neviem ako mám začať, mám trápenie so synom, má 19, nedokončil školu, vyhodili ho v 3. ročníku, teraz sa fláka, sem tam aj niečo robí, odsťahoval sa od nás , vraj nás nemôže počúvať , keď sme sa s manželom snažili ukázať mu správnu cestu, nedal si povedať , ja mám z toho zdravotné problémy , nedávno mu prišiel list od nebankovej inštitúcie že si vzal požičku 20.000 Sk , a podstúpili to exekútorovi , my sa bojíme, čo bude ďalej, odhlásili sme ho z trvalého pobytu lebo aj doma nám mizli veci keď nás prišiel pozrieť manžel ho nechce ani vidieť,ale mňa ako matku to trápi ...ten dlh mu bude rásť a bojíme sa aby sme to my nemuseli platiť ... nevieme čo robiť ... poraďte prosím
zlý syn
lea: poznám jedného, čo odišiel z domu v 16tich, ale ten sa už teraz napravil. len neviem, či to nie je len dočasné. teraz má 19 rokov. no dobre, ale keď ešte nemal 18 rokov, tak si nemohol robiť, čo chcel. súdne by si ho dostala do výchovnonápravného ústavu a taktiež k psychológovi. ktovie inak, či nelieta v drogách. nevieš o tom? tak ale ja neviem ako to je, že keď pôjde sedieť, tak aj tak to musí niekto splatiť, nie? nevyznám sa úplne v týchto veciach.
s biologickým otcom sa nekontaktujú, on nemá o neho záujem, je to alkoholik čo predaj všetko zariadenie z bytu !
barbinka keď pojde zato sedieť tak prečo by sme to my splácali ? však on je dospelý človek ! my sa s ním nestretávame, neberie moje telefony, začal si robiť čo chcel ako dovršil 18 a nemohli sme s ním hnúť, psycholovi nechcel ísť keď som mu vravela, on sa radšej odsťahoval aby nemusel poslúchať, bol oto ťažké nikomu to neželám ! má to v génoch jeho ortec bol taký tvrdohlavý !
A jeho biologicky otec je na tom ako? Stretavaju sa spolu? (ak je uz po smrti, tak sa vopred ospravedlnujem)
a odkedy sa začal takto správať? nebolo to náhodou odvtedy, čo si sa vydala za druhého manžela? myslím, že si to mala začať riešiť skôr, keď ešte nemal 18. koľko rokov mal v tom 3. ročníku? veď sa chodí k psychológom a v najhoršom prípade sa dávajú takéto deti do výchovno-nápravného ústavu. a ten dlh, neviem ako to presne je, no určite to narastá. za to môže ísť aj sedieť a potom to zrejme budete musieť zaplatiť. no ale aspoň mu už nedajú v inej banke pôžičku, keďže už je na black liste.
neviem, či sa mi to podarí, lebo on nie je jeho biologický otec, som totiž druhý krát vydatá,vyriešil to syn, nebýva s nami, ani sa nechce vrátiť, hoci som mu bývanie ponúkla za určitých podmienok...bojíme sa však ako dopadne s tou požičkou, už mu vypisuje exekútor, ale on nič nemá, odhlásili sme ho od trvalého pobytu.
Dobry den, ja mam uplne navlas rovnakeho brata a moj priatel tiez. Nebola som ale z extra super rodiny- nemala som mamku a mojmu bratovi velmi chybala, aj ked si to nepriznaval. Moj priatel ma zase rozvedenych rodicov. Aj ked vam to mozno pride divne, skuste prehovorit manzela, aby s nim niekedy zasiel posediet niekam na pivko- ako otec a syn alebo niekam inam spolu, nech sa porozpravaju a nech si povedia, ze sa maju radi a velmi im na sebe zalezi. Kazde dieta ma srdce a aj vas syn. U nas to bohuzial nedopadlo dobre (nikdy sa ale neskusili zblizit)