Som tučná?????? ( znova anorexia????.....help)

hambim sa

majkaaa mam pocit ze vdaka Tebe sa zacinam dostavat von s tohto zacarovaneho kruhu. Z Tvojich slov ide zivot a skusenost, pises naozaj nadherne. Dakujem.

majkaaa

Dík,pochvala poteší. Ono si treba uvedomiť,že vyzerať a aj byť zdravá nie je v počte kíl. Ja ich mám 60,alebo dokonca aj 63,pohybujem sa v takom rozmedzí,vážim sa raz za pol roka,váhou je mi oblečenie.A je mi srdečne jedno,či budem vážiť 60 alebo 70,ak sa do svojho oblečenia vojdem,svaly sú predsa ťažšie ako tuk. A žiť znamená aj vychutnať si dobré jedlo. Však tieto dievčatá ani nevedia,ako chutí dobrý domáci krémeš s viedeňskou kávou, ako chutí dobrý guláš varený v prírode,či dobre prepečený steak na grile. Vidia len deká a kalórie,a to je na ich škodu.

silvia z.

Ahoj Majkaa, píšeš veľmi pekne, tak triezvo a rozumne - vidno, že máš skúsenosti... Bola by som veľmi rada, keby si sem písala častejšie a takto nás svojím zdravým prístupom k životu povzbudzovala. Fakt to človeku dobre padne...Keď si písala o túrach na bicykli, o vetre vo vlasoch, skúsila som si to predstaviť a ono to naozaj išlo, asi takto by som sa cítila, keby som bola zdravý, normálny človek...Vďaka, len tak ďalej!

majkaaa

Bude Ťa to možno šokovať,ale mám 51 rokov,v živote som už všeličím prešla. Bola som naozaj tučná,mala som na vrchole svojej tučnoty 86 !! kíl.A dokázala som si povedať dosť! Len som to neriešila nezmyselnou diétou,nežraním ako sa povie,pretože to vedie len k nervozite a zaručenému jojo efektu,ktorý sa neskôr prejaví vlastne ako priberanie. Treba sa pozitívne dívať na život. Ak si ho začneš naozaj užívať,ak objavíš krásu napr. prírody,v nej úžasné turistické chodníky,vezmeš bicykel,ideš sa previezť,cítiš vo vlasoch vietor,čerstvý vzduch,nechodím po komunikáciách plných áut,lebo sa už v mojom veku obávam,ale v každom meste sa nájde cyklistický raj,nájdeš si záľubu v deťoch,ja už u vnuka,nájdeš lásku, zrazu ani nevieš,ako prebytočné kila popadajú a šport ťa baví čoraz viac. Ale v čase chudnutia som chodila do fitka,aby som nebola ako huspenina. No jedávala som pravidelne,min.4x za deň,v pravidelných intervaloch a nestresovala som sa denným či dokonca hodinovým vystávaním na váhe,ani digitálnu som si nekúpila,ktorá by ukázala každý gram. Načo??!!A poviem rovno,trúfam si to povedať,že v kondičke porazím určite aj dvadsiatku,tenkú ako prútik,ktorá neje z obavy,že by sa jej prlepil na telo čo i len jeden gram. Však je to nádhera po 20-30 tich kilometroch na bicykli sadnúť do reštiky,dať si veľkú pizzu a čapované pivo a smiať sa. O tom je život,baby,ste mladé,spamätajte sa,žite.Raz toho budete ľutovať. A ešte dodám,aj keď som bola tučná,svojou povahou som nikdy nemala núdzu o priateľov. A mužom sa oveľa viac páčia ženy,ktoré pôsobia pozitívne,ktoré sa vedia smiať,ako tie,ktoré sú vychudnuté a ak s ním sedia v reštaurácii,dajú si len pohár minerálky a naťahuje ich už pri pohľade na jedlo. Mnohé si myslia,že sa za nimi ľudia obzerajú,že sú tučné,ale ľudia na ne pozerajú ako na odstrašujúci zjav. Lenže anorexia je choroba a na tomto fóre sa im môžu len otvoriť trochu oči,aby vyhľadali odbornú pomoc,lebo to nezvládnu.

hambim sa

majkaaa smiem vediet kolko mas rokov? Tvoj prispevok sa mi velmi pacil a posobis velmi pozitivne, dakujem ze si toto napisala :)

ajja

Zacni sa tesit zo zivota. Vaha fakt neni vyznamna. A pre koho je, tak ma zivotne priority velmi zle, nezdravo zoradene

majkaaa

A chcem dodať,že ten BMI treba pozerať,nie je to blbosť,orientačne vieš,kde sa pohybuješ.A hlavne pozor na podváhy.

majkaaa

Baby,netrápte sa diétami,dobre to napísala
smejkolinko,ibaže...máte podváhy!!! A ona napíše,že však to zhodí...ja neviem,čo ešte chcete zhadzovať? To chcete byť kostry obalené kožou?? Však podváha je horšia ako mierna nadváha,z čoho chcete fungovať??!! Uvedomte si,že treba žiť,nie večne počítať kalórie,ja mám 160 cm a 60 kíl,možno si poviete fuj,aká tučibomba,ibaže ja veľa športujem,mne povedia aj muži a aj ženy často,že mám výbornú postavu. Mne nič nechýba,hýbem sa,smejem sa,dám si celú pizzu aj večer. Život je predsa krásny a o inom,než strážiť každé deko. Na výraznú podváhu sa predsa umiera!!!!!!!

doremi

ja mam 162cm a vazim 48kg,tak ked si o 5cm vyssia odo mna a vazis ani nie 45kg,no neviem,.....,nezda sa ti to malo?alebo som ja tucna??

smejkolinko

cawko baby...len sa prosim vas netrapte dietami...nema to vyznam...hned ako s dietou skoncite, nastupi jojo efekt a kg naspät priberiete...ja mam 167cm a vazim 44,5kg...pred prazdninami som vazila 43..ale netrapim sa tym...cez skolsky rok to zhodim...kazdopadne ZIADNE DIETY!!!