Mam 14 rokov a nadmerne sa mi potia dlane a nohy a neviem co s tym mam robit :(
Pocul som o nejakom driclore a excipial deo forte ale poprve neviem ci si to mozem dat na nohy/dlane a podruhe neviem ako sa k tomu dostat...
A este nieco...mam to niekomu povedat?(napr. mame?)
Nadmerné potenie
Ahoj Zuzca,chcem sa spýtať na cenu oprecie, či ju robia všade vo väčších mestach a ak je výrazná ako v tvojom prípade, či to prepláca poisťovna alebo aspon časť. Ja mam ten problém od 8rokov, bolo to hrozne, nemohla som pisat ulohy- zošity sme sušily na radiatore. Teraz je to trochu lepšie, snažím sa na to nemyslieť, ale väčšinou to nejde. Aj teraz mam kropaje na dlani a ľaDOVé. Je to fakt na PI..
zuzca a ty mas kolko rokov lebo ja mam 16 a tiez som na operaciu chcela ist ale mama hovorila s jednym doktorom z kosic a on vobec neodporucil lebo som moc mlada a mama sa teraz boji aby sami daco horsie nestalo ale ona si preboha nevie predstavit ake je to hroze.....ako ju mam presvedcit aby ma pustila alebo je tam naozaj nejake riziko........?prosim porad
2zuzca:fuj ta operacia vyzera byt hnusna...to ti robili pri plnom vedomi a nebolelo to?? a na rukach...tam tiez porobia diery? nevyzera to neesteticky?
a este by ma zaujimalo,ked niekdo na op. chce ist,ako sa to jeho nadmerne potenie prejavuje. Moje ruky vyzerali ako ked si ich ponorite do vody vynorite a pozriete sa hned na ne,tak vyzerali vacsinu dna.A stale boli ladove. Takze to je pripad ked sa chodi na taku op., a nie ked clovekovi raz za den trosku zvlhnu ruky vtedy op. urcite nie.
To Tinka:pod kazdou pazuchou mi ostali take dve asi 1cm velke jazvicky.O tom presunuti potenia,to je diskutabilne,trochu viac sa potim na chrbte alebo trebars na zadku ked v lete pripeka,v zime je to okej.Jo a nohy ale tie sa potili aj pred tym.
V Martine je velka nemocnica urcite to tam robia.Kebyze mam zas na vyber hned by som na tu operaciu znovu isla aj zajtra ja som sa nebala ja som sa strasne tesila ze sa toho zbavim.
To ta tam normalne odporucila kozna?Lebo pochybujem ze ta moja dokina by mi niekedy dala tip ze take nejake op. riesenie existuje.
to pedro
vseobecne povedane prestanes sa potit od prs hore.A je to na cely zivot.Sice nemozem povedat ze ked makam v posilovni tak by sa mi tvar trochu nepotila ale ruky urcite nie.
sympatektomia vobec neboli teda aspon mna to nebolelo,robi sa to laparoskopicky, pod pazuchamy urobia dve dierky a cez ne sa to robi,posunu pluca a tak sa dostanu k nervom ktore hyperhydrozu sposobuju,nervy vedu pozdlz chrbtice a strihaju sa na urovni 2 az 4 rebra. Ruky sa mi nepotia odvtedy absolutne,mala som problemi aj s potenim pod pazuchami a to preslo tiez.
Pokial sa ruky potia len tak trocha tak operacia urcite nie,pokial to fakt sposobuje problem tak jednoznacne operacia a mat pokoj cely zivot.
moze mi niekto povedat v com spociva ta sympatektomia? zaujima ma ci to znizuje potenie len lokalne alebo vobec, dik..
to zuzca: obcas mam aj suche ruky a driclor xcem aj vyskusat ale ajtak pojdem pravdepodobne na tu sympatektomiu a ked ti to robili tak to bolelo ci ne?