Ahojte.Prosim poradte mi,co mam robit?Neustale si davam kvpaky do nosa.Uz asi rok a pol,kazdy den.Vzdy ho mam upchaty.Snazim sa to obedzovat,ale napriklad vecer ked idem spat potrebujem mat volny nos,tak si musim strieknut kvapky aby som zaspala.Cez den sa krotim,ale v noci to neide :( Bola som uz u lekarky a nic mi nepomohla,alergicka nie som na nic,proste nemam ziaden problem.Az na to,ze neviem dychat.Chcem uz prestat s tymi kvapkami,lebo sa bojim,ze si nejako mozem ublizit,ale nenapada mi nic ine.Nemate pre mna nejaku radu?Za vs.prispevky budem vdacna.Dakujem.
Neustale si davam kvapky do nosa
Ahojte závisláci na nosových kvapkách. Mala som podobný problém, nevedela som vydržať bez nich. Dopracovala som sa k tomu tak, že som pár rokov zanedbala svoju alergiu, v lete sa mi upchával nos a tak prišli kvapky Muconasa, Olynth atď. Netušila som, že nás je tak veľa:-), vedela som, že to nie je v poriadku, keď "to" stále potrebujem:-) Ale akonáhle som si to tu prečítala, hneď som prešla na jednodierkovú verziu a na pomoc som si kúpila najlacnejší spray do nosa PanteNose a po 2 dňoch ani neviem, kde ten Muconasal mám. Neskutočné. Ďakujem za rady, ktoré som si tu prečítala. Na budúci týždeň volám mojej alergologičke a idem to riešiť. Majte sa dobre a prajem všetkým voľné dierky!
rozne kvapky do nosa obsahuju chemikalie, ktore po case mozu sliznicu poskodit. A nevies zastavit prilisne vytvaranie hlienov(potravinove alergie, hlavne na mlieko ale aj ine mozne)ber nejaky odhlienovac, ako napr NAC(acc na Slovensku) a striekaj si pravidelne do nosa izotonicky slany roztok(9 gramov soli na liter vody)
Ale najcastejsie sa vytvara plno hlienov zo vzdusnych alergii a roznych nakaz v nosnych a prinosnych dutinach
Na vzdusne alergie je dobre brat Quercitin, vitamin C a Bromelain.
Na nakazy v nose a hlavne skryte v prinosnych dutinach pouzivaj kvapky s obsahom citricidalu(4 kvapky na deci vodu) kazde 3 hodiny nejaky cas, kym si tu nakazu nevybijes.
Ucinna na to je aj koloidna strieborna voda, ktora potlaca aj viralne nakazy.
Proti vyschynaniu nosa v noci je dobre si dat na noc do nosa par kvapiek kokosoveho oleja
:) ja som nespala aj tri noci za sebou a stale som bola cerstva tak na mna asi ta tvoja teoria moc nezabera:)))
tento problem som mal aj ja,ale az na to,ze mi to trvalo len polroka:-)je to tazke odvikat si z toho,preto uz tvoja psichyka je na to zvyknuta.musis to pretrpiet.bud skus aspon jednu noc spat po sediacky,alebo nespi vobec.unavis sa a neskor urco zaspis ako babo aj bez tych kvapiek.ja som to tak urobil a pomohlo
monmon to je normalne ze pri odvykani na zaciatku je to najhorsie:) bude to len lepsie neboj sa:) tak vela stastia
Ahojte ja mám problém so závislosťou od noných kvapiek už minimálne 3 roky. Tiež ani neviem ako to zaačalo, asi častými nádchami a dlhým používaním kvapiek. Skúšala som ich meniť ale nepomohlo rýchlo som si zvykla na každé...
Momentálne som zašla n a nosno ušno krčné k pani doktorke a lieči ma. Používam nejaký spray do nosa na predpis, spray do nosa s morskou vodou nahrievam sa nad infračervenou lampou vzala som si aj nejaký liek na odpuchnutie sliznice a taktiež si mastím nos mas´ťou na prevlhčenie sliznice. Ale napriek týmto všetkým liekom prvé dva dni a najmä noci boli strašné. Nespala som ani sekundu. Teraz je to trochu lepšie, ale keď doberiem tieto lieky čo mám teraz tak predpokladám že to ešte asi bude chvíľu zlé, ale určitr a vyliečim. A potom sa už nikdy nedotknem žiadných kvapiek do nosa..
sranda ze sa bavime v dvoch temach naraz nie?:)))