ake vino.....

Príspevok v téme: ake vino.....
usiko

Ahijte, ja viem, ze to tu nepatri...ospravedlnujem sa aj admin. ale neviem si rady...ideme ku kamaratovi, ma okruhle narodeniny, 35, je to vinvovy gurman...chceme mu kupit nejake vino...poradite mi nejake dobre vino, rocnik, podla coho hladat, co tam ma byt napisane...najlepsie cervene.....a tak do 250 SK za flasu...ak by sa dalo.....

alusinka

Ak mas rad sladke a jemne veci, skus Lambrusco - je to ruzove vinko, velmi dobre... Len to neprezen, nakolko je velmi jemne, mnohokrat neodhadnes kedy mas dost, a na druhy den je z toho pekny bolehlav ;)

Mne osobne najviac chuti Veltlinske zelene (ked mam malo penazi, a chcem si pochutit :)) alebo Cabernet Sauvignon Rose - tiez velmi chutne ruzove vinko, trosku drahsie, ale nie o moc ;)

Osobne odporucam suche vina, nakolko sladke (pokial niesu ladove) ti dost potrapia hlavicku :)

AdamKrt

Nie som ziadny vinovy gurman, skor sa povazujem za abstinenta. Vino,pivo,alkohol mi moc nechuti, ale take Hubert de Lux /ci aj to ich ruzove este ako tak/, Tokaji Furmit znesiem, Cinzano mi este chuti. Som skor na nieco sladke ala vajecny liker. Ked je vsak nejaka navsteva, chcel by som im ponuknut aj nejake vinka. Nie drahe, ale ani nie nejake lacne cuco. Hlavne, aby mi chutilo, kedze mi moc nechutia. Nepoznate nejake podobne vinka, co by som mohol skusit ? Nechcem skusat rad za radom vsetko...

ele

Burgunske Chablis, farncuzke vino, cena cca. 700,- alebo Mrva Stanko- Chardonay, neskory zber roc. 2005, cena cca 300,-... to boli biele a cervene vinko- Cotes du rhone, Domain du Riche rocnik 1999 - cca 7500,- :-) Mrva Stanko, Svätovavrinecke, vyber z hrozna, roc. 2006, cca 290,- Ak hladas nieco lacnejsie, velmi oblubene je Templarske (sklepy Čajkovice) kupis od 130,- velmi chutne vino :-) Ak chces kvalitu, kupuj vzdy flase oznacene znamkou SKC, a s privlastkom. Nie akostne.

wtf

No ked je to vinny gurman tak mu za 250,- take kvalitne vino nekupis aby si si pytal nas nazor...Vedela by som poradit, ale nie v takejto cenovej hladine... A asi taky gurman ani nebude podla prispevku co si uz napisal... no, skus mu kupit to najlacnejsie a daj tam etiketu 2000sk, hehe... potom sa uvidi