Čo mám jesť, ak mi zistili, že mám málo železa (hemoglobínu), som chudokrvná. Viem že mám jesť hovädzie mäso, ale čo ešte obsahuje železo? Chemické vitamíny veľmi jesť nechcem, ak tak niečo prírodné. Ďakujem za všetky rady.
Čo mám jesť, ak mám málo železa?
pi trstinovu melasu !!! JEDINA VEC,co MI NA MOJU TAZKU ANEMIU ZABRALA.
Pečienka (hovädzia, kuracia) samozrejme aj mäso celkovo, špenát viem, že ho veľa ľudi neznáša, ale mne osobne veľmi chuti a vždy si ho dávam viac hlavne po darovani krvi. Potom hrozdno a ešte viac hrozienka, jahody, maliny. Orechy, skoro všetky strukoviny, jablka, jogurty, zemiaky, pór,...
Miri,co je easy iron?:)ja si to asi kupim z lekarne tie bečka, kyselinu listovu a železo,len by mohli mat vsetko v 1,lebo nechcem brat vela tych "vitaminov".a ako dlho ti trvalo vratit ten hemoglobin do takehoto stavu?:) ja som zacala jest spenat,sice este len nejakych 5 dni,ale chcem aj nieco ine,takze vyskusa to susene ovocie,ci salat,jablka a pod.co som tu citala,aby som aspon kazdy den nieco z toho mala.dufam,ze do mesiaca mozem darovat krv:)len sa mi zda,ze tesne po menstruacii to nie je dobre
Mima, doplnky si kupiš na Sk bud z lekarne, ktorým sa ale neda veriť, alebo na badatel.sk tie su bez škodlivých prísad, alebo z USA sa tiež oplatí.
Ja už mám železo v pohode, hemoglobín mam 145. Najprv som brala easy iron, tak ako mi poradil RNG a teraz beriem okrem ineho aj bečka, kyselinu listovu a železo len raz do týždňa a pohoda.
Ďakujem RNG:)môžem sa ešte opýtať,že z čoho získam tie B-6, B-9 a B-12 vitaminy?ci cisto len kupit v lekarni?alebo tu kys. listovu?nie je možné ju získať z niečoho iného?
rNG, ano chybaju Bvitaminy, ale práve z toho dovodu, že v črevách je bud zápal alebo sú zanesené alebo po nejakej chorobe je poškodená sliznica a tak z bežnej stravy, ako z obilovin sa Bvitamin ťažšie vstrebáva
okrem zleho travenia nedostatok hemoglobinu moze byt nie len z nedostatku zeleza, ale vitaminov, ktore su potrebne tiez na tvorenie cervenych krviniek, ako B-6, B-9(kyselina listova) a B-12
ked máš málo železa, niečo máš s črevami. dobre je jesť jablká, tie obsahujú látky vhodné na trávenie a dopluju vitamíny a minerály skoro všetky. A teraz je jalk dosť
Na nedostatok železa je dobré konzumovať:
sušené ovocie - marhule, kokos. Železo obsahuje aj mak. Ostatné je už horeuvedené v iných príspevkoch.