby som bola mohla tak asi vraždím.Kúpila som si teda Marimer,je to obyčajná morská voda a tou som si vyplachovala nos,aby som ho nemala suchý.Boli to fakt najhoršie dva mesiace čo som prežila a myslím,že som prekonala samu seba.Teraz už 5 mesiacov fungujem a fakt som "čistá".Nebolo to ľahké,ale dá sa to.Nikolette držím prsty,len musíš vydržať

joni_

ak je na krcnom vsetko ok ani alergiu nemas tak to bude zrejme ta zavislost. Mne na krcnom hned na prvy raz povedal ze je to zle a chce to operaciu. Ja som sa paradoxne naucila vdaka tej operacii zaspavat s upchatym nosom :) mala som potom sest tyzdnov opuchnute sliznice v nose a nesmela som si nic dat, len podla davkovania hojivu mast ale to mi neuvolnilo len postupne hojilo. Tak mi ine nezostavalo az som si zvykla spat aj tak.