Kam podať sťažnosť na lekára?

Príspevok v téme: Kam podať sťažnosť na lekára?
petrisko

Ahojte. Mam syna ktory ma hnisavy zapal mozgovich blan a nejake komplikacie. Po prijati na oddelenie podla mna zanedbal lekar starostlivost (myslim ze su aj padne dôkazy) a pravdepodobne zostanu malemu vazne trvale nasledky. Kde sa da podat podnet na presetrenie aby to niekto nezmietol pod stôl a skutocne to presetril??

lianka.

Ja ani nemam naladu isť žalovať lekara aj tak mi to už nepomože.
Smutnee aj mne lekar dodrbal život. Bola som u jedneho na operácii, nedopadla dobre a už ma prestal aj život baviť. Všetko vidim čierno. Niektory zoberu peniaze a viacej sa nestaraju.

sob rudolf

Ak sa chcete sťažovať na lekára alebo lekársky postup, prípadne postup iných zdravotných pracovníkov, v prvom rade by ste mali požiadať o prešetrenie situácie najskôr riaditeľa zdravotníckeho zariadenia, v ktorom lekár pracuje. Takúto sťažnosť môžete vzniesť osobne alebo písomne. Ak ste následne s výsledkom prešetrenia danej udalosti nespokojný, až potom sa môžete obrátiť so sťažnosťou na ústredie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). V takomto prípade je postup obdobný a nasledovný: mali by ste v prvom rade napísať žiadosť o prešetrenie lekárskeho postupu alebo zanedbania zdravotného stavu lekárom, alebo osobne prísť na ústredie resp. pobočku (podľa miesta bydliska) Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a zmienenú žiadosť podať osobne. Je potrebné uviesť svoje identifikačné údaje – meno a adresu, tiež meno lekára, ktorý pacienta ošetroval a názov zariadenia, kde lekár pracuje. Tiež by bolo vhodné podrobne opísať priebeh ošetrenia, na ktoré sa sťažujete, a presné obdobie (dátum, časové rozpätie), v ktorom údajne došlo k poškodeniu.

hmmmmmmmmm

majulka to nie je len jedna skusenost.hej su aj dobri lekari, ale preco su aj ti zli???na to treba najst odpoved.ked prisahali ....

zuzička 244

chcem vyvarovať všetkych od zubnej pohotovosti v Žiline hlavne si dajte pozor na doktorku VERONIKU KOPECKÚ ktorá sa drží hesla \" nervy si ukľudnujem na bolesti iných\"