Neustale si davam kvapky do nosa

Príspevok v téme: Neustale si davam kvapky do nosa
nikolette

Ahojte.Prosim poradte mi,co mam robit?Neustale si davam kvpaky do nosa.Uz asi rok a pol,kazdy den.Vzdy ho mam upchaty.Snazim sa to obedzovat,ale napriklad vecer ked idem spat potrebujem mat volny nos,tak si musim strieknut kvapky aby som zaspala.Cez den sa krotim,ale v noci to neide :( Bola som uz u lekarky a nic mi nepomohla,alergicka nie som na nic,proste nemam ziaden problem.Az na to,ze neviem dychat.Chcem uz prestat s tymi kvapkami,lebo sa bojim,ze si nejako mozem ublizit,ale nenapada mi nic ine.Nemate pre mna nejaku radu?Za vs.prispevky budem vdacna.Dakujem.

zdneka

Kvapky do nosa použivam už asi 10 rokov, Olynth, Musonasal, predtym Sanorin, Vibrocil, Nasivin... veď to je úplne jedno. Je to obyčajné svinstvo všetko dokopy, sú to kvapky, ktoré Ti po pár dňoch spôsobia zavislosť a farmaceutický priemysel na Tebe zarobí milióny. Flastička Musonasalu, ktorá má 10 ml stojí 125 korún, to znamená, že liter tohto svinstva Ti predajú za 12500 korún. Poznáte ešte niečo, čo sa predáva tak draho? Ja teda nie. Preto ich netrápi, že tam iba malilinkatými pismenkami napisu, ze nepouzivat dlhsie ako par dni! A čo sa zavislosti týka, nie je to žiadna chronická nádcha, ani alergia ako sa všetci, čo tomu vôbec nerozumejú domnievajú. Funguje to na velmi jednoduchom princípe. Človek keď je chorý, tak mu opuchne sliznica, ako aj napríklad oči, kvapky do nosa obsahujú látku, ktorá stiahuje cievy a tým pádom, keď si ich nakvapkáš, stiahne Ti sliznicu, lebo je to množstvo malých ciev. Keby si nepoužil kvapky ona by sa Ti po pár hodinách odpuchla aj sama. Lenže takto to spravíme my za ňu, pomocou kvpaiek a sliznica potom stratí schopnosť po pár dňoch sa sťahovať sama. To znamená, že keď ako mnohí píšete máte upchatý nos a nejde to vysmrkať, ono ani nemáš čo veľmi smrkať. To čo Ti bráni v dýchaní je napuchnutá sliznica v tvojom nose, ktorá Ti tlačí až na nosné dierky a tým ich upcháva. Nie je to žiaden sopel ani hlieny, iba zdúrená sliznica. Neexistuje na to žiadna pomoc, žiadne ďalšie hlúpe lieky, ani tabletky, ktoré sa dávajú alergikom, nie je to ani žiadna alergia. A to, ako sa dá tejto hnusnej závislosti zbaviť je iba to vydržať. Pár dni sa nevyspíte, budete podráždení, dýchať cez ústa a mať v nich sucho, ale keď tá sliznica prestane dostávať drogu, po pár dňoch sa zotaví a naberie opäť svoju vlastnú funkciu zotaviť sa a zmenšiť sa aj bez látok v nosných kvapkách. Chce to iba pevnú vôlu a na rýchlejšie zotavenie sliznice Vám pomôže olejček Coldrastop, veľmi pomáha regenerovať a je na prírodnej báze. A nezabúdajte, že dlhodobé užívanie kvapiek spôsobuje nespočetné množstvo veľmi vážnych ochorení vrátane rakoviny. Tak Vám všetkých držím palce, zbavte sa toho, ten život je potom oveľa krajší.

dadada

Babus, nehovor, že je v poriadku, ak úplne zdravý človek užíva liek, ktorý mu spôsobuje symptómy choroby, ktorú by mal vlastne liečiť. Áno, je to skvelý a praktický pomocník v čase chrípky a prechladnutia, ale spôsobuje silnú závislosť, niektorí ľudia sú nútení striekať si ho každú hodinu denne aj počas celého roka.

anjelik9

striekaj si len do jednej dierky, a keď sa ti tá druhá zregeneruje tak už ten sprej nebudeš potrebovať, ja som to tiež tak spravila a teraz už sprej nepotrebujem

babuš

Dadada, až tak veľmi nesúhlasím s tým, čo píšeš. Kvapky a spreje sú pohodlné, rýchlo zaberajú, výhodou je, že kvôli nim nemusíš stráviť pol dňa v čakárni u lekára. Harmanček je výborná vec, ale naparuj sa niekde v práci...
A okrem toho, VŠETKY lieky majú aj negatívne účinky. Kvôli tomu si treba prečítať príbalový leták! Na každých kvapkách, ktoré som doteraz mala, bolo napísané, že sa nesmú používať viac ako 7 dní za sebou, inak hrozí riziko chronickej nádchy a pod.
A Nikolette, odporúčam (ako všetci predo mnou), kvapky postupne vysadiť. Ako náhradu môžeš dočasne používať morskú vodu s panthenolom (až tak nevysušuje), na noc do odparovača nakvapkať eukalyptový olej.

dadada

Absolútne nechápem, prečo kvapky Olynth a všetky ostatné, čo sú na rovnakom základe, nie sú viazané na predpis, pretože spôsobujú závislosť. Ale asi keď nejde o poškodenie zdravia, tak nejde o nič a pre farmaceutické firmy je to zlatá baňa. Človek začne užívať tieto zázračné kvapky (ktoré uvoľňujú upchatý nos v priebehu pár sekúnd) počas choroby a napriek tomu, že je už dávno zdravý, zistí, že nemôže ísť večer spať bez toho, aby si roztok vstrekol, lebo má nos úplne upchatý a nemôže dýchať. Je to začarovaný kruh. Jediná cesta von je vyhodiť zázračné kvapky a pár dní sa s upchatým nosom potrápiť za pomoci rumančekových odvarov, morskej soli, éterických olejov, či aj za pomoci Pinosolu, Physiomeru, alebo iných "neškodných" kvapiek. Do týždňa by sa mal noštek vrátiť do normálu a Olynth nevyžadovať.

joni_

oper - bolo to vypalovanie sliznic v nose pomocou elektrody. Stale som mala upchaty nos a nic nezaberalo, jedine nasivin ale nebavilo ma stale davat pozor ci ho mam zo sebou ked sa pohnem z domu. Poslali ma na krcne a tam mi kazal urobit test na chladovu alergiu a bol pozitivny. V dosledku tejto alergie som mala vraj sliznice uplne zdurene az tmavomodre lebo sa neprekrvovali. Povedal mi krcny ze to spravi uz len operacia. Ze mi spalia vrchnu vrstvu tej sliznice aby mi uvolnili dutiny. Robil mi to na dvakrat, jednu stranu a tak po troch tyzdoch druhu stranu. Potom som musela pockat kym to odpuchne, no boli to vlastne popaleniny. Ale stalo to za to. Alergiu mam stale a vzdy ked mi zostane chladno tak mi tecie z nosa, ale neupcha sa. Normalne sa vysmrkam a je to ok. Ziadne kvapky a spreje.

beb

Ahojte- pre Adulienu- ten "recept" som poslala ja, teším sa ,že Ti to zabralo; a pre Nikolette -určite to vyskúšaj, pôjde to, lebo inak je to problém. Bea.

andy57

nikolette ja som tiez mavala taky problem, ja som si ale viac rokov kazdy vecer kvapkala sanorin, a potom som jedneho dna prestala,ani neviem ako,mozno som si len namyslala ze ho mam upchaty.Skus jeden vecer si nenakvapkat,ze ci vydrzis do rana.