zlý syn

Príspevok v téme: zlý syn
lea

neviem ako mám začať, mám trápenie so synom, má 19, nedokončil školu, vyhodili ho v 3. ročníku, teraz sa fláka, sem tam aj niečo robí, odsťahoval sa od nás , vraj nás nemôže počúvať , keď sme sa s manželom snažili ukázať mu správnu cestu, nedal si povedať , ja mám z toho zdravotné problémy , nedávno mu prišiel list od nebankovej inštitúcie že si vzal požičku 20.000 Sk , a podstúpili to exekútorovi , my sa bojíme, čo bude ďalej, odhlásili sme ho z trvalého pobytu lebo aj doma nám mizli veci keď nás prišiel pozrieť manžel ho nechce ani vidieť,ale mňa ako matku to trápi ...ten dlh mu bude rásť a bojíme sa aby sme to my nemuseli platiť ... nevieme čo robiť ... poraďte prosím

barbinka

luciferka: sú tam aj deti, ktoré skúšali drogy. a neviem odkiaľ máš, že drogovo závislí sa liečia na psychiatrii. tam sa chodí len na 2 týždne na detoxikáciu a potom môžeš ísť na liečenie. ale to som dala ako príklad. asi si to zle pochopila.

luciferka

barbinka ale mi sme sa nebavili o drogovo zavislych detoch, ale o detoch s poruchami spravania a pokial dobre viem, tieto vychovne ustavy nie su pre drogovo zavyslych, to sa lieci na psychiatrii, v tych ustavoch nedokazu zabranit detom aby fajcili nie este aby prestali drogovat...., a ano mate pravdu, stat sa moze hocico aj pri neviem akej vychove, vacsi vplyv ma na dieta partia ako rodicia, ale to dieta y nejakych dovodov uteka z domu, a snazi sa vynahradit to co nedostane doma v partii

barbinka

lea, však dobre, ale ja som sa ťa to celú dobu pýtala, že kedy začal a neodpovedala si. v tomto veku to je už zložitejšie s tým niečo urobiť. a ja ťa nemoralizujem, len som vravela možnosti a až teraz si mi napísala, že niečo pred 18 s tým začal.
ešte by sa mohol zmeniť kvôli nejakému dievčaťu, kebyže sa naozaj zamiluje. čo povieš?

lea

barbinka, nemoralizuj, ja viem svoje o tom, nebol až taký, začal to robiť krátko pred 18 ale len začal vymeškávať, a to nie je dostatočný dôvod nato !

barbinka

presne ako píše sedmikraska. ja si tiež teraz vravím, že mne sa to nestane, lebo ja budem svoje deti určite vychovávať správne, ale tiež neviem, čo sa mi všetko prihodí.
ďalšia vec, dieťa môže mať tú najlepšiu výchovu a aj tak môže siahnúť po drogách(napr. len preto, aby sa to dostal do partie), niektorým veciam sa zrejme zabrániť nedá, ale dá sa s tým niečo robiť po takmoto zlyhaní.
a luciferka, zaujímalo by ma, ako by si zvládla napr. drogovo závislého syna, kebyže ho nedáš na liečenie. určite by si ho sama vyliečila. koľko máš rokov?

sedmikraska

luciferka, to si teraz hovorim aj ja a urcite si to hovorila aj Lea a aj nasi rodicia, ale ak mozme vidiet, nie je vzdy vsetko tak ako planujeme. Nevies co sa v zivote prihodi, mozno sa z nasich partnerov vykluju grazli alebo sa nebodaj prihodi smrt a deto to len velmi tazko zvladaju. A kazdi vie ake je to velmi tazke pre matku, ktora je tiez v takych okamzikoch v strese a len tazko sa da zvladat aj dokonala vychova, hlavne u tych najstarsich z deti

luciferka

som sa sekla, len tolko som chcela, ze to nema zmysel to riesit, a ze kazdy rodic vychovava svoje dieta v domneni ze je to ten najlepsi sposob

luciferka

ale podla mna to nema v domneni ze je to ten najlepsi sposob, stat sa moze hocico, ja som akurat zastancom toho, ze ustav je posledne riesenie, a pokial je dieta uz dospele a nechce prijat pomoc, tak to je uz jeho problem, ako to poriesi

luciferka

barbinka, nehnevaj sa na mna, ale ja sa budem snazit aby moje dieta tak nikdy neskoncilo,radsej ani dieta mat nebudem ak by som ho mala tak vychovat. a keby sa to stalo nahodou, tak to budem riesit inak ako sa ho zbavit...