Epilepsia

Príspevok v téme: Epilepsia
žužanka

Mam epilepsiu... noo mala som sice len dva zachvaty..ale uz mi doktorka predpisala antiepileptika... nemozem si urobit vodicak ak sa mi tie zachvaty budu opakovat..neviete niekto ako dlho nemozem mat zachvat aby som mohla mat vodicak??? mam slabu epilepsiu za rok som mala 2 zachvaty aj to slabe...prvyy z vycerpania a malo tekutin v tele a druhy.. vecer osm si odlakovavala nechty a nevyvetrala som.. noa rano som mala epi zachvat.. no takze ako?? je to smojim vodicakom??

damian

Hehe, tu energiu na pisanie by si mohol/la vyuzit radsej na to, aby si si dobre nastudovala, ko to v medicine chodi a co mnohi (nie vsetci) doktori stvaraju s pacientali...

radana

Presne tak.Na to,aby bola nasadena antiepilepticka liecba musi byt nalez na EEG-vyboje v mozgu.Niekedy sa stava,ze EEG ani nic neukaze a aj tak ma clovek epilepticke zachvaty.Tam tiez na antiepilepticku liecbu nestaci jeden zachvat,ale ich musi byt viacej.Damian,mozno ti nic nehovori veta-kazdy z nas ma narok mat raz v zivote zachvat. www.mamatata.sk

hehehehe

Jasne, ze spomenul, ved taky osvieteny mozog...
Mimochodom-nepoznam jediny pripad, kedy by bola antiepilepticka liecba zacata po jedinom osamotenom zachvate len tak, lebo si teta doktorka povie. Ale tam, kde zije osvieteny damian, sa to asi bezne robi.

damian

Vazeni, som si spomenul, ze v byte som mal dievca, ktore, ked mala 17 rokov, zrazu mala epilepticky zachvat. NIK nevedel, preco. Samozrejme, teta doktorka nasadila antiepileptika. Jej mama to razne odmietla. Dievca ma teraz 25 rokov a odvtedy ziadny zachvat nemala. Mama sa domnievala, ze to bolo z dehydrovania a unavy, kedze boli horucavy, a dievca nepilo dost.

radana

Damian a toto co ty propagujes,to sa ako vola,aky to ma odborny nazov..Tie plomby v zuboch,zit z cistej vody denne...Zabudol si o katogennej diete napisat to,ze nie na vsetky deti to zabera a dalsia vec je aj ta,ze ju velmi vela deti zle toleruje.Takze kazda minca ma predsa len dve strany..

damian

Pre oststnych, uz davno som spominal a este raz pripominam, ze v detskej nemocnici Great Ormond Street Hospital v Londyne (velmi znama nemocnica) liecia epilepticke deti tzv ketogennou dietou. Maju velmi dobre vysledky. Zial, co cert nechcel, takto liecia len deti, ktore nereaguju na chemicku liecbu. Nikto sa vsak nepyta, preco to nie je naopak, preco najskor vsetkych neliecia ketogennou dietou a ak nereaguju, pouziju drogy.

damian

Katy,

Taketo nezodpovedne a neuvazene predpisane chemickych a nebezpecnych lieciv je v medicine bezna vec. Velku rolu v tom vsetkom zohravaju tlaky na lekarov. Ale nie o tom som chcel pisat.

Chcel som sa opytat, ci sa pamatas, co predchadzalo problemom dcery. Hlavne sa rozpamataj na to, ci sa nieco neodohralo bezprostredne pred problememi (myslim na alergicke reakcie, ockovania!, a pod.).

Podobne problemy casto vznikaju aj nedostatkom mineralov v mozgu alebo vysokou hladinou tazkych kovov v krvi (z vakcin, zo zubnych plomb, z prostredia...). Pokles mineralov, vitaminov, hlavne aminokyselin v krvi je casto v dosledku menstruacie. To sposobuje mnohe tazkosti.

Dehydrovany organizmus je dalsou zavaznou pricinou. Niekedy je dieta akutne, inokedy dlhodobu dehydrovane. Co a kolko Tvoja dcera pije?

Aky je celkovy zdravotny stav dcery, myslim aj dlhodoby stav, nielen momentalny. Ako casto brala antibiotika.

Takze, tieto zalezitosti treba riesit, nie nasadit chemiu, po ktorej nik nevie, co dietatu sposobi.

mira

Katy, najhorší vplyv na mozog majú jednoduché cukry. Sleduj, aby sa dcéra nenapchávala sladkosťami, ovocím a ovocnými šťavami. Epilepsiu spôsobuje tiež prevodnenie, tak sleduj, aby sa neprepíjala. Hlavne keď sú hmly a vysoká vlhkosť vzduchu.
Dbaj na vyváženú stravu - celozrnné obilniny a zelenina, stav sa upraví.