Delena strava

StredovKauf

Ono chudnúť sa dá asi najlepšie tak, že si vždy niečím naplníš žalúdok, čo zasýti, ale čo nemá vysokú energetickú hodnotu. Už len nájsť také potraviny, sója, to už je iná kanonáda, ale dá sa spať aj s maskou, trochu ťažšie sa dýcha, ale pľúcka na smotane, pardón len pľúcka, si časom zvyknú.

michael 1

Mata môže-- je to dostatočný odstup. Ale ráno by som preferoval nie ovocie(to sa je na desiatu medzi 9 a 11 hod.) ale kvalitné sacharidy a večer skôr mäso (17hod) napr.

Mata 78

Dobry den chcem moze mi niekto poradit ci v den ked je sacharidova strava sa moze napr .rano zjest ovocie a na obed zelenina ? Dakujem

Simixx1

Ahojte :-) Neviem, či je toto fórum ešte funkčné....ale tak skúsim napísať :D
Rozhodla som sa začať s delenou stravou najmä kvôli problémom s trávením, veľmi ma nafukuje a počula som , že delená strava dokáže napraviť trávenie, chudnúť si myslím nepotrebujem (mám 170 cm a 60kg ) ale keď chudnúť budem, nebudem sa veru brániť :D trošku z bruška by mohlo ísť dole :-) Recepty vyzerajú veľmi zaujímavo, len neviem ako to budem zvládať jesť hemendex bez chlebíka :-) Existuje nejaká náhrada za chlebík, kt. sa môže jesť v zvieratkovské dni? :D a idem deliť podľa L. KoŘinkovej, je to lepšie zrozumiteľné :-)
Môj dnešný jedálniček je zatiaľ :
R: hrianky s džemom
O: zemiaky s kapustovým šalátom a cviklou
dúfam, že je to správne :-)
Ak môžete napíšte mi hlavne ako to funguje s delenou stravou ohľadom toho nafukovania a trávenia lebo s tým mám dosť veľké problémy, často ma pálieva záha , Ďakujem vopred za odpovede

NatalkaNaty

Ahoj, ja som skusala tiez delenu stravu a rozne diety. Dokonca aj priatela som do toho namotala ale nakoniec sme sa zacali chudnut vdaka Diete v krabicke, neviem ci si o tom pocula www.dietavkrabicke.sk . A ide to super, nemusime sa starat o to co kedy zjeme. Vrelo odporucam, aspon vyskusat

michael

Myslím že táto téma je tak povediac ukončená ale pridám ešte jeden príspevok.Ono vlastne Delená strava sa nedá považovať za nejakú diétu.Je to len poriadok vo stravovaní.Predstavte si, že by ste mali v kuchyni spolu s lyžicami a vidličkami, aj šrubovaky alebo hrebene v kuchynskom riade.Alebo topánky v kuchyni v detskej by sa povaľovali napr. porno kazety, prezervatívy,a WC,- by ste používali zároveň aj ako špajzu lebo je tam dosť chladno.Myslím že teraz sa už aj niekomu zdvíha žalúdok.A čo má na to \"chudáčisko\" žalúdok povedať ked to mi takto robíme zo stravou že pomiešame všetko do kopy.No určite z toho radosť nemá , pretože na bielkoviny, potrebuje iné enzýmy než na cukry:Náš žalúdok počítal stým že ľudia sú blbí napchajú čo im príde pod zuby, tak že vytvoril si tkz, dvanástorník (časť žalúdka) kde sa napr, trávia bielkoviny.tak že predsa si to môže oddeliť.Ak by to naozaj nemohol bola by s toho katastrofa pre naše telo.Pravda je ale taká , že to si naše telo môže dovoliť len občas alebo na určitý čas.Je zrejme že čím sme starší táto schopnosť klesá.Za úvahu treba povedať , že stále sme iba pri žalúdku a čo na to naše črevá ale bo pečeň?Tie keby vedeli rozprávať, tak by sme si dvakrát premysleli čo do seba hádžeme.Záver: pýtali sa Alberta Einstein akú vieru by on uznával.Povedal že najviac by sa priklonil ku viere Budhizmu.Ja nie som žiadny Einstein ,a neuznávam žiadnu diétu,, ale ak by som mal sa vyjadriť k rôznych diétam tak by som sa priklonil k delenej strave. Tá je naj prirodzenejšia pre človeka, totiž to nezaváňa extremizmom.

caterine82

delenú stravu dodržiavam už asi rok...predtým boli rôzne diety, hladovania...pri delenej strave sa môžem najesť kolko chcem...len je základné pravidlo nepomiešať skupiny...na nete som čítala rôžne články čo jesť, čo nejesť...môj priatel dodržiava delenú stravu už 15 rok...on ma naučil čo s čím...žiadne stránky lebo všade píšu inak...zjem kolkokovek a stále si držím svoju váhu...dá sa tak krásne komninovať teraz mám rastlinnú skupinu a včera boli palacinky s rastlinnou šlahačkou...špagety s omáčkou a fazulkou v paradajkovej omáčke..a dnes šošovicová polievka so zemiačikmy a zahustená smotanou /sojovou/...sojový dezert...je mňožstvo variácii ktoré su fantastické a ešte lepšie ako normálna strava...raz za čas zhreším s vyprážaným syrom aj keď mám výčitky svedomia...cez víkend idem vyskúšať tortu z gaštanového pyre... tento štýl jedálnička by som nedala už za nič :-)