Ahijte, ja viem, ze to tu nepatri...ospravedlnujem sa aj admin. ale neviem si rady...ideme ku kamaratovi, ma okruhle narodeniny, 35, je to vinvovy gurman...chceme mu kupit nejake vino...poradite mi nejake dobre vino, rocnik, podla coho hladat, co tam ma byt napisane...najlepsie cervene.....a tak do 250 SK za flasu...ak by sa dalo.....
ake vino.....
Vlašský rizling - biele víno -suché, myslím Víno Nitra robí, stojí okolo 150 sk v hypernove, alebo aj inde- je to vynikajúce naše víno. Manžel je vínár, vyzná sa - aj ja som také niesla na návštevu
Kup mu ryzove vino tzv sake to urcite este neskusal.
250 a super kvalitne vino pre gurmana?
ako nejde o cenu, ale lepsie vina byvaju zvycajne drahsie takze mozno by si mala trosku viac investovat.
Myslím že pre takú príležitosť by bodlo naozaj suché červené. Základ je aby malo sýtu farbu a dobrú hustotu. Doporučoval by som nejakú francúzku poprípade južanskú odrodu. Ak ide o naše vínka, doporučoval by som ročníky 2006, frankovku
nie kazde stare vino musi byt zakonite dobre. len niektore odrody a rocniky sa hodia na archivaciu.
ja osobne by som kupil nejake cudzokrajne, ako taku exotiku.
napr. australske, juhoafricke, alebo brazilske
tie stoja samozrejme viac, aj ked cena nie vzdy zohladnuje kvalitu
ale na to musis ist do nejakej dobrej vinoteky
A ktory rocnik???? Cim starsie, tym lepsie.Inak v klasickych obchodoch take starsie vinka nekupis, treba zajst priamo k vinarom.
Usiko vsetci hovoria, ze najlepsie vina su z Moravy, tak skus popozerat po etiketach.
agina, pre sorry, dakujem.....Tokajske asi bude dobry napad, asi ma rad aj polosuche...sa mi mari...ze to kamarati spominali na oslavach...a este niekto, keby rocnik poradil......ktory rocnik bol dobry....dakujem
ty si ale krava, nie kazdy ma na taketo flasticky peniaze!!!!
usiko chcela poradit druh, ale to ti asi nic nehovori, ked pozeras len na cenu....blbana
usiko, ja by som mu dala nejaky druh tokajskeho, to su dobre a silne vinka.
ty kokso, sorry! vdaka za pomoc, nepytala som sa na tvoj nazor, co by si investovala ty, ale ake vino mam kupit.....takze poprosim vsetkych, co sa do toho rozumeju, co kupit....uz sme mu raz kupili vino drahsie, stalo okolo 500 Sk, ale uspech mali aj tak vina, omnoho lacnejsie, a podla neho a ostatnych aj lepsie...jeho nazor je, ze vino nemusi byt drahe na to, aby bolo dobre....tak este poradte.....dakujem