Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sex az po svadbe

mari

Jezis bol cely svoj zivot zid pre zidov. Krestanstvo sa z toho vyvinulo az po jeho smrti. A az za papeza Evaristusa priblizne v rokoch 97-105 po Kristovi sa zidovstvo a krestanstvo uplne oddelilo.

eviak

ludia vy nemate co robit? :) nic v zlom ale poznat bibliu viac-menej naspamat...
ale proti gustu...
ja si budem sexovat a vy sa drvte bibliu. a dame si navzajom pokoj, ok? :)

mari

mildred: katolicki teologovia, ktori sa zaoberaju vyskumom stareho zakona zistili: tieto casti stareho zakona Genesis 1,1-2a stvorenie sveta, Genesis 2,1-4a druha sprava o stvoreni sveta
Genesis 2,4b-25 pokusenie a pad
sa v historii ludstva neudiali. Ich povod lezi v rozmyslani cloveka o svojom povode, vyzname ludskej existencie, o hriechu a smrti. Boli napisane zakonnikmi, s cielom pomoct cloveku a dat zmysluplny zaciatok staremu zakonu.
Sucasny postoj cirkvy k tomu je taky aky je. Ten my nezmenime.
V kazdom pripade som nedostala odpoved na otazku: citujem "povodnym Božím merítkom bola monogamia, a toto merítko Ježiš znovu zaviedol v kresťanskom zbore." Ze o akom krestanskom zbore ty tu pises?

johi

sexpo: to ako si prisiel na to,ze sa farar pri obrade pyta,ci sa poznaju v sexualnom zivote????
On sa pyta,ci si nezamlcali nejaku chorobu ako napr. epilepsiu alebo ze ma rakovinu alebo aids a nie to co pises ty!!Nemyslis??

johi

jeminacky!!!
precitala som si len jeden prispevok a uz ma rozhodil!!
mari: vies,vtady bolo ine usporiadanie.Vtedy sa to smelo.Ako sa tiez smelo,aby sa surodenci alebo bratranci a sesternice brali.Vtedy to bolo v tom ine.
mas este nejaku otazku??

sexpo

pri svadobnom obrade , na otazku ,ci je vam znamy vas zdavotny stav, nema oddavajuci na mysli chripku,nadchu ap.,ale ci si buduci manzelia rozumia v posteli , a prave toto ,je zaklad stastneho manzelstva, takze jednoznactna odpoved pred.....

spytko

ixiiiik, No ved prave. Mozem si byt tak na 100% isty tym, ze to bude moja manzelka tak, ako si niekto moze byt na 100% isty tym, ze ked dvaja uzavru manzelstvo, ze budu do konca zivota v harmonickom vztahu...
Realita je to ti ina, a clovek by mal mat vieru v to, co nieje, akoby bolo...tiez sa to pise v biblii...
jedno, A preco akurat nabozenstvo? tu je debata o biblii a nie o klastornych skolach...cize pohlad krestana na tuto temu...

zaja

jedno,tak asi preto,ze to je ich dovod preco sex pred svadbou nie.nechapes? ved sa tu nehadali,iba diskutovali tymto smerom tak sa ty nerozculuj a napis si svoje a bodka.