Ahojte.Prosim poradte mi,co mam robit?Neustale si davam kvpaky do nosa.Uz asi rok a pol,kazdy den.Vzdy ho mam upchaty.Snazim sa to obedzovat,ale napriklad vecer ked idem spat potrebujem mat volny nos,tak si musim strieknut kvapky aby som zaspala.Cez den sa krotim,ale v noci to neide :( Bola som uz u lekarky a nic mi nepomohla,alergicka nie som na nic,proste nemam ziaden problem.Az na to,ze neviem dychat.Chcem uz prestat s tymi kvapkami,lebo sa bojim,ze si nejako mozem ublizit,ale nenapada mi nic ine.Nemate pre mna nejaku radu?Za vs.prispevky budem vdacna.Dakujem.
Neustale si davam kvapky do nosa
aduliena, a aky to ma vyznam davat si ich iba do jednej dierky?Tak ci tak ich vlastne budem pouzivat.Hm,úrepac,ale nepochopila som to :)..a viem,ze je to zavislost..lenze ja mam ozaj,takmer vzdy upchaty nos..a vlastne mi uz aj kvapky prestavaju ucinkovat,jedine co mi zaberie je vibrocil.A joni_ na krcnom mi prehliadali dutiny a povedala ze je vsetko v poriadku,nerozumiem tomu.A este som chcela,ze som aj skusala tie vselijake "kvapky" s mineralnymi latkami,ale vobec nic mi to nerobiô
Skús to spraviť tak, ako som napísala, mne to pomohlo.
slana voda vysusuje sliznicu! ak ste uz niekedy luskali tekvicove jadierka, tak viete ako z toho stipu pery, ked su moc slane. to je dobre pri akutnych pripadoch, ale urcite nie ako nahrada. ja mam alergiu a tiez mi klapky nepomahaju a v noci mam zapchaty nos. treba na to nemysliet a snazit sa odvyknut si od kvapiek. to zvladnes! neboj!
to co sa ti deje je zavislost od nosnych kvapiek..zbavis sa jej jedine tak, ze ich prestanes pouzivat.Najskor to bude tazke, lebo sliznica v nose bude stale opuchnuta.Musis vsak vydrzat. Kup si Sterimax, alebo si nos vyplachuj slanou vodou-je to ucinne a nevznika od toho zavislost.
robili ti test aj na chladovu alergiu? to sa robi na hematologii, a nechala by som si prezriet dutiny krcnemu ci je vsetko ok.
Mne to tiez operovali a odvtedy nepouzivam ziadne kvapky a nos mam volny.
Inak je fakt ze je to navykove, postupne sa po kazdom vstreknuti skracuje doba ucinku a nos sa stale castejsie zapchava.
ahoj moja sesternica mala tiež takýto problém lekárka jej povedala že s tým musí prestat vraj je to návykové.Proste to musíš nejako obmedziť...skús si napr. pred spaním sa napariť nad slanou vodou alebo sa spýtaj v lekárny na niečo čo sa pridáva do vody aby sa ti z toho ľahšie dýchalo.
Aj moj priateľ má ten istý problém a už niekoľko rokov. Cez deň problém s upchatým nosom nemá ale len keď ide spať i keď si myslím, že je to už podvedomé. Dlhé roky používal Vibrocil ale ten mu už prestal zaberať tak prešiel na Olynth. Nuž čo...Ale raz som čítala asi v Šarme, že tento takýto problém mala bývala priateľka Mika Hladkého z Gladiátora a dala si to do poriadku operačne. Skúste vyhľadať v starších článkoch šarmu. Možno je to ono, možno nie.
Ja som mala tento istý problém ako ty. Večer som nemohla zaspať bez toho, aby som si nedala kvapky do nosa. Jedno dievča tu na fóre napísalo dobrú radu. A funguje.
Kvapky do nosa si dávaj vždy len do jednej nosovej dierky. Ja som si dávala napríklad len do pravej. Rob to tak dovtedy, kým nebudeš cítiť, že vieš dýchať aj bez kvapiek. Mne to trvalo asi mesiac, že som si dávala sprej do nosa len do jednej dierky a teraz už nepotrebujem kvapky vôbec, ani v noci, ani cez deň. Nie je dobré používať dlhodobo kvapky, lebo sa tým poškodzuje nosná sliznica a môže sa zničiť úplne.