zlý syn

Príspevok v téme: zlý syn
lea

neviem ako mám začať, mám trápenie so synom, má 19, nedokončil školu, vyhodili ho v 3. ročníku, teraz sa fláka, sem tam aj niečo robí, odsťahoval sa od nás , vraj nás nemôže počúvať , keď sme sa s manželom snažili ukázať mu správnu cestu, nedal si povedať , ja mám z toho zdravotné problémy , nedávno mu prišiel list od nebankovej inštitúcie že si vzal požičku 20.000 Sk , a podstúpili to exekútorovi , my sa bojíme, čo bude ďalej, odhlásili sme ho z trvalého pobytu lebo aj doma nám mizli veci keď nás prišiel pozrieť manžel ho nechce ani vidieť,ale mňa ako matku to trápi ...ten dlh mu bude rásť a bojíme sa aby sme to my nemuseli platiť ... nevieme čo robiť ... poraďte prosím

luciferka

barbinka, a myslis ze v tych ustavoch robia s tymi deckami zazraky? deti odtial utekaju, a hlavne uz skoro dospele, ked sa vratia domov nie vzdy im to spravania vydrzi, tak ju nezondievaj za to ze ho do toho ustavu nedala, to nevyriesi vsetko ....

barbinka

lea: viem, že to bolo ťažké. viem, čo si musela pociťovať ako matka takého syna. teda viem si to predstaviť. nezažila som to. ale viem, že pri nezvládnutých deťoch sa to robí tak, že ak rodič zažiada, tak sa dieťa dostane do výchovno-nápravného ústavu. dokým by nemal 18, tak by tam musel byť, kde by mal denný režim, či už aj školu, tak isto by aj pracoval a určite by mu došlo, že čo má doma, že si to má vážiť. na toto sú tieto ústavy. verím tiež, že pre matku je ťažké tam dať svoje dieťa, ale môže mu tým len pomôcť, nie uškodiť.

luciferka

ahoj lea, moj bratranec je podobny typ ako tvoj syn, tiez nedokoncil ani strednu skolu, odisiel z domu, on ktomu vsetkemu aj fetoval a tak dalej, tiez sa s nim vela natrapili, v jeho pripade myslim ze chybili jeho rodicia aj vo vychove, vzdy to zniecoho prameni, a bratranec to tiez pripisuje urcitym veciam, ktore jeho rodicia spravili, a ma pravdu...., po par rokoch sa z toho dostal v podstate sam, aj ked ho dokopala priatelka tak trocha, skolu sicce stale nema, ale ma dobru pracu a zacal sa snazit, este par rokov potrva kym dostane rozum, ale raz mozno ano.myslim ze by si mala nechat syna tak, ak ste mu uz dostatocne dohovarali, snazili ste sa, neda sa pomahat a dohovar donekonecna, podla mna to bude horsie,je dospely, vy ako rodicia ste spravili vsteko co ste mohli, teraz je to na nom....

radana

lea,ja viem..Prave preto som to aj ja sem napisala tak polopatisticky,ze niekedy sa to lahko hovori,ale tazsie sa to cini.Kto neprezil,nevie..Teraz musis byt silna a hlavne sa skusit spojit so synom, a porozpravat sa s nim.A ked uz ani toto nevyjde,tak poviem len-komu neni rady,tomu neni pomoci.

lea

radana myslela som barbinku, že prečo som to vtedy neriešila, tá nič o tom nevie, aké je to ťažké, nemohla som s ním predsa chodiť do školy a pred ňou čakať až do skončenia vyučovania, musela som predsa do práce a študovala som ...mal zameškané hodiny totiž , nechodil domov včas, volala som mu stále, vypnutý mobil no hrozné čo som si zažila , ničil ma jeho otec, a on tiež už mi je do plaču radšej idem ...

radana

lea,ved prave preto som pisala,ze niekedy sa mozes ako rodic roztrhnut a snazit sa akokolvek dietatu pomoct,ale to dieta to jednoducho neberie.Zazila som to sama na vlastnej kozi,takze viem,ake je to tazke.Lahko je napisat,preco si to neriesila.Aj ja som vela veci so svojim synom riesila,ale na to,aby dostal rozum,musi vasu pomoc ako rodicov prijat.Vy rodicia sami sa mozete aj rozkrajat.Ako som pisala,nastastie,ten moj sa este v cas zobudil a pochopil,o co v tom vsetkom ide..Preto vam silno drzim palce,aby sa to dalo dokopy tak,ako ma..

lea

ďakujem radana za povzbudivé slová, dúfam že ho to prejde, myslím že už sa popálil, pomohla som mu ale to bolo posledné, čo som mohla prte neho urobiť ... tú požičku za neho nebudeme splácať, nebolo by to dobré , ale neviem ako to dopadne lebo dlh mu bude rásť ...vieš, veľmi ľahko sa hovorí tomu, čo to nezažil, mala si to riešiť vtedy a bla bla ,ja som spravila čo bolo v mojich silách, no nedal si povedať, dokonca som mu chcela vybaviť aj to, aby dokončil školu, veď ju nechal v 3. ročníku a nechcel... tak tu už nemôžem ja nič robiť ...

radana

lea,tuto situaciu ti nezavidim a na druhej strane viem,ze niekedy je to ako hrach na stenu hadzat-dohovarat tym nasim deckam.Moj syn tiez najprv na strednej skole polavil v uceni,avsak sme hned zahajili s manzelom "ofenzivu" a tak nejako dostal rozum a zase sa to vratilo do starych kolaji a aj sam si uvedomil,ze nemoze stvarat somariny.Pre rodica su taketo situacie velmi tazke a z vlastnej skusenosti viem,ze aj ked sa niektore situacie snazi rodic vyriesit a pomoct tomu dietatu,nie je to lahke ho priviest na spravnu cestu a niekedy je to fakt aj nemozne,pretoze,na to,aby to vsetko zase klapalo to musi chciet aj to dieta.Tvoj syn je uz dospely a sam za seba zodpovedny.Asi sa budes musiet zmierit s tym,ze pokial sa syn sam na svojich chybach nepopali,nezmudrie.Kazdopadne ti velmi drzim palce,aby sa to co najlepsie doriesilo a hlavne aby ste si so synom nasli zase spolocnu rec..

lea

no ja som to riešila už vtedy, ale bezvýsledne, chodil domov večer, neučil sa, z dobrých znákok boli zlé atď. triedna navrhla iba vylúčenie nie pomoc