Samé závislost i!!!

Príspevok v téme: Samé závislost i!!!
silvus

Mala som anorexiu, teraz bulímiu. Okrem týchto závislostí mám aj iné - závislosť na káve, na umelom sladidle ( ! ), mám obsedantno-kompulzívnu poruchu,bipolárnu afektívnu poruchu, som závislá na poriadku, na liekoch na chudnutie...Asi to mám dedičné - môj otec je alkoholik a gamblér, môj bratranec bol gamblér, moji ujovia sú alkoholici, ďalší bratranec aj teta majú schizofréniu, ďalšia teta bipolárnu poruchu...proste sme jedna čudesná a ZÁVISLÁ rodina !!!
Prosím poraďte mi ako sa zbaviť asopň tej závislosti od kávy, dosť mi to vadí, denne vypijem tak 6 káv a potom mi búši srdce ako splašené,ale keď ich nemám, je zle, som nervózna...Čím ich možno nahradiť, a tiež umelé sladidlá, cukor ani med používať nechcem ale potrebujem cítiť sladkú chuť bez zbytočných kalórií.
Vďaka

adgdd

namiesto kavy si mozes dat kavu bezkofeinovu, spaldovu (v biobchodoch),kavu cigóriu (maju aj v tescu), ašvagandhu(v biobchodoch, zlepsuje aj koncentraciu)a mnoho inych zdravsich napojov :)

technécium

potom si kúp čistú glukózu alebo fruktózu s tých sa nepriberá a v podstate je to med, tie umelé sú bordel a skús namiesto kofeínu teín

leylla

sladim medom uz dva roky a citim sa super. nepribrala som, prave naopak. nesuhlasim s tym, ze med je kalorickejsi. doda viac energie ako cukor, ale cukor z medu sa rozklada pomalsie a clovek sa citi dlhsie syty a nema stale chut na sladke ako keby jedol len rafinovany cukor.
ja by som med nevymenila za nic na svete.

allla

SSIA NEDAVAJ TO ZO SEBA PREC TO NIE,VIES AKO SI TYM SKODIS?TAK SI ZNICIS UPLNE ZALUDOK DOKONCA AJ ZUBT,NEVYVRAT TO JEDLO SPAT,AK MAS NA NIECO CHUT SKUS SI DAT NAPRV ZELENINU KED POCITUJES NA SLADE DAJ SI ZELENINU A HNED PO TEJ ZELENINE TU POCHUTKU(NIKDY SLADKE NEJEDZ NA LACNO)A AK TO VYVRATIS SKOR PRIBERIES VED SI PREDSTAV TEN CYKLUS ZE DO PRAZDNEHO ZALUDKA DAS HOCI AJ BANAN UZ TO NA NEHO BUDE NAROCNE,NEROB TO .KED CITIS HLAD ZELENINA POMAHA,A K TYM UMELYM SLADIDLAM BY SOM DALA MED,TEN NEJE VOBEC KALORICKY JE ZDRAVY A ODPORUCA SA AJ ZENAM PRI DIETE...

ssia

ja som zavisla na ludoch, ktori maju dobru naladu. sama si ju spravit proste neviem. a kedze momentalne trpim nedostatkom akejkolvek pozitivnej odozvy v mojom okoli, tak mam DEPKU!!! takze som momentalne zavisla na depke:( a ked som zavisla na depke, tzak som zavila na jedle, potom ma prepadaju pocity ako...radsej to zo seba dostat von, kym sa da a potom....vlastne teraz. neviem co mam robit:(

pooow

taaa nemas to lahke,vyzera to na dedicne aj ja som trochu zavisla od kavy ale denne vypijem len jednu dve a furt ked mam na nu chut tak zoberiem sacok s kavou a dycham tu vonu a dakedy mi to fakt pomoze,skus to lebo tak si znicis uplne srdce a prestane ti pracovat ako treba,a na tie sladkosti skus ich jest do siestej lebo po suestej ti pribudne viac kalorii a ked nevydrzis bez nsladkeho tak to skus s dacim nahradit sladkym ovocim alebo premyslaj urcite ta daco napadne drzim palce a verim ze sa s toho dostanes.