Stitna zlaza

igris

z euthyroxu sa nepribera, ale pribera sa ked stitna zlaza funguje nedostatocne, spomali sa tym metabolizmus a preto sa priberie

alus

Ahojte. Ja som po operačnom odstránení štítnej žlazy, takže Euthyrox budem brat doživotne.Momentálne ho beriem 1.5 roka. Nemyslím si že by sa z neho až tak priberalo, lebo mám ustálenú váhu. A dokonca ,ked som po operácii nabehla na bežné užívanie liekov podarilo sa mi aj schudnut. A čo sa týka hypotyreozy, postupom času aj tak budeš musiet užívat hormony, lebo št. žlaza sa časom vyčerpá a to potom nastúpia aj zdravotné problémy.

lenocka

ahoj ja beriem eutyrox uz 10 rokov.teraz mi zistili ze mam dve stitne zlazy ktora jedna mi nefunguje vraj a nic mi nerobia.ja necitim vobec ze by som pribrala.lekarka mi povedála ze som zvlastny typ cloveka

igris

jest mozes vsetko len tie potraviny co napisal jatyon nemas jest kazdy den alebo vo vacsich mnozstvach, mne sa zda ze tam bola aj soja, ked to najdem napisem, podla mojich skusenosti ovplyvnuje SZ pocasie, tepo/lepsie, zima/horsie, lebo musis vydavat viac energie a potrebujes aby viac pracovala co v pripade hypo chvilu trva kym sa to upravi. Niekto ju ma znizenu aj docasne v case vyvoja/puberta kedy tiez je na nu kladenena zataz tak jej treba pomoct. Inak euthyrox je neskodny liek , uziva sa aj v tehotenstve a pocas kojenia.

igris

ahoj, ja beriem euthyrox uz 5 rokov a stale sa mi to nechce ustalit, raz mi to zvysuju potom znizuju :( , a priberam pri kazdej prilezitosti. Najviac sa mi vsak osvedcilo pravidelne cvicenie, cloveka to rozhybe a odreaguje od spustu sprievodnych znakov, ktore cloveku dost otravuju zivot. Zistila som na vlastnej kozi co dokazu z clovekom urobit rozhadzane zenske hormony, znizena imunita a pod.....a vsetko to suvisi aj so stitnou zlazou. V literatu re som sa docitala len to co nemame jest, ak zistis daj vediet :)))

xs

ja som na eutyroxe od 4 rokov (tiez hypo...), problem so stitnou mam odmalicka, takze stale zijem s liekmi, neboj, nie je to nic hrozne. vsetci lekari hovoria ze mozes pri hypotyreoze priberat, u mna je to naopak nikto nevie preco, ked sa citim zle tak niekedy za tyzden mam 3kg dole, pri normalnom stravovani.

Maria Tomašovská

Prosim, napiste mi, kto vie nieco blizsie o operacii stitnej zlazy modernou metodou v nemocnici L Deerera v Bratislave. Robi ju Mudr Ivan Brychta a rez je len 1-1,5 cm.
Velmi pekne dakujem
S pozdravom
Maja