zlý syn

Príspevok v téme: zlý syn
lea

neviem ako mám začať, mám trápenie so synom, má 19, nedokončil školu, vyhodili ho v 3. ročníku, teraz sa fláka, sem tam aj niečo robí, odsťahoval sa od nás , vraj nás nemôže počúvať , keď sme sa s manželom snažili ukázať mu správnu cestu, nedal si povedať , ja mám z toho zdravotné problémy , nedávno mu prišiel list od nebankovej inštitúcie že si vzal požičku 20.000 Sk , a podstúpili to exekútorovi , my sa bojíme, čo bude ďalej, odhlásili sme ho z trvalého pobytu lebo aj doma nám mizli veci keď nás prišiel pozrieť manžel ho nechce ani vidieť,ale mňa ako matku to trápi ...ten dlh mu bude rásť a bojíme sa aby sme to my nemuseli platiť ... nevieme čo robiť ... poraďte prosím

barbinka

luciferka: kebyže je tvoje dieťa v 15tich rokov drogovo závislé, žije na ulici, zarába si na drogy krádežami, tak ver tomu, že by si ho tam dala. nemala by si na výber. a je aj možné, že by sa tam dostal súdnou cestou a s tým by si už nič nezmohla.

barbinka

luciferka: kebyže je tvoje dieťa v 15tich rokov drogovo závislé, žije na ulici, zarába si na drogy krádežami, tak ver tomu, že by si ho tam dala. nemala by si na výber. a je aj možné, že by sa tam súdnou cestou a s tým by si už nič nezmohla.

luciferka

dieta je prirodzene ovplyvnovane rovesnikmi a partiou, pokial rodic nevstepi to co je spravne dietatu pokial nenastupi do skoly, tak ma rodic smolu, potom to konci tak ako to mozeme vidiet teraz, decka su zle, protivne, nezvladatelne, a to by stacilo ak by im bolo venovane viac pozornosti....., potom to konci tak ze su v ustavoch dopovane tabletkami, ja by som svoje dieta do takeho ustavu nedala

sedmikraska

luciferka a myslis, ze to nejak riesili? Lea ako ste to riesili? Myslim teda, ze taketo institucie su tu prave pre taketo pripady, poslusne deticky tam nie su. Su tam psychologovia co vedia ako na deti, nerobiaim tam sluzky ako doma mamky, poradia ako na problemy ale neriesia ich za nich! Neberu ich tam len ako zlodejov a podvodnikov, ale ako ludi co sa vybrali spatnou cestou, zabludili a hanbili sa spytat kade dalej. Na taketo veci casto rodicia zabudaju alebo si to neuvedomuju.

barbinka

luciferka: súhlasím s tebou, že posledné možné riešenie, to áno, len aby sa príliš dlho nečakalo. a je to individuálne, s tým, že či im to pomôže. ale ja by som to určite skúsila, kebyže si neviem už rady.

nashira

Ak mozem pridat svoj pohlad:
Tiez si myslim ,ze pre niektore pripady je dobre na nejaky cas odlucenie od rodiny .No v trvani minimalne 3 mesiace.Mam znamu ,ktorej dcera bola len mesiac v taomto zariadení a tym sa vysledok nedostavi.Dievca ma 14 a drzo fajci na balkone.Tiez si myslim,ze matka je v tomto pripade co ja opisujem malo radikalna.Otec niezije v rodine.Dievca uz prestalo rozpoznavat co je spravne a co nie.Niekedy naozaj moze za zmenu spravania partia a preto moze byt aj riesenim odlucenie od tejto partie.I ked v napravno-vchovnom ustave tiez nemusi dieta nadobudnut tie najlepsie kontakty.

luciferka

barbinka, ja som tiez bola v jednom takom ustave, a riaditelka nam vravela, ze pre niektore decka je velmi tazke vratit sa do normalneho zivota, a mnohe tam dopuju tabletkami aby sa skludnili, a tak, podla mna toto by malo byt az to posledne mozne riesenie ktore rodicia spravia, pretoze rtiesit problem tak ze sa ho zbavim nie je riesenie, aj ked niekedy sa uz inak neda, to je pravda

barbinka

luciferka: by si sa čudovala, ako odtiaľ niektoré decká vychádzajú. ja som tam bola v rámci školy, mali sme aj tam prax. tie deti tam mali prísny režim a ver mi, že to pomáha. bol tam jeden 14 ročný chlapec, ktorý od 12tich začal doma kradnúť peniaze a keď nám to na terapii rozprával, sám vravel, že ho to mrzí, že ako veľmi ublížil svojej mamičke. a tých príkladov by som mohla strašne veľa.