Aky je vas nazor na tuto temu?
Sex az po svadbe
mari a ty co to studujes v skole alebo mas hobby tieto temy?
bo mna by zaujimali zivoty papezov.
Jezis bol cely svoj zivot zid pre zidov. Krestanstvo sa z toho vyvinulo az po jeho smrti. A az za papeza Evaristusa priblizne v rokoch 97-105 po Kristovi sa zidovstvo a krestanstvo uplne oddelilo.
NEVIEM ALE JA BY SOM URCITE NEMOHLA MAT SEX AZ PO SVADBE.ALE ZALEZI TO NA POVAHE CLOVEKA.....
mildred: katolicki teologovia, ktori sa zaoberaju vyskumom stareho zakona zistili: tieto casti stareho zakona Genesis 1,1-2a stvorenie sveta, Genesis 2,1-4a druha sprava o stvoreni sveta
Genesis 2,4b-25 pokusenie a pad
sa v historii ludstva neudiali. Ich povod lezi v rozmyslani cloveka o svojom povode, vyzname ludskej existencie, o hriechu a smrti. Boli napisane zakonnikmi, s cielom pomoct cloveku a dat zmysluplny zaciatok staremu zakonu.
Sucasny postoj cirkvy k tomu je taky aky je. Ten my nezmenime.
V kazdom pripade som nedostala odpoved na otazku: citujem "povodnym Božím merítkom bola monogamia, a toto merítko Ježiš znovu zaviedol v kresťanskom zbore." Ze o akom krestanskom zbore ty tu pises?
sexpo: to ako si prisiel na to,ze sa farar pri obrade pyta,ci sa poznaju v sexualnom zivote????
On sa pyta,ci si nezamlcali nejaku chorobu ako napr. epilepsiu alebo ze ma rakovinu alebo aids a nie to co pises ty!!Nemyslis??
jeminacky!!!
precitala som si len jeden prispevok a uz ma rozhodil!!
mari: vies,vtady bolo ine usporiadanie.Vtedy sa to smelo.Ako sa tiez smelo,aby sa surodenci alebo bratranci a sesternice brali.Vtedy to bolo v tom ine.
mas este nejaku otazku??
pri svadobnom obrade , na otazku ,ci je vam znamy vas zdavotny stav, nema oddavajuci na mysli chripku,nadchu ap.,ale ci si buduci manzelia rozumia v posteli , a prave toto ,je zaklad stastneho manzelstva, takze jednoznactna odpoved pred.....
ixiiiik, No ved prave. Mozem si byt tak na 100% isty tym, ze to bude moja manzelka tak, ako si niekto moze byt na 100% isty tym, ze ked dvaja uzavru manzelstvo, ze budu do konca zivota v harmonickom vztahu...
Realita je to ti ina, a clovek by mal mat vieru v to, co nieje, akoby bolo...tiez sa to pise v biblii...
jedno, A preco akurat nabozenstvo? tu je debata o biblii a nie o klastornych skolach...cize pohlad krestana na tuto temu...
jedno,tak asi preto,ze to je ich dovod preco sex pred svadbou nie.nechapes? ved sa tu nehadali,iba diskutovali tymto smerom tak sa ty nerozculuj a napis si svoje a bodka.